• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanım dışkısını yiyiyor

lutinosever

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba , sahipleneli 2 hafta oldu ve yeni birşey farkettim. bazen kafesin tabanına inip birşeyler geveliyor vakit geçiriyor . ızgara var ama plastikten . dışkısına ulaşabiliyor mu bilmiyorum . dışkısını yediğinden şüpheleniyorum . ne yapmam lazım ?

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba kuşunuzu ve kafesinizin resmin eklermisiniz ?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Benimki de kağıt var onun altına girip arkadaş arıyor kendine hatta şuan yine yapıyor , dışkı yemesi ilginç ama

ozanozan1

Aktif Üye
Merhaba mazgalı tabandan biraz daha yükseğe sabitlemeyi denediniz mi ?

lutinosever

Yeni Üye
Benimki de kağıt var onun altına girip arkadaş arıyor kendine hatta şuan yine yapıyor , dışkı yemesi ilginç ama
emin değilim tam yediğinden ama kafesin tabanında takılıyor bazen ve agzında birşey gevelerken gördüm birkaç kere , ızgaranın altına uzanıyordu

lutinosever

Yeni Üye
Merhaba mazgalı tabandan biraz daha yükseğe sabitlemeyi denediniz mi ?
yok denemedim sanırım sabitlenmiyor yukarıya , kafes zaten kötü yenisini alacağım aceleye geldiği için bunu bulabildim demir ızgaralı alacağım , önerdiğiniz güzel bir kafes var mı?

ozanozan1

Aktif Üye
Bende aslında aceleye getirip aldım ama boyut olarak bana yeterli. İnternetten bakıp almanızı tavsiye ederim çok daha uygun alacaksanızda boyasız bir kafes almak en mantıklısı çünkü zamanla gagasıyla boyaları çıkarıyor ve yemiş oluyor bir bakıma o da zararlı.

lutinosever

Yeni Üye
Bende aslında aceleye getirip aldım ama boyut olarak bana yeterli. İnternetten bakıp almanızı tavsiye ederim çok daha uygun alacaksanızda boyasız bir kafes almak en mantıklısı çünkü zamanla gagasıyla boyaları çıkarıyor ve yemiş oluyor bir bakıma o da zararlı.
boyasız kafes olarak bulamadım , pirinç kaplama da olur mu ki ?

lutinosever

Yeni Üye
Izgara plastik olduğu için genelde onunla oynamaya iniyor. Dışkısını veya kağıdı yemese bile ızagarayı kemirebilir..kafes içinde kemireceği oyuncaklar takın onunla oyalanır.
jüt ipim var ondan düğümlü oyuncak vs yapsam lur mu ki sipariş gelene kadar ? ipin kılçıklarını kopartabilir mi ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
jüt ipim var ondan düğümlü oyuncak vs yapsam lur mu ki sipariş gelene kadar ? ipin kılçıklarını kopartabilir mi ?
Bahsettiğiniz iple oyuncak yapıyorlar ama ben tırnak takılır diye pek tercih etmiyorum. Oyuncak gelene kadar bir çam kozalağını iyice dezenfekte edip kafese koymanız daha iyi olur.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Maalisef dışkısını yiyor! Ve çok zararlı ama bir yemeye başladıkları zaman sürekli yerler. Bendede aynı sıkıntı var. Tek çözümü dışkısına ulaşamaması

Üst Alt