• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı zararlı bitki

Menadora

Yeni Üye
Merhaba,
1 yaşındaki sultan papağanım pathos sarmaşığımın her yerini ısırmış ve koparmış toksik bir bitki olduğunu öğrendim bu sebeple endişelendim. Kuşumun hali gayet iyi biraz kusma hareketi yaptı bende gagasını yıkayıp su içirdim, biraz yem yedi ve şuanda sakin bir şekilde uyuyor. Yaşadığım şehirde kuşlarla ilgilenen bir veteriner yok maalesef, herhangi bir şey için endişelenmem gerekir mi acaba yardımcı olursanız şok sevinirim, teşekkürler 🍀

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, bitki, çiçek, kuşlar için çoğunlukla zehirlidir. Su içirmeniz iyi olmuş. Bol bol içirin varsa içerideki toksini atsın. Muzun üzerine çok az zencefil tozu serpiştirip yedirebilirsiniz, haşlanmış patates de verebilirsiniz. Pirinci haşlayıp suyunu ayırıp suluğunda ılık şekilde sunadabilirsiniz içsin iyi gelir. Takipte olun zehirlenmeler ilk 40 dakika içinde kendini belli eder. Kusma, iştahsızlık, kanatlarını titretme, durgunluk veya kasılma ilk belirtilerdir. Çok geçmiş olsun 🙏

Üst Alt