• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

noyanss1

Yeni Üye
40 ve 42 günlük 2 tane yavrum var el besleme yapıyorum kafese dal darı asıyorum yeme ne zaman düşerler astığım dal darı akşama bitmiş oluyor bu yem kırdıklarına işaret midir ve yavaştan yumurta maması vermeye başlamalı mıyım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daldarı yiyorlarsa artık yeme düşmüler demektir. Sadece sabah ve akşam besleme yaparak gün içinde kendileri yemesi için daldarı, aspur ve darı koyun. Aspuru yoğun olsun. Ve evet artık mamalarıda verebilirsiniz . Bir hafta bu düzeni uyguladıktan sonra artık el besleme olayını tamamen bitirebilirsiniz.

noyanss1

Yeni Üye
Daldarı yiyorlarsa artık yeme düşmüler demektir. Sadece sabah ve akşam besleme yaparak gün içinde kendileri yemesi için daldarı, aspur ve darı koyun. Aspuru yoğun olsun. Ve evet artık mamalarıda verebilirsiniz . Bir hafta bu düzeni uyguladıktan sonra artık el besleme olayını tamamen bitirebilirsiniz.
Yani yediklerinden emin olamıyorum acaba koparıp koparıp tükürüyorlar diye düşünüyorum beni gördükleri an çığırmaya başlıyorlar mama diye ama yem kırma seslerini duyuyorum dediğinizi uygularım.Bir de göğüs tüyleri emsallerine göre çok yavaş uzuyor hatta hiç yok diyebilirim el besleme yüzünden geç gelişim mi acaba

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yani yediklerinden emin olamıyorum acaba koparıp koparıp tükürüyorlar diye düşünüyorum beni gördükleri an çığırmaya başlıyorlar mama diye ama yem kırma seslerini duyuyorum dediğinizi uygularım.Bir de göğüs tüyleri emsallerine göre çok yavaş uzuyor hatta hiç yok diyebilirim el besleme yüzünden geç gelişim mi acaba
Dökülen kabuklara bakın. Yere dolu olarak döküyorlarsa kırmıyor olabilirler. Ama kırma zamanları gelmiş. Fırsat vermeniz gerekiyor. Yinede siz sadece sabah ve akşam besleyerek gün içinde onlara fırsat verin. Alıştıkları için sizi görünce ağlamaları tamamen yeme geçsede devam edecektir. Gelişim geriliği el beslemede olabilir. Gerwit, entrobac ve BT amin Forte takviyelerini düzenli olarak besleme mamalarında katmalısınız. Yeme düştükten sonrada sularına katmalısınız