• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım halsiz ve kusuyor

cleverdiomand

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
12 Tem 2024
Kullanılan İlaç
Mikostatin
İyi günler
Sultan papağanım normalde gayet hareketlidir ama birden halsizleşti ilk başta ishal sandım ama günün çoğu saatinde uyuyor ve birkaç kez de kustu kursak mantarından şüphelendiğim için mikostatin başladım daha yeni ne yapmalıyım ? Mikostatini ne sıklıkla hangi miktarda ve nasıl vermeliyim ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanı teşhis koymadan insan ilacı lütfen kullanmayın. Yem yiyor mu? Yemesi yoksa daldarı sunun onuda yem Se yumurta haşlayıp yedirmeye çalışın. Takviye kullanıyor musunuz? Kışın streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız. Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.

cleverdiomand

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı teşhis koymadan insan ilacı lütfen kullanmayın. Yem yiyor mu? Yemesi yoksa daldarı sunun onuda yem Se yumurta haşlayıp yedirmeye çalışın. Takviye kullanıyor musunuz? Kışın streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız. Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.
Adana da yaşıyorum veterinerimiz yok bir kaç kuş uzmanı aradık ancak hesap altlarına yapılan yorumlar hiç iyi değildi kusması durdu fakat şimdi sağ ayağını kullanırken zorlanıyor yemek yemiyor nasıl beslemeliyiz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer yem yemiyorsa dal darı ve aspur deneyin. Onu yiyebilir benim papağanım kursak mantarı ilk başlarda onlarla düzelttim. Eğer yem yemiyorsa aç kalmaması çok önemli elle besleme aparatı temin edip besleyecek birisine besletin. Kanatlı uzmanı dışında da mikostatin kullanmayın. Biz şu an veteriner teşhisiyle kullanıyoruz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sindirimle alakalı ne varmış ve neden iki antibiyotik verdiler?

cleverdiomand

Yeni Üye
Sindirimle alakalı ne varmış ve neden iki antibiyotik verdiler?
Enfeksiyon olduğunu söylediler neden iki antibiyotik verdiler bilmiyorum ama 5 gün kullanmamız gerekiyormuş
Vitaminli suyu da 1-2 saat arayla 2/3 damla içirmemizi istediler

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk defa iki antibiyotik verildiğini duydum da şaşırdım ama kanatlı veteriner ise karismak doğru olmaz tabiki. Siz tedaviyi takip edin bakalım antibiyotik bittikten sonra da entrobac probiyotik verin üç gün üst üste ama bittikten sonra

Üst Alt