• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler Sultan papağanı vitamin kullanımı

Aytacc

Yeni Üye
Öncelikle merhaba herkese iyi forumlar. Bir çift sultan papağanına sahibim şuanda kuluçkadalar ve 2 adet yumurta oldu. Kafeste sürekli olarak kalamar kemiği bulunduruyorum haftada iki defa dal darı veriyorum daha öncesinde haftada bir buğday çimlendirme veriyordum fakat şuanda yemiyorlar haftada iki defa da mama hazırlıyorum mama içeriğim;
  • Yumurta
  • Havuç
  • Az miktarda galeta ve Mısır unu
  • Çok az miktarda kenevir tohumu
Bunun dışında anne baba ve yavruların çıkımdan sonra gelişimi için vitamin veyahut başka birşey kullanmaya baslamam gerekiyor mu gerekli ise nelerdir ve kullanımları nasıldır bilgilendirir misiniz.

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Öncelikle merhaba herkese iyi forumlar. Bir çift sultan papağanına sahibim şuanda kuluçkadalar ve 2 adet yumurta oldu. Kafeste sürekli olarak kalamar kemiği bulunduruyorum haftada iki defa dal darı veriyorum daha öncesinde haftada bir buğday çimlendirme veriyordum fakat şuanda yemiyorlar haftada iki defa da mama hazırlıyorum mama içeriğim;
  • Yumurta
  • Havuç
  • Az miktarda galeta ve Mısır unu
  • Çok az miktarda kenevir tohumu
Bunun dışında anne baba ve yavruların çıkımdan sonra gelişimi için vitamin veyahut başka birşey kullanmaya baslamam gerekiyor mu gerekli ise nelerdir ve kullanımları nasıldır bilgilendirir misiniz.
Klasik vitaminlerden probiyotikten veriyor musunuz gerwit w , entrobac , bt amin bunlar yoksa bunları verebilirsiniz onun dışında zaten mama içeri verdiğiniz buğday şeyler güzel yeterli geldi bana.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, kuşlarınız kuluçkada ise mama içeriğine havuç eklemeyin, havucun kızıştırıcı yanı vardır. Tanıtım - Kuşlarımız için Sebze salatası ve yumurta maması tarifi
Buradan yumurta maması tarifine bakabilirsiniz. Kalamar kemiği yanında gaga taşı da ekleyebilirsiniz. Kafesinizde yoksa grit kum da temin edinin. Mineral almasını da isterseniz gritten de alabilir ve de sindirim problemlerinde de iyi bir destekçidir. Hamdi Bey'in önerdiği vitaminleri mutlaka temin edinin ve düzenli kullanın🙌🏽
Detaylara makaleden ulaşabilirsiniz 🙏🏾🙂

Aytacc

Yeni Üye
Klasik vitaminlerden probiyotikten veriyor musunuz gerwit w , entrobac , bt amin bunlar yoksa bunları verebilirsiniz onun dışında zaten mama içeri verdiğiniz buğday şeyler güzel yeterli geldi bana.
Yardımınız için teşekkür ederim. Fakat röhnfried ürünlerine baktığımda orijinal şişler genel olarak litrelik ve uçuk fiyatlarda internet ve petshoplarda bölünmüş şişlerde satılıyor güvenmediğim için satın almak istemedim bunun yerine muadil vitaminler varmıdır var ise nelerdir yardımcı olabilir misiniz.

Aytacc

Yeni Üye
Merhaba, kuşlarınız kuluçkada ise mama içeriğine havuç eklemeyin, havucun kızıştırıcı yanı vardır. Tanıtım - Kuşlarımız için Sebze salatası ve yumurta maması tarifi
Buradan yumurta maması tarifine bakabilirsiniz. Kalamar kemiği yanında gaga taşı da ekleyebilirsiniz. Kafesinizde yoksa grit kum da temin edinin. Mineral almasını da isterseniz gritten de alabilir ve de sindirim problemlerinde de iyi bir destekçidir. Hamdi Bey'in önerdiği vitaminleri mutlaka temin edinin ve düzenli kullanın🙌🏽
Detaylara makaleden ulaşabilirsiniz 🙏🏾🙂
Yanıtıniz için teşekkür ederim 🙂 kalamar kemiği aldığım petshop çok kaliteli bir marka olduğunu gaga taşına ihtiyaç olmadığını ikisi içinde yarayacağını belirtmişti. Ben kafese kum ve taş da ekleyeyim

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Ben @mamaist den cam şişelerde bölünmüş şekilde temin ediyorum size de öneririm hem güvenilir hem orjinal ürünler hem de zaten forumumuzun sponsoru 🙌🏽🙏🏾

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
O zaman kalamar kemiklerinden stoklamanızı öneririm bu süreçte fazlaca ihtiyaç duyulacak ve tüketileceklerdir🙌🏽

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Yanıtıniz için teşekkür ederim 🙂 kalamar kemiği aldığım petshop çok kaliteli bir marka olduğunu gaga taşına ihtiyaç olmadığını ikisi içinde yarayacağını belirtmişti. Ben kafese kum ve taş da ekleyeyim
Rica ederim de zaten orijinal şişeleri almanız bir süre sonra işinize yaramaz çünkü son kullanma tarihine kadar hepsini bitiremezsiniz. Ece Hanımın dediği gibi mamaistten alabilirsiniz veya farklı sitelerden.

Üst Alt