• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım halsizleşti

ceku2525

Yeni Üye
Daha önce sadece yulaf seçerek beslendiği için konu açarak sultan papağanımdan bahsetmiştim. Aşırı tüketmesinin önüne geçebilmek adına kendisiyle inatlaştık ve 2 hafta kadar sürdü bu süreç. Kesinlikle yulaf dışında bir şey yemeyi reddediyor hatta daldarısı bile yemiyor. Mamaist ten versele laga yem aldım belki onu yer diye fakat onda da sadece yulafları seçti.Diğer yemlerin kabuğunu kırabiliyor fakat yemeden geri ağzından atıyor. İnat ettim diğer yemleri de yesin diye önünden almadım bu sefer açlıktan bitkin düşecek hallere geldi. Havuç marul ne denediysem yediremiyorum 5-6 aylık. Şu iki üç gündür sürekli uyumaya başladı. Daha öncesinde bizimle çok iyi iletişim halindeydi hiç ısırmaz tıslamazdı fakat bu süreçte bize de hırçın davranmaya başladı. Henüz bi tüy dökümü yaşamadı fakat arada sırada kaşınıyor ve bu halsizlik durumu acaba tüye gireceğine işaret olabilir mi. Mamaist ten Entrobac, BT amin Forte, Gervit-W takviyesi aldım fakat yeni elime ulaştığı için henüz başlayamadım bu durumda ne yapmam lazım nereden başlamalıyım. Sizce sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan öncelik beslenme. Yediği yulafsa şuan verin yesin enerjisi gelsin sonra sürece tekrar başlarsınız. Entrobac probiyotik verin ilk olarak. Eğer yulagıda yemezse el besleme yapın.

Bence yeme alıştırma sürecinde en azından günde bir defa siz el besleme yapıp sonrasında onun yemleri yemesini bekleyin. Hiç beslenmezse enerjisi düşüp hastalıklara açık hale gelir.

ceku2525

Yeni Üye
Şuan öncelik beslenme. Yediği yulafsa şuan verin yesin enerjisi gelsin sonra sürece tekrar başlarsınız. Entrobac probiyotik verin ilk olarak. Eğer yulagıda yemezse el besleme yapın.

Bence yeme alıştırma sürecinde en azından günde bir defa siz el besleme yapıp sonrasında onun yemleri yemesini bekleyin. Hiç beslenmezse enerjisi düşüp hastalıklara açık hale gelir.
Misafirim olduğu için dönemedim kusura bakmayın bugün Entrobac verdim ve akşam tüy dökmeye başladığını fark ettim ilk defa böyle tüy döktü sanırım tahminim doğru çıktı tüye giriyor. Her dakika halsiz değil ama eski neşesi yok. Yarın sade su ve sonraki gün BT amin Forte vereceğim teşekkür ederim

Ekli dosyalar