• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yeme düşme(düşememe)

asuna1821

Paylaşımcı
merhabalar, 50 günlük bebeklerimi yeme alıştırmaya çalışıyorum ama hala benden mama bekliyolar. kafeslerine yemliğe aspur, perilla tohumu, darı taneleri ve pelet yem koydum ama hiç yanaşmıyolar onların yerine anneleri girip yiyor. her gün sofra bezine çekirdek kabuklu yem, kabuksuz yem perilla tohumu aspur dal darı koyuyorum çok az yiyolar. çekirdeği de biraz uğraş sonucu açıp yiyolar. mamadan nasıl kesebilirim annesi babası pek ilgilenmiyor. bebeklere zarar verdiği için 12 günlükken ayırmıştık zaten. acaba ben mi kıyamayıp hep böyle mama istemelerinde veriyorum diye alışmıyolar diye düşünmeye başladım. yardımcı olabilir misiniz? :)

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
merhabalar, 50 günlük bebeklerimi yeme alıştırmaya çalışıyorum ama hala benden mama bekliyolar. kafeslerine yemliğe aspur, perilla tohumu, darı taneleri ve pelet yem koydum ama hiç yanaşmıyolar onların yerine anneleri girip yiyor. her gün sofra bezine çekirdek kabuklu yem, kabuksuz yem perilla tohumu aspur dal darı koyuyorum çok az yiyolar. çekirdeği de biraz uğraş sonucu açıp yiyolar. mamadan nasıl kesebilirim annesi babası pek ilgilenmiyor. bebeklere zarar verdiği için 12 günlükken ayırmıştık zaten. acaba ben mi kıyamayıp hep böyle mama istemelerinde veriyorum diye alışmıyolar diye düşünmeye başladım. yardımcı olabilir misiniz? :)
Oy maşallah SüphanAllah 🥰🤲emeğinize yüreğinize sağlık nası güzel olmuş bunlar🥰🤲
Günlük kaç kez yiyorlar mamayı?
Azaltarak verilebilir
2 öğün, 1 öğün olarak sonra kesilir
Aspur ve yulaf da etki eder yem kırmaya🥰🤲

asuna1821

Paylaşımcı
Oy maşallah SüphanAllah 🥰🤲emeğinize yüreğinize sağlık nası güzel olmuş bunlar🥰🤲
Günlük kaç kez yiyorlar mamayı?
Azaltarak verilebilir
2 öğün, 1 öğün olarak sonra kesilir
Aspur ve yulaf da etki eder yem kırmaya🥰🤲
teşekkür ederiizz😍🩷 günde üç defa veriyorum gece 2 gibi öğlen 12 akşam 6 gibi🩷🩷 bugün azaltarak vermeye başladım bende. bir de abla bi şey sormak istiyorum konudan bağımsız. bugüb kursaklarının orda şişlik fark ettik ishalleri de var ama keyifleri yerinde. kursak mantarından şüphelendim hemen kuş kömürü verdim ama bakabilir misiniz yeni mi konu açayım🙏🏻

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
teşekkür ederiizz😍🩷 günde üç defa veriyorum gece 2 gibi öğlen 12 akşam 6 gibi🩷🩷 bugün azaltarak vermeye başladım bende. bir de abla bi şey sormak istiyorum konudan bağımsız. bugüb kursaklarının orda şişlik fark ettik ishalleri de var ama keyifleri yerinde. kursak mantarından şüphelendim hemen kuş kömürü verdim ama bakabilir misiniz yeni mi konu açayım🙏🏻
Azaltarak devam et ablacım, şişlik, dediğin yer boyun ve omuz arası mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu bölge kursak boşluğu😊🤲
Yemi yiyemezler, uğraşırlar, muhabbet kuşu yavru yemi ile alışabilirler
Garden mix de var yavru yemi
Çekirdekleri yarım aç bırak lütfen, aspur ve yulaf da önlerine serp😊🤲

