• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım alt gagası daha uzun

sultanpapagani

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gaga şekilsizligi
Merhaba sultan papaganimin üst gagasi çok uzadığı için kestim ama sonra alt gagasinin daha uzun kaldığını fark ettim. Yemek yiyebilir mi sizce bu şekilde? Yardımcı olurmusunu

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Üst gagayı çok kesmişsiniz üst gaganin alta doğru kıvrılan kısmı yok. Eğer gaga çok uzadıysa kanatlı hekime götürüp onlar törpüleme yaparlardı. Yem kirabiliyor mu peki.

sultanpapagani

Yeni Üye
Elazigda kanatlilarla ilgilenen pek hekim yok götürünce korkuyorlar kesmek için bu nedenle genelde kendim yapıyorum. Sonradan farkettim yem yemiyordu ama gece olduğu icin diye düşünüyorum yarın takip edeceğim. Sizce altı kısaltmak doğru olur mu üst alttan daha uzun olduğu için?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elazigda kanatlilarla ilgilenen pek hekim yok götürünce korkuyorlar kesmek için bu nedenle genelde kendim yapıyorum. Sonradan farkettim yem yemiyordu ama gece olduğu icin diye düşünüyorum yarın takip edeceğim. Sizce altı kısaltmak doğru olur mu üst alttan daha uzun olduğu için?
Üst gagayı kisaltinca haliyle alt gaga daha belirginlesmis hayır ellemeyiniz. Yem kırıp kirmadigindan emin olunuz yiyemez ise kabuksuz yemi deneyin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eski halinin fotoğrafı var mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana alt gagasıda normal bir kuşa göre uzun geldi ama açıkçası kesmek gerekir mi eminde olamadım. Kuşta ileri derecede karaciğer sorunu var. Yağlı yemleri kesin vermeyin sadece darı ve sebze ile besleyin.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yani öyle net bir fotosu yok ama 3 gün önce çekilmiş bu
Evet gaga çok uzun 🫤 ama bunu siz değil uzman kontrolünde kesilseydi daha sağlıklı olurdu. Semiha hanımın dediği gibi gaga uzamaları yada gagada lekeler karaciğer kaynaklı olabiliyor. Mutlaka karaciğer koruyucu kullanmalısınız sedochol gibi.

sultanpapagani

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevaplarınız için kestiğim için üzülmekten uyuyamıyordum. Mutlaka karaciğerle ilgili dediklerinizi uygulayacagim. Yarın yem takibi yapıp yiyemezse yine iletişime geçeceğim.

Üst Alt