• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım günlerdir hasta

penguenygt

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözleri sulanıyor. Hapşuruyor, aksırıyor, dengede duramıyor. Kafeste hep ayni yerde duruyor ve hep uyuyor gibi gözleri kapalı.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eki 2024
Kullanılan İlaç
Jolly: Bağırsak florası, ishalli haller. Terramycn krem.
Merhaba herkese. Biliyorum buna benzer bir yazıyı yüzlerce kisi yazmıştır ama tavsiyesinizi almak istiyorum ve çok korkuyorum. Elimde bir sultan papağanı var yaklaşık 2 3 gün ben baktım sonraki günlerde ise kuzenime verdim. Zaten ben sahiplenmeyecektim, kuzenim istedi diye başka bir arkadaşım vermişti bu papağanı. Papağanı götürdüm kuzenime, ilk günlerde odasında salıyordu kuş da seviyordu bizi. Özellikle ben gelince kafesinden çıkıyordu üstümde geziniyordu hep. Ama bakmadılar, ilgi göstermediler kuşa. Çok fazla ötüyordu, kafese vurup duruyordu ilgi istiyordu yani. Normal bu yaptığı biliyorum ama ilgi göstermediler, kus ötünce baska bir odaya kapadılar, geceleri sussun diye üstünü örttüler vs. vs. Son birkaç haftadır kuş ötmüyordu, ben kuzenlerime gittigimde özellikle ilgi göstermeye çalışıyordum ama iyice kafesinden çıkmaz ve ötmez oldu. Haftalarca ötmedi hatta. 1 haftadır ise durumu böyle 20241005_161415.jpg
Gözleri sulanıyor durmadan. Aksırıyor, hapşuruyor, dengede duramıyor ve 7/24 gözleyemiyorum ama sanki hiç yemek yemiyor sadece suyundan içiyor. Tüyleri de böyle kalktı havaya sanki dökülüyor gibi eskiden çok güzeldi tüyleri. Annem evin yakınındaki kuşçuya sormuş. Bir ilaç vermiş her gün suyuna 5 damla ondan damlatıyorum. 20241005_161450.jpg
20241005_161456.jpg
Bir de her gün gözlerinin kenarına bundan sürüyoruz. 2 gündür yapıyoruz ama hâlâ iyi olamadı. 20241005_161421.jpg
Tuvaleti de bu şekilde. Veterinere götürmeli miyim? İyileştikten sonra yeterli ilgiyi gösterirsem eski şen şakrak haline döner mi? İyi olur mu ya da böyle bir hastalıkla ölme ihtimali var mı? Cevap bekliyorum, teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuzun stresle birlikte bağışıklığı düşüp buda hastalanmasına sebep olmuş. Önceliğiniz kanatlı uzman olsun. Konumunuz Bursa görünüyor. Bursa da @Tarık T. size kanatlı uzman konusunda yardımcı olacaktır. Ama yine de değerlendirme yapacak olursam terramicyn deri merhemi değil göz merhemi tercihiniz olsun. Ve merhem yanında tobrased göz damlası birlikte kullanımı yedi gün uygun olur. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz streamable.com üzerinden. Dışkı problemli. Elinizdeki bağırsak düzenleyici ürün yetersiz. İçeriği çok daha zengin olan entrobac alınız. Ve multivitamin gervit.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, Aslı arkadaşım gerekenleri yazmış yazık olmuş biz ufacık canlar için herşeyden fedakarlık yaparken neyse iyi ki siz sahiplenmişsiniz zaten baştan size olan ilgisini belli etmiş. Elinizdeki petshop ürünü hiçbir işe yaramaz boşuna kullanmayın öncelikle veterinere kontrol ettirip yaşananları ve durumunu anlatın Beşevler Karafatma heykelinin orda Vetorka veteriner kliniği var kendileri kanatlı uzmanı sahibi ve uzman Erol hoca arayıp randevu alın gidince Erol hocaya Fiko nun sahibi Tarık bey yönlendirdi derseniz her konuda fazlasıyla yardımcı olucaktırlar.

Vitamin ve takviyeleri için aşağıda ki konuyu inceleyebilirsiniz,

penguenygt

Yeni Üye
Çok çok teşekkür ederim video ekleyemeyeceğim sanırım durmadan uyuyor. Rahatsız etmek de istemiyorum. En yakın zamanda götüreceğim tavsiye ettiğiniz veterinere.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok çok teşekkür ederim video ekleyemeyeceğim sanırım durmadan uyuyor. Rahatsız etmek de istemiyorum. En yakın zamanda götüreceğim tavsiye ettiğiniz veterinere.
Yarın öğlenden akşama kadar açıklar Erol hoca pazartesi salı klinikte olmuyor bilginiz olsun.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Mutlaka kliniğe götürün ornithosisten, viral bir rahatsızlığa kadar değişir mutlaka kanatlı uzmanı görmeli. O zamana kadar kekik çayı yapıp verebilirsiniz. Gentagut damla alıp gözüne sabah 1, akşam 1 damla damlatın 🙏