• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yuvalık ile alakalı

3n3rgy

Aktif Üye
İyi günler herkeze papaganlarım yeni çift oldular yuvalığına talaş koyduk sonrasında dişi erkeğe saldırmaya başladı talaşı hemen çıkardık galiba suçu erkekte buldu dişi kendisi mi yuvayı yapması gerekiyor ben talaşı parça parça kafese koymam mi gerek dişinin içeriye taşıması için veya çam ağacı dalları ince dallar mı koymam lazım ? Videolar ektedir

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Talaş miktarı bana fazla geldi çok az miktarda koyun. Koymasanızda sıkıntı olmaz bana göre bazı kuşlar strese girebiliyor

3n3rgy

Aktif Üye
Tamamdır az koyacağım sadece kuluçka bölümüne teşekkür ederim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Az talaş koyun zaten fazlasını kendileri de atıyorlar. Yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna demiyorlar 🙂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İyi günler herkeze papaganlarım yeni çift oldular yuvalığına talaş koyduk sonrasında dişi erkeğe saldırmaya başladı talaşı hemen çıkardık galiba suçu erkekte buldu dişi kendisi mi yuvayı yapması gerekiyor ben talaşı parça parça kafese koymam mi gerek dişinin içeriye taşıması için veya çam ağacı dalları ince dallar mı koymam lazım ? Videolar ektedir

3. Videoyu izlerken güldüm ama karışmayın kendi hallerine bırakın dişi sanki biraz daha baskın 🤣

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çiftleşme olmadıysa bir kızgınlık yumurtası daha gelebilir haberin olsun 🤣🤣 çünkü yumurta yapacağı zaman dişiler erkeğe bu hareketi yapiyor ama çiftleşme gozlemlediysen problem yok erkek kuş işi zor biraz dayak yer 🤣🤣

3n3rgy

Aktif Üye
Didem hanım geçen konu açtığım gün bazı önerilerde bulunmustunuz tam dediğiniz içerikleri hazıliyordum bı baktım ciftlestiler 😀 dişi normalde sessiz sakindi ama içindeki baskınlık çıktı meydana 😀 bende gülme krizi geçirdim izlediğimde eşim çekmiş videoları yazık mahvetti erkeği

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Hiç karışmayın eş olmuslarsa, rahatsız etmeyin ki zaten düzenli çiftleşmede yumurtaları yakında gelir 🙂

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bu süreçte çok iyi gözlemlemeniz lazım ama çok yakından gözlemlemeyin ki rahatsız olmasınlar

3n3rgy

Aktif Üye
Tavsiyeniz için teşekkürler herseyini tamamladım buyuzden artık yumurtalar gelene kadar kendi başlarına takilacaklar vitamin yem su temizlik ihtiyaçları hariç onları rahatsız etmeyeceğim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Tavsiyeniz için teşekkürler herseyini tamamladım buyuzden artık yumurtalar gelene kadar kendi başlarına takilacaklar vitamin yem su temizlik ihtiyaçları hariç onları rahatsız etmeyeceğim
inşallah güzel bir kuluçka geçirirsiniz, bizi de haberdar edin mutlaka

3n3rgy

Aktif Üye
Tabiki edicem çok teşekkür ederim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ekstradan yumurta maması verebilirsin ve kalamar kemiğini de kafeste eksik etme, yumurta oluşumu için kalamar kemiği tüketmesi gerekiyor 🙂

Üst Alt