• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım halsiz

Kekovekezo

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik sürekli uyuklama ve kabarma
Merhaba 2 hafta önce erkek sultan papağana aldığım dişi çifleştikten sonra kafesin tabanında kabarmış bir şekilde uyuyor ve dışkısı da anüs bölgesine yapışıyor yemini ve suyunu erkek kuşla beraber yiyor kendini erkek kuşa da sevdiriyor ama halsiz ve sürekli uyuyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ailemize hoş geldiniz 🙏 kuşları hemen yanyana koymanız yanlış olmuş, bu iki haftayı ayrı kafeslerde geçirmeleri gerekirdi 😔 kuşların altına temiz beyaz peçete koyup dışkılarını paylaşır mısınız mümkünse

Kekovekezo

Yeni Üye
Hoşbulduk teşekkür ederim anlaştıklarını görünce 2. günün ardından aynı kafese koymak istedim beyaz peçete koyup tekrardan paylaşacağım ilginiz için teşekkür ederim
Bu Arada kuşları hemen atmamın sebebi üretimi bana hemen kafese at bu kuş anaç kuştur dedi ondan böyle bişey oldu peçeteyi de ekledim

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Büyük olan dışkı dişiye aitse yumurta ihtimali olabilir. Yukarıdaki dışkı hangisine ait acaba?

Kekovekezo

Yeni Üye
Büyük olan dışkı dişiye aitse yumurta ihtimali olabilir. Yukarıdaki dışkı hangisine ait acaba?
Büyük olan dişiye ait genellikle böyle yapıyor diğeri büyük ihtimalle erkeğe aittir fakat erkek olanda herhangi problem görmüyorum hareketli canlı yemeğini suyunu yiyor içiyor ötüyor sizin kanaatiniz nedir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben bir video görmek istiyorum, tünekte dururlarken. Dişinin sırtını da görmek istiyorum, erkeğe de genel olarak bakmak istiyorum. Bazen kuşlar hastalıklarını dışkı dışında belli etmeyebilirler. Ve birinin sadece dışkısına yansıyan ama belirti vermeden geçen hastalık, diğerine bulaştığında daha kötü sonuçlara sebep olabilir malesef 😔 bu yüzden erkeği gelir gelmez aynı kafese koymamanız gerekirdi 😔

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi sonradan geldi evet haklısınız koymamam gerekirdi sözde bilirkişi tarafından böyle denilince aynı kafese koydum
Bence dişinin popo kısmını elinizle kontrol edin fazla bastırmadan, yumurta sıkışması olabilir bastırırsanız içerde kırma ihtimaliniz var ama yine de müdahale edilmesi gerekebilir bu yüzden sertlik var mı diye bir dokunun popoya

Kekovekezo

Yeni Üye
Bence dişinin popo kısmını elinizle kontrol edin fazla bastırmadan, yumurta sıkışması olabilir bastırırsanız içerde kırma ihtimaliniz var ama yine de müdahale edilmesi gerekebilir bu yüzden sertlik var mı diye bir dokunun popoya
Sertlik olarak kemik gibi bişey var ama onun yumurta olduğunu sanmıyorum yumuşak

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kendine dokundurtmuyor ama bi şekilde başlıcam teşekkür ederim eğer sertlik varsa veterinere mi götürmem gerekli
Evet eğer yumurta sıkışması varsa ve müdahale edilmezse hayati riski olabilir. Durumu iyi görünmüyor. Bizleri de bilgilendirin lütfen gelişmeler ile ilgili 🙏

Kekovekezo

Yeni Üye
Evet eğer yumurta sıkışması varsa ve müdahale edilmezse hayati riski olabilir. Durumu iyi görünmüyor. Bizleri de bilgilendirin lütfen gelişmeler ile ilgili 🙏
Teşekkür ederim baktığımda her iki kuşunda popo sertliği aynı ama anlayamadım tekrardan teşekkür ederim ilginiz için 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim baktığımda her iki kuşunda popo sertliği aynı ama anlayamadım tekrardan teşekkür ederim ilginiz için 🙏🏻
Popoya bir damla zeytinyağı damlatabilirsiniz, varsa belki çıkarmasında yardımcı olur

Üst Alt