• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı sürekli boş yumurtlama

Rıdvan yıldız

Yeni Üye
Bir kaç çift sultan papağanım var bir buçuk yaşında bir çiftim var aldığımda erken yaşta çifte atılmışlardı bende ise 4 kez yumurta yaptılar hepsi boş , ( 6 şar adet dinlendire dinlendire) kalsiyum ve e Vitamini takviyesi yapıyorum düzenli olarak sizce dolu yapma olasılıkları var mı, daha önce başına gelen var mı ?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tecrübesiz çift ise ilk iki üç kuluçkada boş yumurta yapması normaldir. Tecrübeli daha önce kuluçka yapıp yavru büyütmüş çiftiniz varsa kafeslerini acemi çift ile yan yana koyun rehber misali. Bir nevi bakarak, izleyerek öğreniyorlar. Bunun dışında erkek veya dişide kısırlık da olabilir, erkek acemilikten dolduramıyor da olabilir.

Rıdvan yıldız

Yeni Üye
Tecrübesiz çift ise ilk iki üç kuluçkada boş yumurta yapması normaldir. Tecrübeli daha önce kuluçka yapıp yavru büyütmüş çiftiniz varsa kafeslerini acemi çift ile yan yana koyun rehber misali. Bir nevi bakarak, izleyerek öğreniyorlar. Bunun dışında erkek veya dişide kısırlık da olabilir, erkek acemilikten dolduramıyor da olabilir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim çiftlesmesini bir hafta önce ilk kez gördüm normal idi sorun yok daha önce yavru alınmamış bir çift şu an bir yumurta yaptılar bakalım ne olacak kuşlardan vazgeçmek de istemiyorum ama bakalım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Cevaplarınız için teşekkür ederim çiftlesmesini bir hafta önce ilk kez gördüm normal idi sorun yok daha önce yavru alınmamış bir çift şu an bir yumurta yaptılar bakalım ne olacak kuşlardan vazgeçmek de istemiyorum ama bakalım.
Rica ederim. Çiftleşme olmadan yumurta olduysa o yüzden de boş olabilir. Normal şartlarda son yumurta gelene kadar çiftleşmeye devam ederler günde bir çok kez de olabilir. Yumurtaya yatıyorlar mı peki önceki kuluçkada gözlemlediniz mi?

Rıdvan yıldız

Yeni Üye
Rica ederim. Çiftleşme olmadan yumurta olduysa o yüzden de boş olabilir. Normal şartlarda son yumurta gelene kadar çiftleşmeye devam ederler günde bir çok kez de olabilir. Yumurtaya yatıyorlar mı peki önceki kuluçkada gözlemlediniz mi?
Evet yatıyorlar daha önce altlarına başka kuşlarımın yumurtalarını koydum onları büyüttüler.

Üst Alt