• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım çok kaşınıyor ve kafasındaki tüyler azaldı

Nisaergin777

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kepek gibi beyaz şeyler var ve çok kaşınıyor.
Hastalık Belirti Tarihi
3 Mar 2023
Merhaba ben 2 hafta önce sultan papağanı sahiplendim tahmini 6 aylık falan
Daha önce hiç beklememiştim o yüzden çok bir bilgim yok.
Çok kaşınıyor ve gagasıyla hafif hafif tüylerini yoluyor gibi bahsettiğim tüyler büyük değil ama bazı yerlerde tüyleri azalmış gibi ve kafasında da tüyler döküldü.
Kaşındıkça kanatlarının üstünde beyaz şeyler oluyor parazit mi bilemiyorum ama kepek gibi gözüküyor ve bazen de kaşındıktan sonra çok küçük bir deri parçası dökülüyor 2 kez şahit oldum bu duruma.
Kakası da açık yeşil gibi.
ne yapacağımı bilmiyorum hasta mı değil mi ondan da emin değilim ama çok tedirginim lütfen yardımcı olur musunuz çok korkuyorum. Kaşınırken fotoğrafını çektim onları da ekleyeceğim.

Nisaergin777

Yeni Üye
Söylemeyi unutmuşum sürekli arka arkaya hapşırıyor

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba ben 2 hafta önce sultan papağanı sahiplendim tahmini 6 aylık falan
Daha önce hiç beklememiştim o yüzden çok bir bilgim yok.
Çok kaşınıyor ve gagasıyla hafif hafif tüylerini yoluyor gibi bahsettiğim tüyler büyük değil ama bazı yerlerde tüyleri azalmış gibi ve kafasında da tüyler döküldü.
Kaşındıkça kanatlarının üstünde beyaz şeyler oluyor parazit mi bilemiyorum ama kepek gibi gözüküyor ve bazen de kaşındıktan sonra çok küçük bir deri parçası dökülüyor 2 kez şahit oldum bu duruma.
Kakası da açık yeşil gibi.
ne yapacağımı bilmiyorum hasta mı değil mi ondan da emin değilim ama çok tedirginim lütfen yardımcı olur musunuz çok korkuyorum. Kaşınırken fotoğrafını çektim onları da ekleyeceğim.
Kusunuz muhtemelen tuye girmis. Buna yeni bir ortama girmis olmasida sebep olabilir. Dokulen kepek tarzi seyler sultanlarda her daim olacak birsey alismanizi tavsiye ederim 🙈 suan bu durumda bt amin forte edinip haftada 2 vermeniz tuylerini destekleyecektir. Temiz bir pecete uzerine guncel diski resmi alabilir miyiz? Kus hic cereyanda kaldi mi yada soguk ortam vs? Hocalarimiz gorunce muhakkak ilgileneceklerdir.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hapşırma sürekli mi oluyor yoksa kendini kaşıdıktan sonra mı oluyor ? Eğer kendini kaşıdıktan sonra oluyorsa normal durum.Kuşun beyaz bi peçete üzerinde yapılmış dışkısını ve Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable üzerinden kısa bir videosunu yükler misiniz

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Video yükleyebilir misiniz

Üst Alt