• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım durmadan çığlık atıyor

Kehrikibar

Yeni Üye
Sultan papağanım var 1 1.5 yıl önce sokakta duvarın kenarında kötü haldeyken buldum tam yaşını bilmiyorum. 1-2 aydır kafesinde ve dışarıda durmadan çığlık atıyor. Çığlık atmaya ilk başladığı zamanlar oyuncaklarla biraz olsun susturabiliyordum fakat artık iş öyle bir hal aldı ki sabah 8 de başlayan çığlıklar akşam 10 da son buluyor, ne denediysem olmadı. Eş dediler dişi kuşu sevmedi korktu alıştırmaya çalıştım ama nafile biraz olsun sakinleşip sussun diye oda oda gezdiriyorum. Önerisi olan varmı ne yapmam lazım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, gözümde canlandırmadım. Sabah 8 - akşam 10 arası sürekli çığlık atan bir kuş. @gizemli nin dediği gibi video görebilir miyiz?
Akşam 10'da susmasının sebebi nedir sizce? ayrıca kuşu oda oda gezdirmeyin, sabit bir yerde kalması lazım. Belli ki bir şeyler tetikliyor ve rahatsız ediyor.

Kehrikibar

Yeni Üye
Şuanda bulunduğumuz yerde hava kapalı olduğu için bağırmıyor o yüzden video sağlayamıyorum fakat hava açık ve güneşli olduğu zamanlar kısa kısa cikk diye yüksek bir tonda bağırıyor. Oda oda gezdiriyorum derken omzumda elimde gezdiriyorum kafesi 7 8 aydır sabit bir noktada duruyor. Akşam 9 10 civarında susmasının sebebi uykusunun gelip uyuması. 2 ay öncesine kadar cıvıldayarak veya güzel kelimelerle konuşarak öten kuş cıyk cıyk ötüyor anlayacağınız sanki normal ötmesiymiş gibi

Kehrikibar

Yeni Üye
Merhaba.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, gözümde canlandırmadım. Sabah 8 - akşam 10 arası sürekli çığlık atan bir kuş. @gizemli nin dediği gibi video görebilir miyiz?
Akşam 10'da susmasının sebebi nedir sizce? ayrıca kuşu oda oda gezdirmeyin, sabit bir yerde kalması lazım. Belli ki bir şeyler tetikliyor ve rahatsız ediyor.
video nasıl gönderiliyor daha yeniyim sitede ve çözemedim