• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! sultan papağanım çok durgun lütfen yardım

Busr4

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, durgunluk, tek ayak havada, çok fazla tünekte dinlenme uyuma, topallama
Hastalık Belirti Tarihi
2 Tem 2023
Kullanılan İlaç
Gold Wings b ve bağışıklık sistemi sindirim sistemi ilacı
Merhaba,
Bir hafta önce bir araba yolculuğu yaptım sultan papağanımla. Klima çarpmaması için ekstra dikkat ettim üzerini tamamen kapadım polar ile falan ama kuş yoruldu baya. Tatilde de çok mutluydu. Her zaman ki gibi davranışlarında bir değişiklik yoktu. Dönüşte sanırım zorlandı.
  • Şuan çok durgun yem yemesi ve su içmesi gayet yerinde.
  • Bir ayağı havada teramisin sürdüm üç gün ama hastalıktan kaynaklı olduğunu okuyunca bıraktım yememesi için de iyice yaymıştım ilacı. Yürürken topallıyor ama bir morluk bir şişlik yok üzerinde
  • Kafesten çıkmak dolaşmak için bağıran kuş şimdi sadece tünekte dinleniyor. Bir haftaya göre baya değişimi iyi ama yine de endişeleniyorum.
  • Tüy kapsülleri var çok aşırı olmasa da kendi tüyünün tozu içinde kalıyor. Hassas olduğu için banyo da yaptıramıyorum.
  • Dışkısı arada sulu oluyordu yediği yeşillikleri kestim normale döndü.
  • İlaç olarakta Gold Wings in b vitamini ve bağışıklık sindirim için olan turuncu vitaminlerini kullanıyorum. Suyunu da baya içiyor.
    Şimdiye kadar seksen defa götürmüştüm veterinere ama yolda tekrar soğuk yer yorulur diye yerinden kıpırdatmak istemiyorum. Bir haftadır dinleniyor sesi çıkmaya bana tepki göstermeye başladı hafiften. Biraz daha beklemeli miyim yoksa götürmeli miyim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba takviyelerin ismini yazarmısınız ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Öncelikle kuş bakımındaki en önemli faktör iyi ve kaliteli bakımdır bu ürünler iyi bir bakım sağlamaz malesef öncelikle kaliteli probiyotik ve multivitamin temin ediniz sonra 2 gün probiyotik sonra 3 gün sonra multivitamin takviyesi yapınız

Busr4

Yeni Üye
Öncelikle kuş bakımındaki en önemli faktör iyi ve kaliteli bakımdır bu ürünler iyi bir bakım sağlamaz malesef öncelikle kaliteli probiyotik ve multivitamin temin ediniz sonra 2 gün probiyotik sonra 3 gün sonra multivitamin takviyesi yapınız
Probiyotik ve multivitamin ne kullanabilirim isim verebilir misiniz? Hızlıca alayım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
gervit ve entrobac alınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşıma ek olarak b vitanini olarak bt amin forte tavsiye ederim. Kuş sık ortam değişiminden stres olmuş olabilir. Suyuna Gervit damlatın. Biraz zaman ve ilgiyle eski haline döner. Ben çok sıkıntı göremedim 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Büsra hanım bizimle iletişim kurdu kendisi zaten bize yakın olduğu için gerekli ihtiyaçlarını temin etti ve takibimize alınmıştır inşallah iyi olacak çocugu 😊🙏

Busr4

Yeni Üye
Merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim biraz daha iyi herkes seferber oldu 😂 ama ayağı topal hala ufak tefek sarı duruyor görsel ekledim ne olduğunu anlamadım 🥲

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim biraz daha iyi herkes seferber oldu 😂 ama ayağı topal hala ufak tefek sarı duruyor görsel ekledim ne olduğunu anlamadım 🥲
Muhtemelen kafeste bir yere taktırmıştır ayağını. Ya da tül, havlu gibi bir şeye geçmiş olabilir. Arada üzerine basıyorsa, his varsa 1 haftaya geçer. 2-3 gün boyunca ağzına eczanelerden alacağınız benek d vitamini damlatabilirsiniz. Devit3 gibi.

Üst Alt