• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım dışkı yapmakta zorlanıyor

beyzi

Aktif Üye
Merhaba komşumuzun kuşunun 2 3 gündür poposunda dışkı var ve sanki yaparken zorlanıyor gibi, kafesin altına kağıt koyduk fotoğrafını atacağım bir bakar mısınız

Bu video dışkılarken değil sonrasında çekildi, dışkılarken biraz kalp atışı gibi oluyor sanki

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba komşumuzun kuşunun 2 3 gündür poposunda dışkı var ve sanki yaparken zorlanıyor gibi, kafesin altına kağıt koyduk fotoğrafını atacağım bir bakar mısınız

Bu video dışkılarken değil sonrasında çekildi, dışkılarken biraz kalp atışı gibi oluyor sanki
Merhaba, geçmiş olsun, sünme varmı dışkıda, peçete ile ezin sümüksü bir doku var mı dışkılarda?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu dünkü dışkıları
İç parazit olasılığı yüksek, Zeolit Tozu kullanmalısınız
Kuşlarımız için işlenmiş olan sadece mamaist.com da var veteriner hekim gözde hocamız hazırlıyor, Sebzesine yada meyvesine serpilecek 10-15 gün
Günde 1 defa mercimek tanesi kadar

beyzi

Aktif Üye
Kuşlarımız için işlenmiş olan sadece mamaist.com da var veteriner hekim gözde hocamız hazırlıyor, Sebzesine yada meyvesine serpilecek 10-15 gün
@Şehmus BAKIR hocam sanki direkt zeolitle beslemeyi öneriyordu ama kursaktan beslemek gibi ona gerek kalmadan sebze meyveye serpiştirmeyle iyileşir mi peki

beyzi

Aktif Üye
Bir de dışkı iç parazit gibi mi rengi bana normal geldi ama

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de dışkı iç parazit gibi mi rengi bana normal geldi ama
İç parazit olasılığı yüksek yazdım🤲idrar çok renkli, şeffaf olması gerekli, dışkı koyu ve bulaşık, dağılmaması gerekir, sert olması urates (beyaz kısım kremsi) dışkının %40 ı kadar olmalı
Malesef dışkı formu bozuk bakterili
Zeolit tozu bakteriyi önler bağırsak florasını düzenler,
Kursaktan besleme idealdir
Besleme yapamayanlar sebze meyveye serper, tedavi belki 1 hafta daha uzar ama düzelir👍

beyzi

Aktif Üye
Peki çok teşekkür ediyorum, elle besleme yapamıyoruz maalesef aynı şekilde randıman alacaksak zeolit başlayalım bir de zeolit gelene kadar entrobac kullansak olur mu daha önce hiç kullanmamış kuş entrobacı

2. Bir sorum da elimdeki entrobacı yazın tatile götürdüm baya 30 derece üstünde durdu hep bu yüzden yeni sipariş ettim şimdi ama acil olarak bu entrobacı versem bozulmuş mudur sıcakta acaba

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki çok teşekkür ediyorum, elle besleme yapamıyoruz maalesef aynı şekilde randıman alacaksak zeolit başlayalım bir de zeolit gelene kadar entrobac kullansak olur mu daha önce hiç kullanmamış kuş entrobacı

2. Bir sorum da elimdeki entrobacı yazın tatile götürdüm baya 30 derece üstünde durdu hep bu yüzden yeni sipariş ettim şimdi ama acil olarak bu entrobacı versem bozulmuş mudur sıcakta acaba
Topaklanmalar yoksa sıkıntı olmaz
Takviyeleri rutin vermelisiniz, yoksa fayda etmez😔

Üst Alt