• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papagani tik tik ses cikariyor

mangomango

Yeni Üye
Merhaba burnu tikali sanirim uctuktan sonra sanki balgam varmis gibi ses cikariyor tık tık. Nedir bu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz ☺🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer böyleyse sürekli solunum yolunda problem var demektir, hava keselerinde olabilir röntgen çektirin mutlaka 🙏Şimdilik yarım çay kaşığı kekiği demleyin ılıyınca suluğuna verin içsin ama mutlaka en kısa sürede veteriner hekim görmeli, solunum problemleri kronikleşebiliyor 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Soyle videoyu koydum. Halsiz falan degil hasta degildir umarim

Burun deliklerini önce nemli kulak pamuğu ile sonra kopmuş tüy kökü veya kürdan ile açın
Ses hava keselerine geliyor gibi zorlanıyor
Açtıktan sonra düzelme olmazsa mutlaka rontgen çektirin üst solunum yolu sıkıntısı olabilir
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin ve ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın

mangomango

Yeni Üye
Eğer böyleyse sürekli solunum yolunda problem var demektir, hava keselerinde olabilir röntgen çektirin mutlaka 🙏Şimdilik yarım çay kaşığı kekiği demleyin ılıyınca suluğuna verin içsin ama mutlaka en kısa sürede veteriner hekim görmeli, solunum problemleri kronikleşebiliyor 🌸
Daha once de bu sekilde olmustu fakat sonrasinda gecti. Yasadigimiz yerde guvenilir bir veteriner bulmaya calisiyorum son birkac gundur

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Daha once de bu sekilde olmustu fakat sonrasinda gecti. Yasadigimiz yerde guvenilir bir veteriner bulmaya calisiyorum son birkac gundur
Bu ikisiyle görüşün, petpointe gidip memnun kalan bir üyemiz vardı diye hatırlıyorum 🌸

Üst Alt