• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım halsiz

Şirin Korkmaz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uykulu hal ve koyu yeşilimsi diski
Hastalık Belirti Tarihi
9 May 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Merhabalar,benim bir tane sultan papağanim var bir haftadır halsiz ve hep uykulu halı var ve eskiden sık sık diski yaparken şimdi ara ara yapıyor ve koyu yeşilimsi diski yapmaya başladı arasıra titremesi oluyor tüylerini hep kabartıyor nesi var ne yapabilirim bir yardımcı olabilir misiniz lütfen 🙏

Ekli dosyalar

Şirin Korkmaz

Yeni Üye
Yaninda kumu var ek olarak birşey vermiyorum hasta olalı ara bir darı veriyordum bu kadar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Usutmüs olabilir odanın ısısı ne durumda rüzgara maruz kaldı mı hiç yakın zamanda. Birde kursak kontrolu yapın mutlaka halsizken yem yememiş olabilir doğru düzgün.Dıskilara bakılırsa yetersiz besleniyor diyebilirim.

Şirin Korkmaz

Yeni Üye
Usutmüs olabilir odanın ısısı ne durumda rüzgara maruz kaldı mı hiç yakın zamanda. Birde kursak kontrolu yapın mutlaka halsizken yem yememiş olabilir doğru düzgün.Dıskilara bakılırsa yetersiz besleniyor diyebilirim.
Şuan 25 derece oda sıcaklığı ara ara camları açtığım oluyor rüzgara maruz kalabilmiş olabilir dediğiniz gibi ,iki gündür yemindende yemiyor sanırım hiç çop ,kabuk falan yok altta sizce neler yapabilirm ne vermem gerek düzelmesi için

Şirin Korkmaz

Yeni Üye
Ek olarak ne vermeliyim sizce yardımcı olursanız sevinirim kuşlarla ilgili ne yemeleri gerek ne verilmesi gerektiğini ile ilgili pek bilgim yok yem ve kumu var kafeste ve aradada darı veriyorum 🙏🙏☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yapmanız gerekeni yazıyorum bunu düzenli olarak yaparsanız kuş iyileşir
Eczaneden bactrim şurup temin ediniz günde iki kez ağızdan bir damla damlalık ile damlatın
Probiyotik olarak diyazm veya entrobac temin ediniz yarım suluga bir mercimek tanesi kadar hergun tazeleyerek tedavi boyunca verilecek..ve besleme maması ve aparatı temin ediniz kuşu günde iki kez kursaktan besleyin
Tedavi süreci 5 veya duruma göre 7 gün

Şirin Korkmaz

Yeni Üye
Yapmanız gerekeni yazıyorum bunu düzenli olarak yaparsanız kuş iyileşir
Eczaneden bactrim şurup temin ediniz günde iki kez ağızdan bir damla damlalık ile damlatın
Probiyotik olarak diyazm veya entrobac temin ediniz yarım suluga bir mercimek tanesi kadar hergun tazeleyerek tedavi boyunca verilecek..ve besleme maması ve aparatı temin ediniz kuşu günde iki kez kursaktan besleyin
Tedavi süreci 5 veya duruma göre 7 gün
Çok teşekkür ediyorum dediğinizi yapicam inşallah iyi olur 🙏😔

Şirin Korkmaz

Yeni Üye
Burdan Şehmus beye çok teşekkür ediyorum kuşum şuanda çok iyi sağlıklı bı durumda ilaç vermeye başladıktan sonra yemek yemeğe başladı diskisida bir iki günde duzelti ek olarak da bağışıklık,sidirm sistemi için bir tane damla aldım oda iyi geldiğini düşünüyorum burdaki herkese çok çok teşekkür ediyorum iyiki bu aileye katılmıştım 👍💯💐

Üst Alt