• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yeme alıştırma

hümeyraaa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
6 aylık yem yememe, hala mama ile beslenme ve yeme alıştırma sürecinde yapılması gerekenler
Merhaba platforma yeni üye oldum o nedenle kural ihlali olur mu bilmiyorum ama yine de danışmak istiyorum. Yeni bir sultan papağanı sahiplendim. Annesi bakmadığı için sahibi elle beslemiş. Şuan 6 aylık gibi birşey ve kuruluk hastalığı atlatmış. Ancak hala yavru papağan maması yiyo yem yemiyo. 2 gündür videolar izleyip haşlama yumurta, havuç, dal darı vs. Yaparak alıştımaya çalıştım. Normalde 3 kere verirken 1 kere tek mama verdim. Hiç yememezlik etmedi ara ara yedi ama tam anlamıyla doymamaıştır diye içim hiç rahat etmedi. Sanki bugün severkende kursağında hafif bi şişkinlik farkettim. Bu sefer hemen araştırırken bu platformu buldum. Kursak mantarı diye bi hastalık gördüm. Biraz daha gözlemliycem inşallah değildir ama o arada yeme alıştırmak için ne yapmalıyım hayvana zarar gelsin istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi akşamlar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İyi akşamlar, forumumuza hoşgeldiniz 🙏😊 Kuruma hastalığı diye bir şey yoktur, hastalığa bağlı zayıflamaya denir. Muhtemelen bahsettikleri de kursak mantarı 🙏 Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz 🙏😊 Bir de beyaz temiz peçete üzerine yaptığı dışkı görsellerini eklerseniz sevinirim 😊 Ek olarak da aspur, kızıl darı, yulaf gibi yemlerle alıştırabilirsiniz ki içgüdüsel olarak yer diye düşünüyorum 🙏

hümeyraaa

Yeni Üye
İyi akşamlar, forumumuza hoşgeldiniz 🙏😊 Kuruma hastalığı diye bir şey yoktur, hastalığa bağlı zayıflamaya denir. Muhtemelen bahsettikleri de kursak mantarı 🙏 Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz 🙏😊 Bir de beyaz temiz peçete üzerine yaptığı dışkı görsellerini eklerseniz sevinirim 😊 Ek olarak da aspur, kızıl darı, yulaf gibi yemlerle alıştırabilirsiniz ki içgüdüsel olarak yer diye düşünüyorum 🙏

hümeyraaa

Yeni Üye
Geri dönüşünüz için çok çok teşekkür ederim 🌸sahiplendiğim kişi iç kuruluk veya bağırsak kuruluğu gibi bişey demişti bende yeni sahiplendiğim için çok bilemiyorum hastalık sandım 😅 video atarım tabi şuan için evde değilim ama yarın akşam hemen halledicem inşallah 🙆🏻‍♀️ yemleri de bulup deneyeceğim inşallah başlar. Şuan için normal yem kabuksuz muhabbet kuşu yemi ve yavru kuş yemi vs var kafesinde ama yemiyo dal darı aldım bir iki gagaladı ama yem olarak çok yemedi yani en çok yine haşlama yumurta yedi ama o da mama kadar değil özellikle şuan yeme alışsın diye günde 1 kere mama verdim saldırarak yiyo çocuk öyle görüncede aç kalıyo demek diye vijdanım hiç rahat etmiyo 😭 şu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırız inşallah çok amin 🤲🏻

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geri dönüşünüz için çok çok teşekkür ederim 🌸sahiplendiğim kişi iç kuruluk veya bağırsak kuruluğu gibi bişey demişti bende yeni sahiplendiğim için çok bilemiyorum hastalık sandım 😅 video atarım tabi şuan için evde değilim ama yarın akşam hemen halledicem inşallah 🙆🏻‍♀️ yemleri de bulup deneyeceğim inşallah başlar. Şuan için normal yem kabuksuz muhabbet kuşu yemi ve yavru kuş yemi vs var kafesinde ama yemiyo dal darı aldım bir iki gagaladı ama yem olarak çok yemedi yani en çok yine haşlama yumurta yedi ama o da mama kadar değil özellikle şuan yeme alışsın diye günde 1 kere mama verdim saldırarak yiyo çocuk öyle görüncede aç kalıyo demek diye vijdanım hiç rahat etmiyo 😭 şu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırız inşallah çok amin 🤲🏻
Rica ederim her zaman 🥰 Siz dediğim yemleri verin zamanla hepsine alışıp tüketecektir 🙂 Yalnız bağırsak kuruluğunu da ilk defa duydum 🤣🤣

hümeyraaa

Yeni Üye
Ahahhahaha yeni sahip olunca yeni hstalık ürettim anlaşılan 😅 biraz müsaitlik durumumda sıkıntı yaşadığım ve geç dönüş sağladığım için üzgünüm 🫂 şöyle tuvaletini ekliyorum peçeteye alamadım ama açık renkli zeminde anlaşılır umarım videoyu atamadım ama birde kendisi beyleri ekliyorum resim olarak 🙆🏻‍♀️ normalde nasıl olur bilmiyorum ama az önce yaptı tam böyle direk yapma değilde baya fış diye bi sesle yaptı bu durum normal ve abartıyo olabilirim ki inşallah öyledir 😄 sadece o bahsettiğim hastalığından sonra herşey yolunda mı diye tedirginim. Yem konusunda darı iyi geldi biraz diğerlerini de temin edip gözlemliycem destekleriniz için teşekkürler 🌸

