• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar merhaba, öncelikle hasta olan Sultan papaganımız öldü malesef 3 hafta önce, ve bunu atlatmam pek kolay olmadı, eşim sultan papağanı üreticisi ile görüştü, kuşumuzun aslında hastalık sebebi ile olmadığını ona getirdiğimiz dişinin ölmesi ile bizim kusumuzun da ilk gördüğü dişi ve ona alışması sebebiyle intihar ettiğini söyledi, biz hatta bu duruma inanmak istemedik ama eşimin dişiyi aldığı pet shoptaki kişi bize sattığı dişinin hem hamile kalmış olduğunu hemde onunla çiftleşen erkeğin de dişiden ayrılmasından dolayı onunda öldüğünü söylediler, kusumuz öldükten sonra elimizde başka dişi Sultan papağanı vardi, ona tek bakamazdim her türlü erkek almamız gerekiyordu. Olen Kuşumuzun aynısını eşim buldu ve onu getirdi ama her ne olursa olsun aynısı bile olsa ölen kuşumun yerini alamayacağını biliyorum, işte şimdi benim asıl sorunum bize gelen erkek çok hareketli ve aşırı derece ısırıp kanatıyor, yani sürekli yuvaya giriyor dişi ile ama bir çiftleşme gozlemleyemedik. Erkek olan Sultan papağanı her seferinde beni gördüğünde kafesinin üstüne çıkıyor ve sürekli sağa sola tırmanma moduna giriyor ıslık çalıyor ama elimi uzatmaya bile kalksam ısırdığı dakkada elimi kan içinde bırakıyor diyebilirim 😌 korkudan erkeği kafes dışına da cikaramiyoruz bize alışması için ne yapmamız gerektiğini de bilemiyorum açıkçası, yardımcı olursanız çok mutlu olurum 🙂 eşim gagasinin çok sivri olduğunu söylüyor ve gaga ucu az da olsa kesilebilir mi yada sadece törpüleme işlemi mi uygulamamiz gerekir kanatmamasi için bilemedik

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gaga kesmeyin. Torpulemesi için kalamar kemiği gaga taşı vs kullanabilirsiniz.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba, öncelikle hasta olan Sultan papaganımız öldü malesef 3 hafta önce, ve bunu atlatmam pek kolay olmadı, eşim sultan papağanı üreticisi ile görüştü, kuşumuzun aslında hastalık sebebi ile olmadığını ona getirdiğimiz dişinin ölmesi ile bizim kusumuzun da ilk gördüğü dişi ve ona alışması sebebiyle intihar ettiğini söyledi, biz hatta bu duruma inanmak istemedik ama eşimin dişiyi aldığı pet shoptaki kişi bize sattığı dişinin hem hamile kalmış olduğunu hemde onunla çiftleşen erkeğin de dişiden ayrılmasından dolayı onunda öldüğünü söylediler, kusumuz öldükten sonra elimizde başka dişi Sultan papağanı vardi, ona tek bakamazdim her türlü erkek almamız gerekiyordu. Olen Kuşumuzun aynısını eşim buldu ve onu getirdi ama her ne olursa olsun aynısı bile olsa ölen kuşumun yerini alamayacağını biliyorum, işte şimdi benim asıl sorunum bize gelen erkek çok hareketli ve aşırı derece ısırıp kanatıyor, yani sürekli yuvaya giriyor dişi ile ama bir çiftleşme gozlemleyemedik. Erkek olan Sultan papağanı her seferinde beni gördüğünde kafesinin üstüne çıkıyor ve sürekli sağa sola tırmanma moduna giriyor ıslık çalıyor ama elimi uzatmaya bile kalksam ısırdığı dakkada elimi kan içinde bırakıyor diyebilirim 😌 korkudan erkeği kafes dışına da cikaramiyoruz bize alışması için ne yapmamız gerektiğini de bilemiyorum açıkçası, yardımcı olursanız çok mutlu olurum 🙂 eşim gagasinin çok sivri olduğunu söylüyor ve gaga ucu az da olsa kesilebilir mi yada sadece törpüleme işlemi mi uygulamamiz gerekir kanatmamasi için bilemedik
Bu kuşlar intihar etmiyor ya onu hangi üretici söylemiş İnanmayın. Ben cennet papağanı üretiyorum bu papağanlar tek eşli tamam sultanda tek eşlidir yeniden eş yapması sordur ama sevdalar kadar bağlı değildir birbirlerine. Ben ayırsamda bir sorun yaşamadım hatta sürekli eş değiştirip renk çalışan üreticilerde var asılsız bir düşünce ikinci olarak eş tutmuş bir kuş yavru olmayan bir sultan papağanı o kuşu ele alıştıramazsınız. Yuvaya giriyor demişsiniz b.ihtimalle dişinizle eş tutmuş yuva hazırlığı yapıyorlar talaş vs koyun sabredin yavruları olur yavrularını alıştırırsınız

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Furkan bey, az önce istemeden de olsa aldığım erkeği dişinin üzerinde ciftlestigini gördüm, yani açıkçası hiç de böyle bir olayla karşılaşacağımı beklemiyordum, zaten sürekli yuvaliga beraber girip çıkıyorlardı, sanırsam benim işim biraz daha zorlaşacak dişi ile ilgilenmek için, yani ne tür mama takviyesi yapabilirim sadece mama yeteceğini düşünmüyorum ben 3 gün önce yumurta maması yapmıştım, hatta erkek yemek istememişti ama dişi yedi. Dal darı veriyorum ceviz veriyorum az miktarda çok seviyor, yani ilk defa kuşumun ciftlestigini gördüm bu sefer de elimdeki dişiden de zarar görmek istemiyorum