• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım ağzını kocaman açıyor

Bergum

Yeni Üye
Merhabalar 4,5 aylık bir Sultan papağanım var, ağzını kocaman kocaman açıyor, midesi bulanıyormuş gibi falan, kafesine gayet hijyenik tutuyorum ama, görmediğim yere kakasını yaptığı zaman onu yiyebiliyor, acaba kursak mantarı olmuş olabilir mi, bazı kuşlar o hareketi gırtlak açmak için yapıyorlarmış ama benimkinin dişi olduğunu söylüyorlar, dişilerinde konuşması çok zormuş zaten, bu arada kakası normal, günlük 1 yemek kaşığından fazla yem yiyor hareketleri normal, neşesi hareketleri de yerinde, ama yine de içim rahat etmiyor bu konuda bilgisi olan yada aynı sorunu yaşayan birileri varsa Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum

Saewt

Aktif Üye
Kafesinde kum var mı sindirim sıkıntısı çektiklerinde yaparlar genellikle

Bergum

Yeni Üye
Kumu var pek yemiyor , yuvarlak olandan da var, tane tane olandan da var, dün birazcık kendim yedirmeye çalıştım,öyle yaparken resmini çektim dosya büyük diyor yüklenmiyor, her gün altındaki kağıdı 2 kere değiştiririm, iki günde bir de oynadığı yerleri kafesini elma sirkesi ile silerim, mantar olduysa çok üzülürüm vallahi çok titiz baktım

Saewt

Aktif Üye
Kumu var pek yemiyor , yuvarlak olandan da var, tane tane olandan da var, dün birazcık kendim yedirmeye çalıştım,öyle yaparken resmini çektim dosya büyük diyor yüklenmiyor, her gün altındaki kağıdı 2 kere değiştiririm, iki günde bir de oynadığı yerleri kafesini elma sirkesi ile silerim, mantar olduysa çok üzülürüm vallahi çok titiz baktım
Harekette tekrar yoksa bence dert etmeyin bir şey takıldığında yapıyor da olabilir

Bergum

Yeni Üye
Günde 2 defa falan yapıyor o hareketi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Dışkı ve kuşunuzun resmini görebilir miyiz 👍

Bergum

Yeni Üye
Hareketli kendisi, kakası da böyle

Bergum

Yeni Üye
Hoş bulduk bu arada, kuşlar hakkında ne kadar az bilgi var böyle bir platformun olmasına çok sevindim

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Ağzını açıp kapatırken kısa bir video yakalayıp paylaşabilir misiniz?

Bergum

Yeni Üye
Merhaba yükleyemiyorum maalesef video

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafesin tabanına ızgara koyun dışkıya ulaşmasın.. sindirim duzenliyici kullanın diyazm 256 olabilir.kum kullanıyorsanız içine kum tanesi kadar üç parça Himalaya tuzu koyun dışkıyi takibe alalım bizimle paylaşın yardımcı olalım 👍

Bergum

Yeni Üye
Kafesin altında ızgara var, o ilacı hemen alırım, eczanede var mıdır acaba

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar 4,5 aylık bir Sultan papağanım var, ağzını kocaman kocaman açıyor, midesi bulanıyormuş gibi falan, kafesine gayet hijyenik tutuyorum ama, görmediğim yere kakasını yaptığı zaman onu yiyebiliyor, acaba kursak mantarı olmuş olabilir mi, bazı kuşlar o hareketi gırtlak açmak için yapıyorlarmış ama benimkinin dişi olduğunu söylüyorlar, dişilerinde konuşması çok zormuş zaten, bu arada kakası normal, günlük 1 yemek kaşığından fazla yem yiyor hareketleri normal, neşesi hareketleri de yerinde, ama yine de içim rahat etmiyor bu konuda bilgisi olan yada aynı sorunu yaşayan birileri varsa Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum
Probiyotigi haftada 1 veya 2 defa 100 cc suluga çay kaşığının ucu kadar kullanın. Günlük değiştirin.

Bergum

Yeni Üye
Peki teşekkür ederim Tuğrul bey

Üst Alt