• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım düzeliyor

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Uyukluyor
Hastalık Belirti Tarihi
29 Ara 2022
Kullanılan İlaç
Multivitamin
şuanlık kuşum iyi gibi kafama taktığım tek şey çok haraketli değil elimi yaklaştırınca üstüne çıkmak istemediğinde haraketleniyor gün içinde çoğu vaktini yem yiyerek ve yemliğin üstünde geçiriyor bazen kafesin altına oturup ya suluğun ya yemliğe bakıyor ara sıra tüneklerine çıkıyor bazende yemliğin başında uyukluyor ayağıyla başını kaşıyor ağzı ile boyun kısmını ve sırtını kaşıyor mu yoluyor mu bilmiyorum ama hiç tüye denk gelmedim

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşunuzun durumu pek iyi görünmüyor. Yakınınızda kanatlı uzmanı, veteriner varsa ona göstermelisiniz.

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Kuşunuzun durumu pek iyi görünmüyor. Yakınınızda kanatlı uzmanı, veteriner varsa ona göstermelisiniz.
Şuan durumu iyi gibi haraketlendi ötmeye başladı ama öyle fazla bir şekilde değil yem yemiyor demiştim yemliği elimle ağzına götürünce yemeye başladı bir miktar yedi sonra yerine koydum şimdi yemliğin başından kalkmıyor bu sabah kalktım yine yemliğin başında yemek yiyor çok yeme ihtimali varmı yoksa doyduğu yerde bırakır mı

Cansu424

Aktif Üye
Şuan durumu iyi gibi haraketlendi ötmeye başladı ama öyle fazla bir şekilde değil yem yemiyor demiştim yemliği elimle ağzına götürünce yemeye başladı bir miktar yedi sonra yerine koydum şimdi yemliğin başından kalkmıyor bu sabah kalktım yine yemliğin başında yemek yiyor çok yeme ihtimali varmı yoksa doyduğu yerde bırakır mı
Doyduğu zaman bırakırlar. evde yeni olduğu için alışma sürecinde daha haraketsiz ve sessiz oluyorlar. Ama dipte degil tünekte yüksekte dururlar genelde. Tünekleri tahta tüneklerle değistirin plastik tünekler uygun değil. İnşallah hasta değildir 🤲🏻

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Doyduğu zaman bırakırlar. evde yeni olduğu için alışma sürecinde daha haraketsiz ve sessiz oluyorlar. Ama dipte degil tünekte yüksekte dururlar genelde. Tünekleri tahta tüneklerle değistirin plastik tünekler uygun değil. İnşallah hasta değildir 🤲🏻
Bilmiyorum baya bir yedi dün 2 saat ayrılmadı yemlikten 2gündür yemiyodu yemliğin yerini öğrendi diye yiyor heralde şuan hala yiyor ara sıra yemliğin başında uyuya kalıyor gibi gözlerini kapatıyor dün çok haraketliydi kafeste ordan oraya zıplıyordu bir hata yaptım ve çıkardım bi kaç yere çarptı hızını alamıyor tavana çarpıyor sonra yere düşüyor bir yerinde kanama veya kırılma olmadığını düşünüyorum yemine ceviz kaju ve 2-3 tane kuru üzüm attım üzümleri yemedi en çok kajuları yedi

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Tünekler içinde biraz acele oldu elimde plastik vardı onları taktım sipariş etmiştim onun gelmesini bekliyorum gece uyurken 3tane tüneğim var en altta olanda uyuyor gün içindede bazen çok hareketleniyor sonra aniden kafesin altına inip uyukluyor gibi şuanki durumu böyle

Cansu424

Aktif Üye
Bilmiyorum baya bir yedi dün 2 saat ayrılmadı yemlikten 2gündür yemiyodu yemliğin yerini öğrendi diye yiyor heralde şuan hala yiyor ara sıra yemliğin başında uyuya kalıyor gibi gözlerini kapatıyor dün çok haraketliydi kafeste ordan oraya zıplıyordu bir hata yaptım ve çıkardım bi kaç yere çarptı hızını alamıyor tavana çarpıyor sonra yere düşüyor bir yerinde kanama veya kırılma olmadığını düşünüyorum yemine ceviz kaju ve 2-3 tane kuru üzüm attım üzümleri yemedi en çok kajuları yedi
Odayı iyice kafeste gozlemlemeden dışarıya çıkarmamanız gerekiyordu tam bilmediği için çarpmıştır. Biz ilk 5 gün hiç çıkarmadık çıkardığımızda hiç çarpmadan uçtu. geleli 15 gun oluyor kafesini koridora diğer odalarada koyuyorum bazen ucarsa heryeri iyice gorsun diye sıfır çarpma. Solo türk gibi uçuyor maşallah😅 bu forumu iyice okuyun nasıl bakılır diye kafesine ona uygun hazırlayın vitaminlerini alın. Dal darı alın arada vermek için çok severler.