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Oyyy maşallah Rabbim nazarlardan korusun paşayı 🥰🥰 Eğer darı, aspur gibi yemler yediyse maşallah gayet sağlıklı 🙏

hümeyraaa

Yeni Üye
Amin. Allah razı olsun 🤩🤗 darı yı ben ayıklayıp yemliğe koydum yedi öyle tembeliz biraz sanırım kendi çok uğraşmıyo 😅 genel olarak da suyla hazırlanan mamayı seviyo ve onu yiyo kuru yemleri çok az aç kaldıkça biraz yemeye çalıştı ama yeterli kadar yemedi bence. Aspur nedir bilmiyorum ama alıp deniycem inşallah🙃 birde şeyi sorsam tuvaleti çok sulu isal gibi değil de kakası gayet normal ama yanında çok ıslaklıkta oluyo şiş mi yoksa sulu mama yediği için mi bilemedim bu durum normal mi yoksa bişeyler yapmalı mıyım 😉

hümeyraaa

Yeni Üye
3 ay küçük kardeşi de var başka bir yerde onun tüyleri çok düzenli güzel keli çok az görünüyo tüyleri çıkmış kapatmış benim bebeğimin çok açık keli tüyleri düzensiz gibi vitamin olarak eksik mi kalıyo diye düşündüm. Papağan bakımında yeniyim o nedenle hem bilmiyorum hem ya yanlış yapıyosam diye endişeleniyorum o nedenle çok soru sordum hakkınızı helal edin cevaplarınız benim için çok değerli oldu ☺💕

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı resmini atarsanız daha net cevap verebilirim 🌸😊 Minik daha küçük zamanla çikacaktır sizin lutino cinsi olduğu için kellik kalıcı olacak 😊🙏 Bir de mamayla besleniyorsa idrar kısmında sıvılık olabiliyor 😊 Estağfurullah, her zaman sorabilirsiniz 🙏

hümeyraaa

Yeni Üye
Dışkı resmini atarsanız daha net cevap verebilirim 🌸😊 Minik daha küçük zamanla çikacaktır sizin lutino cinsi olduğu için kellik kalıcı olacak 😊🙏 Bir de mamayla besleniyorsa idrar kısmında sıvılık olabiliyor 😊 Estağfurullah, her zaman sorabilirsiniz 🙏

hümeyraaa

Yeni Üye
Aslında dışkısı normaldi örneğini çekmiştim daha önce şimdi yeme alıştırma çabaları boşa çıktı çok fazla yemiyo hep mama istiyo bende 2 gündür yeni mamaya geçtim aslında yedi bi sorun yok ama dışkısı koyu yeşil ve daha vıcık bi hal aldı ondan önce dışkısı normaldi ama yanında çok sıvı da oluyodu ama şimdi isal gibi hissettim Allah ım ne zormuş böyle de 😭😭 önceki açık renkli olanı ve yeni koyu renkliyi ekledim bi sorun yok demeniz canı gönülden beklemekteyim 🤲🏻

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mamayı günde bire düşürün kızıl darı asın kafese, mamayla beslendiği için sıvılaşması normal ancak yeme alışması lazım 🙏

hümeyraaa

Yeni Üye
Mamayı günde bire düşürün kızıl darı asın kafese, mamayla beslendiği için sıvılaşması normal ancak yeme alışması lazım 🙏
Evet gerçekten her konuda daha rahat olacak ancak bi türlü başaramadım 🤦🏻‍♀️ kızılndarıyı ben ayıklayıp aspurla karıştırıp mama kaptığım kabına gün içinde koysam nasıl olur. Şuan bir kapta kabuksuz yem bir tanede kabuklu yem mevcut bir tane bu iki yemi hafif öğüttüm yiyebilsin diye bir kaptada mama yapıp veriyorum düzeni nasıl kursam daha rahat olur acaba

hümeyraaa

Yeni Üye
Kabuksuz olanı yediğini hiç görmedim ama kabukluyu çok arada bir iki kemiriyo gibi öğütülmüşü de çok yemiyo sanki öğütülmüşün olduğu yere aspuru koyup mama kabınada darı mı ayıklasam. Mama yapmadığımda çok acıkıyo son raddede bağırıyo yapıp getirince soğuyana kadar kıpır kıpır yemeye çalışıyo zor tutuyorum öyle olunca da aç kalır diye korkuyorum kıyamıyorum ama o şekilde alışacaksa eğer bi iki gün sabredip günde 1 mamayla yemi deneyeyim tekrar 🥲

Üst Alt