• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

berranazbas

Paylaşımcı
İyi forumlar dilerim herkese. Sultan papağanım 9 aylık grey erkek. Sanırım cuma günü bir tıksırma sorunu başladı ilk olarak kekik spreyi kullandım geçti. Daha sonra sesi kısıldı turbo kullandım sesi yerine geldi ama birşey kemirirken tık tık ses geliyor. Üşütmüş olabilir ev bu hafta çok soğuktu ama şuan sıcak. Kuyruk atıcam şimdi sizlere keyfi ne çok kötü ne de çok iyi yem yiyor dışkıları da atıcam. Antibiyotik kullanmaya gerek var mı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kardeşim muhtemelen ısı değişiminden etkilenmiştir ama biz video görmeden anlayamayız ki ☺👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
unnamed videosu bu şekilde birde cere üstü tüyler çoğu zaman ıslanıyor
Gözlerde de yaş var nezle olmuş sanırım yerini sıcağa alıp gerwıt, entrobac verelim ve kekikli, tarçınlı bir mama hazırlayalım bir hafta 10 gün düzelme olmazsa tekrar görelim ona göre tavsiyede bulunalım👍 Kilo kaybı olmamasına ve yem yediğinden emin olalım kardeşim

berranazbas

Paylaşımcı
Gözlerde de yaş var nezle olmuş sanırım yerini sıcağa alıp gerwıt, entrobac verelim ve kekikli, tarçınlı bir mama hazırlayalım bir hafta 10 gün düzelme olmazsa tekrar görelim ona göre tavsiyede bulunalım👍 Kilo kaybı olmamasına ve yem yediğinden emin olalım kardeşim
Yem yiyor abi tamamdır 👍 hazırlıyorum ben hemen şimdi teşekkür ederim

berranazbas

Paylaşımcı
2 gün turbo suyuna kullandım spreyledim şuan ses oldukça gitti artık kendi sesi yerine geldi birşey kemirirken tık tık ses gelmiyor ama başka bir sorun var ☹ dışkı. Dışkı sabah böyle değildi az önce böyle yaptı

Ekli dosyalar

berranazbas

Paylaşımcı
Yeni kafese geçirdim çok heyecanlanmış ya da korkmuş olabilir mi birde kafes duzeni hakkında bilgilendirir misiniz içinde tek bir kuş olucak

berranazbas

Paylaşımcı
Herkese iyi forumlar yeniden yeni konu açmak istemediğim için burdan devam etmek istedim. Sultan papağanımda geceleri olan tıksırma sesi geçti ama şöyle bir sorun var. Konuşurken veya öterken sanki ciğerleri doluymuş gibi ses geliyor hatta bazen konuşucak şeylerini bile söyleyemiyor sesi kısıldığı için ama bu sadece çok anlamsız bir şekilde sabahları oluyor. Sabah uyanınca aşırı hapşırmaya başlıyor. Belki 10 belki 15 kez hapşuruyor. Bu sorun aylardır var ama ilk zamanlardaki kekik çayı ve turbo ile geçiyordu. Artık onlar sadece destek ürünü gibi kaldı. Sadece sorunu aşırı derecede hapşurması ve konuşurken ya da öterken ciğerlerinden sanki ses geliyormuş gibi olması. Parazit akarı olacağını düşünmüyorum çünkü dış parazitini 2 doz olacak şekilde daha bu ay içinde yaptım. Video atamıyorum o anı çekemedim dışkı atabilirim

berranazbas

Paylaşımcı
unnamed bu hapşırma videosu bu şekilde yapıyor genelde hapşuruyorken ceresinin üstü genelde ıslanıyor ama ıslanmadığı zamanda oluyor

berranazbas

Paylaşımcı
Bir ilaca geçsek bu onu yorgun düşürür mü

berranazbas

Paylaşımcı
unnamed bu da çıkardığı vik vik sesi bu ses bazen hiç olmuyor bazen de böyle oluyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hapşırma tıksırmayı kendini kaşırken yapıyorsa ki videolarda da öyle gördüm kendi tozlarından dolayı oluyordur. Normal bir durum. Ama ses olayı oluyor geçiyor demişsiniz. Kronik astım olabilir. Bunun içinde kanatlı uzmanının teşhis koyması ona göre bir tedavi uygulanması gerekir.

berranazbas

Paylaşımcı
Hapşırma tıksırmayı kendini kaşırken yapıyorsa ki videolarda da öyle gördüm kendi tozlarından dolayı oluyordur. Normal bir durum. Ama ses olayı oluyor geçiyor demişsiniz. Kronik astım olabilir. Bunun içinde kanatlı uzmanının teşhis koyması ona göre bir tedavi uygulanması gerekir.
Çok fazla toz döküyor tüy dökümünde şuan. Kronik astım olduğunu düşünüyorum ama ceresinin üstü de ıslanıyor solunum yolu enfeksiyonu da aklıma geliyor o yüzden

berranazbas

Paylaşımcı
Ve kuşum artık çok daha sessiz ötmüyor eskisi gibi. Yardımcı olabilir misiniz