• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Sultan Papağanı Yarası

Üzüm_carlos_ciro

Yeni Üye
Kuşumun yaklaşık 2 hafta kadar önce bu şekilde bir yarası oluştu. Öneri üzerine terramycin krem kullandım sabah akşam çevresine sürdüm iyileşti yeni tüyleri çıkmaya başlamıştı fakat dün tekrar yaranın çok küçük şekilde açıldığını gördüm(ikinci fotoğraf) , iltihaplanma mı olmuş anlayamadım terramycin tedavisine devam devam edeyim mi? 1000058835.jpgbu ilk yarası 1000058838.jpg
Bu yeniden açılan güncel yaranın fotoğrafı 😓

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba buraya sivri bir şey mi denk geldi? Ben size rif ampul öneririm, krem yağlı olduğu için tüyler de yapışır ☺ Rif ampulü alın, şırıngaya çekin günde 3 kez oraya damlatın sonra şırınganın ağzını kapatın hava almasın ☺

Üzüm_carlos_ciro

Yeni Üye
Merhaba buraya sivri bir şey mi denk geldi? Ben size rif ampul öneririm, krem yağlı olduğu için tüyler de yapışır ☺ Rif ampulü alın, şırıngaya çekin günde 3 kez oraya damlatın sonra şırınganın ağzını kapatın hava almasın ☺
Tamamdır teşekkür ederim eczanelerde alabiliyor muyuz reçetesiz? Kendisi daha beş aylık uzun uzun uçmayı daha yeni öğrendi Bi anda atlayıp uçmaya çalışıyor uçamıyor konmaya çalışırken de göğsünün üstüne düşüyor o yüzden olmuş olabilir mi? Hep gözetimim altında zaten başka bir şey görmedim 😔

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
5 aylık rahat uçması gerekir. Sırttan fotoğraf eklermisiniz tüylerinde eksiklik olabilir mi?

Rifi reçetesiz veren eczaneler var. Sorarak alın ama geneli reçete ister.

Üzüm_carlos_ciro

Yeni Üye
5 aylık rahat uçması gerekir. Sırttan fotoğraf eklermisiniz tüylerinde eksiklik olabilir mi?

Rifi reçetesiz veren eczaneler var. Sorarak alın ama geneli reçete ister.
Maalesef bana ilk geldiğinde sağ kanadının tüyleri cok kısaydı bu yüzden uçamadı, sürekli kanadının tüyleri dökülüyor du ama vitamin takviyesi yapınca sağlıklı şekilde uzadı tüyleri o yüzden daha yeni yeni uçma denemeleri yapıyor 🙏🏻1000058847.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fotoğraf fluu ve tam değil. Tam halini eklerseniz daha iyi olur.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
5 aya göre normal değil. Kanat teleklerinde ve kuyruğunda eksiklikler var. Dökülme devam ediyor mu? Yoğun vitamin eksikliği olabilir. Yada tüy hastalığı olabilir. İlerde daha fazla dökülebilir. Streamable üzerinden tünekte videosunu detaylı olarak çekip ekleyin ve linkini burada paylaşın lütfen.

Üzüm_carlos_ciro

Yeni Üye
5 aya göre normal değil. Kanat teleklerinde ve kuyruğunda eksiklikler var. Dökülme devam ediyor mu? Yoğun vitamin eksikliği olabilir. Yada tüy hastalığı olabilir. İlerde daha fazla dökülebilir. Streamable üzerinden tünekte videosunu detaylı olarak çekip ekleyin ve linkini burada paylaşın lütfen.
Evet maalesef kuyruk tüyleri kırıldığı için çekildi, daha önce burdan onun içinde konu açmıştım yardım ettiler saolsunlar, vitamin önerdiler onları kullanıyorum, Şu sıralar tüy dökülmesi yaşamıyor, videosunu ekleyeceğim birazdan

Üzüm_carlos_ciro

Yeni Üye

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Takviyelerini düzenli olarak kullanın. Dilerim çabuk toparlanır prenses.