• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Yumurta

bebeylish

Yeni Üye
merhaba
eşi olmayan sultan papağanım normalde 5 ay arayla 5-6 tane yumurta yapıyordu
ocak ayının ilk haftası 3 yumurta yaptı ve sonrasında daha yapmadı fakat ilk defa bu ay peşine tekrardan yumurta yapmaya başladı ve dun gece 6. yumurtasını yaptı fakat su anda 7. yi yapmaya hazırlanıyor sanırım.
bu kadar fazla yapmaması gerekiyor diye biliyorum sağlığında su an hicbir sıkıntı yok vitaminlerini düzenli veriyorum ama sanki gücü yerinde olduğu için daha fazla yumurta yapıyor. bunu engelleyebilecegim bir yol var mı? hasta olmasa da kafesin icinde olduğu sürece sadece alt tellerde oturuyor içeride yemek yemiyor, tuvaletini yapmıyor vb. kafesin dışındaysa gayet normal her şeyi yerini getiriyor. normalde asla kafese girmek istemezdi ama bu yumurtlama sürecinde sürekli dışarıdayken gidip kafesinde kuluçka yapar sekilde otuyor. aşşağıya yumurtlama tarihlerini bırakıyorum

1 şubat - > 1. yumurta
3 şubat - > 2. yumurta
5 şubat - > 3. yumurta
6 şubat - > 4. yumurta
15 şubat - > 5. yumurta
18 şubat - > 6. yumurta

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
kendisi sürekli suyun altına girmek istiyor zaten ben hava soğuk olduğu için çekiniyorum biraz ama haftada bir kere ılık suyla oynamasına izin veriyorum arttırmalı mıyım banyosunu
Odanız sıcaksa sıkıntı olmaz😊sıcak su içinde oynasın, ben sprey kutusuna kaynar su doldurup fıs fıs yapıyorum, sıkarken su sıcak püskürüyor, yoksa suluğu banyolu yapıyorlar, fıs fıs daha yüzeysel kandırmaca oluyor😊🤲

Üst Alt