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Odayı iyice kafeste gozlemlemeden dışarıya çıkarmamanız gerekiyordu tam bilmediği için çarpmıştır. Biz ilk 5 gün hiç çıkarmadık çıkardığımızda hiç çarpmadan uçtu. geleli 15 gun oluyor kafesini koridora diğer odalarada koyuyorum bazen ucarsa heryeri iyice gorsun diye sıfır çarpma. Solo türk gibi uçuyor maşallah😅 bu forumu iyice okuyun nasıl bakılır diye kafesine ona uygun hazırlayın vitaminlerini alın. Dal darı alın arada vermek için çok severler.
Daldarı var hem sap şeklinde hemde yemliğinde ama daha çok yem yiyor yem yemeyi Şuanlık bıraktı ama uyukluyor gibi geceleri üstünü ince saydam bir tülle kapatıyorum yüzü ne taraftaysa o tarafını açık bırakıyorum üstünüde tülden biraz daha kalın birşeyle örtüyorum şimdi yemliğin başında uyuyor bir ses olunca uyanıyor yem yiyip tekrar uyukluyor

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Tünekte sakin dururken kuyruk oynuyor mu
Tünekte dururken az titreme gibi oluyor zaten günün çoğu ya yemliğin başında yada kafesin altında oluyor bazen kendine geliyor baya bi haraketleniyor bi uyurken tüneğe çıkıyor gün içinde çıktığı nadir

Son düzenleme:

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Tünekte sakin dururken kuyruk oynuyor mu
Evet şimdi fark ettim bi aşağı bi yukarı oynatıyor ve aynı anda gagasını gıcırdatıyor kızgınlık yumurtası olduğunu düşünmüyorum aldığım adama ne dersem diyeyim 45 günlük diyip duruyor 23kasım doğumluymuş öyle diyor kullandığım yem ise jungle bird foods

Son düzenleme:

pashaeli

Aktif Üye
biraz sakin olursak papağan için daha uygun olur bence
kafeste takılsın kendi kendine
bence de 3 4 aylık
yeni dışkı vs var mı görmek lazım ama bilemiyorum
hasta gibi gelmedi bana

Cinarefe6767

Paylaşımcı
biraz sakin olursak papağan için daha uygun olur bence
kafeste takılsın kendi kendine
bence de 3 4 aylık
yeni dışkı vs var mı görmek lazım ama bilemiyorum
hasta gibi gelmedi bana
Kafese elimi uzatıyorum ilkte kaçıyor karnını okşuyorum elime çıkıyor sonra yemliğine geri uçuyor dışkısıda bu şekilde yaşını nasıl öğrenebilirim tam bulamayabilirim ama ortalama bu arada çok yem yiyor gibi duruyor yemliği almalı mıyım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Siz tünekte bir video daha atın kuyruk gözüksün

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa elle besleme yapın büyük ihtimalle yem yiyemediği için halsizlik var elle besleme maması ve aparat alın onu alana kadar yumurtayın iyi haşlayın sarısını mısır unu ve sıcak su ile karıştırıp yoğurt kıvamına getirip yedirin.peçete üstünde dışkı atın birde. Yumurta maması verince kendi yiyorsa onuda verebilirsiniz

Cinarefe6767

Paylaşımcı
Kuşa elle besleme yapın büyük ihtimalle yem yiyemediği için halsizlik var elle besleme maması ve aparat alın onu alana kadar yumurtayın iyi haşlayın sarısını mısır unu ve sıcak su ile karıştırıp yoğurt kıvamına getirip yedirin.peçete üstünde dışkı atın birde. Yumurta maması verince kendi yiyorsa onuda verebilirsiniz
Yem yiyebiliyor hemde baya bi perşembeden Cuma gecesine kadar hiç yemiyordu iki gündür yemini yiyor suyunu içiyor dal darı sever dediler hem sap şeklinde astım hemde parçalayıp yemliğine koydum ama yemiyor gün içinde gagasını gıcırdatıyor peçeteye nasıl dışkısını yaptırıcam bilmiyorum bu kuyruğunun haraket etmesi ne anlama geliyor ve karanlıktan korktu bugün

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Altına beyaz peçete serin,dışkılarını bu konudan paylaşın. Daldarı vermeye devam edin. İştahı yerinde olması güzel.

Üst Alt