• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım çiftleşiyor mu

rukvol

Yeni Üye
Merhabalar birkaç sorum olacaktı

Papağan için kurt iyi gelir mi paylastiklarim hakkında bilgi rica ediyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çiftleşiyorlar yalnız kafes içi yuvalık ilerisi için uygun değil. Yuva terkine sebep olabilir. İleride temizlemek için yuvayı çıkarmanız gerekecek buda onları tedirgin edip strese sokar. Yuvalığı dışardan takmanız uygun olur.

Eğer yerse kurt sultanlar için uygun bir protein kaynağı 👍🏼

rukvol

Yeni Üye
Dışardan takilamiyor malasef.
Kafes çok büyük aynı kafesi Demet hanimda kullaniyormus eminmisiniz 50cm genişliği var kafesin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kurt verilebilir ama az oranda protein fazlalığı da tehlikeli olabilir ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışardan takilamiyor malasef.
Kafes çok büyük aynı kafesi Demet hanimda kullaniyormus eminmisiniz 50cm genişliği var kafesin
Bende kullanıyorum bu kafesten ama üretim için değil. Üretim için içerden yuvalık bahsettiğim nedenle uygun olmaz. Dışardan tel kesip yuvalık için yer açabilirsiniz. Yada sizinkinde var mı bilmiyorum yemlik için kapıları olmalı uyarsa oraya takabilirsiniz yuvayı .

rukvol

Yeni Üye
Bende kullanıyorum bu kafesten ama üretim için değil. Üretim için içerden yuvalık bahsettiğim nedenle uygun olmaz. Dışardan tel kesip yuvalık için yer açabilirsiniz. Yada sizinkinde var mı bilmiyorum yemlik için kapıları olmalı uyarsa oraya takabilirsiniz yuvayı .
Yuvalık temizliği kaç zamanda bir yapılır ? Üst tel açılıyor yuvaliga dokunmadan Yuva temizliği yapabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kafesinizin oldukça geniş, yuvalığın problem yapacağını sanmıyorum sonuçta temizlenirken, yuvalık değil folluk çıkarılacak, kafeste yan kapı olması gerek olmayınca işten takılması uygun, eğer ki kuşlara değil size zorluk olacaksa aşığıya indirebilirsiniz zeminden 15-20 cm yukarıda olsa yeter kuşlara da alan açılır, öyle de kalabilir problem değil 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yuvalık temizliği kaç zamanda bir yapılır ? Üst tel açılıyor yuvaliga dokunmadan Yuva temizliği yapabilirim
Yuvalık temizliği bebekler olduktan sonra hepsi yumurtadan çıkınca yapılır, yuvalık sabittir folluk çıkar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba kafesinizin oldukça geniş, yuvalığın problem yapacağını sanmıyorum sonuçta temizlenirken, yuvalık değil folluk çıkarılacak, kafeste yan kapı olması gerek olmayınca işten takılması uygun, eğer ki kuşlara değil size zorluk olacaksa aşığıya indirebilirsiniz zeminden 15-20 cm yukarıda olsa yeter kuşlara da alan açılır, öyle de kalabilir problem değil 😊
Folluğu çıkarması için kapağını yukarı kaldırması gerek. Kapak yukarı kalkmadığı içinde çıkarması gerekecek. Videodaki sahne bu şekilde ama kapak açılış yönü farklı ise durum değişebilir. Bence riskli bir durum bu.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Folluğu çıkarması için kapağını yukarı kaldırması gerek. Kapak yukarı kalkmadığı içinde çıkarması gerekecek. Videodaki sahne bu şekilde ama kapak açılış yönü farklı ise durum değişebilir. Bence riskli bir durum bu.
Kapı olmadığı için malesef yapacak başka bir şey yok aşağı indirse kuşlar rahatsız olabilir, en kullanışlı şekli bu yukarıdan açacağı için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum Semiha hanım😊🥰

Üst Alt