Ekli dosyalar

asuna1821

Paylaşımcı
Bu bölge kursak boşluğu😊🤲
Yemi yiyemezler, uğraşırlar, muhabbet kuşu yavru yemi ile alışabilirler
Garden mix de var yavru yemi
Çekirdekleri yarım aç bırak lütfen, aspur ve yulaf da önlerine serp😊🤲
tamam abla teşekkür ederim hemen öyle yapıcam🙏🏻 bu bölgede şişlik var ve yediği mama görünüyor çok yedirdiğim için midir yoksa hiçbir şeyleri yok. birazdan zeolit tozu da vericem ama haftada kaç kere vereyim. olmazsa gözde hanıma gidicem çünkü🙏🏻kötü bir şey dememeniz beni o kadar rahatlattı ki🩷🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tamam abla teşekkür ederim hemen öyle yapıcam🙏🏻 bu bölgede şişlik var ve yediği mama görünüyor çok yedirdiğim için midir yoksa hiçbir şeyleri yok. birazdan zeolit tozu da vericem ama haftada kaç kere vereyim. olmazsa gözde hanıma gidicem çünkü🙏🏻kötü bir şey dememeniz beni o kadar rahatlattı ki🩷🙏🏻
Canım benim o kursağının sonu😊🤲yani kursak kesesinin bitip kaslara dokulara birleştiği yer😊🤲🥰beslediğin için şişer🥰
Herşey normal, mamadan ishal olurlar, yeme geçince düzgün dışkı olur endişe etme, götürme bebekleri dışarı, heryer mikrop🤲😔
Haftada 3 defa koruma amaçlı verebilirsin zeolit tozunu🥰

asuna1821

Paylaşımcı
Canım benim o kursağının sonu😊🤲yani kursak kesesinin bitip kaslara dokulara birleştiği yer😊🤲🥰beslediğin için şişer🥰
Herşey normal, mamadan ishal olurlar, yeme geçince düzgün dışkı olur endişe etme, götürme bebekleri dışarı, heryer mikrop🤲😔
yaaa teşekkür ederim ablacım allah razı olsun🙏🏻🩷 acaba çok yedirdiğim için mi olmuştur

asuna1821

Paylaşımcı
aç olduklarında yok çünkü sadece mamadan sonra olduğunu fark ettik

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Mamayı hazırladıktan sonra bir kaba alın. Yavruları kabın yakın bir yerine koyun ve parmağınızla sanki yemi gagalıyormuş gibi üstüne batırıp çıkarın. Bunu okuyunca garip gelebilir ama ben bütün el besleme yavrularıma bu şekilde öğretiyorum. Merak edip deneyip beğenip yemeye başlıyorlar. Sabırla denemeye devam etmeniz lazım yoksa üç dört ay beslemeye devam etmek zorunda kalırsınız 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Mamayı hazırladıktan sonra bir kaba alın. Yavruları kabın yakın bir yerine koyun ve parmağınızla sanki yemi gagalıyormuş gibi üstüne batırıp çıkarın. Bunu okuyunca garip gelebilir ama ben bütün el besleme yavrularıma bu şekilde öğretiyorum. Merak edip deneyip beğenip yemeye başlıyorlar. Sabırla denemeye devam etmeniz lazım yoksa üç dört ay beslemeye devam etmek zorunda kalırsınız 😊
Bende parmağımla yedim ablacım, çok güzel öğrendiler

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
50 günlük bebekleri günde 3 kere beslemek fazla olur. 45 gün ve üzeri sadece sabah olmak üzere günde bir kere beslemek uygundur. Günde üç öğün sizden yemek gelirse yavrular nasıl acıksın 🤣. Demet ablanın dediği gibi kademeli olarak beslemeleri azaltabilirsiniz.

asuna1821

Paylaşımcı
tamam öyle yapacağım çok teşekkürler🙏🏻

asuna1821

Paylaşımcı
50 günlük bebekleri günde 3 kere beslemek fazla olur. 45 gün ve üzeri sadece sabah olmak üzere günde bir kere beslemek uygundur. Günde üç öğün sizden yemek gelirse yavrular nasıl acıksın 🤣.
😂😂 haklısınız ama videoda gördünüz bağırıyor kıyamıyorum bende ama biraz kıymak lazım sanırım