• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım bağırıyor

alici0

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar , kuşum yaklaşık 1-2 aydır hayli bir kanat döküyor . Bugün yan kanatlarından biri daha çıkmak üzere . Oraya doğru bir hareket alınca canı açıyor olmalı ki bağırıyor . Bu durumu beni üzüyor . Sizce tüy dökümünde uçamaması normal mi ? 2. Sorum olarak bu bağırmasını yani canının acımasını nasıl dindirebilirim ? Bu kanatların geri dönüşü ne kadar süre alır ve tekrar odada uçarak tur attığını görebilirim . Kuşum suan 7 aylık civarı . Lütfen yardımlarınızı bekliyorum

alici0

Paylaşımcı
Yazdıktan 5 dk sonra bu kanatları çıktı . Oda olduğu yerden dengesini kaybedip düşünce çıktı . Uçları kanlı görüldüğü üzere .normal mi arkadaşlar ?

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Kuşun fotoğrafını atın ve son yaptığı dışkılarını beyaz peçete üzerinde görelim.

Doğacı

Eski Forumcu
Probiyotik, multivitamin,tüyleri için takviye veriyor musunuz veriyorsanız hangi ürünler?
Yeminiz hangi marka?
Doğal gaga taşı,kalamar kemiği,mineral blok,grit kuş kumu kullanıyor musunuz?

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkısını örtünün üzerine yaptı bilmem anlaşılır mı
Dışkı tam anlaşılmıyor tam ama dışkı daha iyi formda olabilir,rengi biraz açık ve kıvam olarak da biraz cıvık görünüyor.Toplu olmalı,idrarı lekesiz olmalı,dışkı kokmamalı. Rengi koyu yeşil olmalı.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar , kuşum yaklaşık 1-2 aydır hayli bir kanat döküyor . Bugün yan kanatlarından biri daha çıkmak üzere . Oraya doğru bir hareket alınca canı açıyor olmalı ki bağırıyor . Bu durumu beni üzüyor . Sizce tüy dökümünde uçamaması normal mi ? 2. Sorum olarak bu bağırmasını yani canının acımasını nasıl dindirebilirim ? Bu kanatların geri dönüşü ne kadar süre alır ve tekrar odada uçarak tur attığını görebilirim . Kuşum suan 7 aylık civarı . Lütfen yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikle geçmiş olsun ben konuya çok hakim değilim fakat bu durum biraz anormal gözüküyor yani kuş vitaminsiz kalmış gibi size tavsiyem multivitamin alıp her 2 günde bir yani haftanın 3 günü suya damlatın ek olarak haşlanmış yumurta haftada bir veya iki haftada bir verin elma da olabilir vitamini de markasından markasına değişir bazıları 2 damla bazıları 5 damla arka kısmında yazar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Doğacı hocam tüğ yapısı parlak ve sıralı(düzgün) değil😔
Ve kabarık😔
İnşallah hasta olmaz.
Kopan tüğleri de çok bozuk görünüyor.
Acı da olmuştur kanamış da😔😔dışkısı da normal değil 😔görüşleriniz çok önemli🦜🦜🦜🦜

alici0

Paylaşımcı
Probiyotik, multivitamin,tüyleri için takviye veriyor musunuz veriyorsanız hangi ürünler?
Yeminiz hangi marka?
Doğal gaga taşı,kalamar kemiği,mineral blok,grit kuş kumu kullanıyor musunuz?
Mineral blok yok sadece..ama doğal gaga taşı olmasına rağmen gagalamıyor .röhnfried gerwit-w .röhnfried bt amin forte ve röhnfried entrobac var .başka birşeyim yok .yem olarak gold wings paramets yemini kullanıyorum . Tüyleri için ne gibi takviye kullanabiliriz ?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Yazdıktan 5 dk sonra bu kanatları çıktı . Oda olduğu yerden dengesini kaybedip düşünce çıktı . Uçları kanlı görüldüğü üzere .normal mi arkadaşlar ?
Tüylerini kendi yolmuş gibi duruyor. Normal şekilde dökülen tüy kökünde kanama olmaz. Ayrıca dikkat ederseniz diplerini de kemiriyor. Ben protein eksikliği yaşadığını düşünüyorum. Haftada 1 gün röhnfried k+k protein ya da kanatlıoil pro b/h protein ekleyelim sebzeli mamasına. Ayrıca kanatlıoil omega plus (kuş yağı) sebzelerin üzerine gezdirilirse, birlikte daha iyi sonuç verir.

Ayrıca tüylerini yolma durumu dış parazitten de kaynaklanabilir. Ense tüyleri aralanıp herhangi bir vet den alacağınız ivomec tarzı bir damlayı, ense derisine gelecek şekilde 1 damla yapalım. 3 ayda 1 tekrarlayalım. Veterinerden enjektöre çekip alınız ve buzdolabında saklayınız.

Bir de kanat diplerini kontrol edelim, herhangi bir şişlik, beze var mı diye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ayrıca bu goldwings parakeet yemi, çoğu sultan sorununda karşıma çıkıyor. Özellikle alerjik reaksiyon durumlarında. O yemi değiştirelim. Versela laga öneririm. Ya da bir süre aspur+darı karışımlı sade bir rasyon olabilir. Haftada 1 gün de sağlık tohumu, çekirdek vs verilebilir

Doğacı

Eski Forumcu
Versele Laga geçmenizi tavsiye ederim

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkısını örtünün üzerine yaptı bilmem anlaşılır mı
Tüyleri bakımsız görünüyor yetersiz beslenme kaynaklı olabilir. Gerekli olan besini karşılayamıyor olabilir. Hava sıcakken probiyotikli banyo yaptırın bir ara.

alici0

Paylaşımcı
Ayrıca bu goldwings parakeet yemi, çoğu sultan sorununda karşıma çıkıyor. Özellikle alerjik reaksiyon durumlarında. O yemi değiştirelim. Versela laga öneririm. Ya da bir süre aspur+darı karışımlı sade bir rasyon olabilir. Haftada 1 gün de sağlık tohumu, çekirdek vs verilebilir
Sağlık tohumunu ilk defa duyuyorum . Nereden temin edebilirim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Daha iyi bir yem midir ?
Evet, goldwings petshop ürünü, tavsiye etmediğimiz bir yem. İçindeki renkli kısomlar da boyalı ekmek.

mamaist. com da vardır mutlaka. Çeşitli online satış sitelerinden de alınabilir. Naturel, hobi, versela laga gibi güzel markaların çeşitli sağlık tohumları mevcut

alici0

Paylaşımcı
@Doğacı hocam tüğ yapısı parlak ve sıralı(düzgün) değil😔
Ve kabarık😔
İnşallah hasta olmaz.
Kopan tüğleri de çok bozuk görünüyor.
Acı da olmuştur kanamış da😔😔dışkısı da normal değil 😔görüşleriniz çok önemli🦜🦜🦜🦜
Kanadı ya , birde bağırdı içim gitti . Resmen bizim oğlumuz oldu çok üzülüyorum bu kadar tüy dökmesine

Doğacı

Eski Forumcu
Daha iyi bir yem midir ?
Versele Laga kaliteli zaten. İsterseniz @Şehmus BAKIR abiye özel karışım yem yaptırın kuşunuza uygun olan. Normalde tabiki açık yem tavsiye etmiyoruz yanlış anlaşılma olmasın. Şehmus abi kuşa özel yem hazırlıyor bazı markaların yemlerini karıştırıyor. Tercih sizin

Üst Alt