• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Sulu Dışkı Hk.

Aytunc

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

10 şubat tarihinde sultan papağanı sahiplendik aldığımız yer 3 - 3,5 aylık olduğunu söyledi. Maalesef kuşumuzu eve kafes içerisinde getirdik ve çok stres oldu fazla çırpınmaktan kanadının bir ucu kırıldı ve kanadı. Kanlı fotoğrafları paylaşmak doğru olur mu bilemediğim için paylaşmıyorum. Bu yolculuk sonrası 2 hafta içerisinde toparladı. Yem yeme su içme düzeninde bir problem yok. Oldukça da aktif ancak son 2 haftadır sulu dışkı sorunu yaşıyoruz. Veterinere danıştığımda acilen probiyotik ve vitamin takviyesi yapmamız gerektiğini söyledi. Doksivil ve 1 adet ismini hatırlayamadığım vitamin verdi. İkisini 3 gün kullandık sonra dışkısı normale döndü. 1 hafta sonra tekrar aynı şeyler olunca tedirgin olmaya başladık. Sürekli takviye ilaç vermenin de çok doğru olmadığı düşünerek sizlere danışmak istedim. Şuan da yeme içme ve canlılık konusunda bir sıkıntımız yok ancak dışkı bizi çok ürkütüyor.

Kuyrukları çok düzgün değil aldığımız yer yavru olduğu için böyle olduğunu bunların döküleceğini ve düzgünlerinin çıkacağını söyledi.

Kanatlarında kan kurusu var ancak üşür ve kendi temizler diye yıkama silme vs. gibi müdahalelerde bulunmadık.

Doğru şekilde yönlendirilmeye ihtiyacımız var desteklerinizi rica ediyoruz.

Not : Kuşumuzun adı Güneş :)

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba. Kuşun kafes ortamınıda görebilir miyiz. Kuşa üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Gerwit multivitamin ve BT amin Forte takviye kullanmanızı öneririm. Ayrıca zeolit tozu edip zeolitli besleme yaparsanız bağışıklığı kuvvetlenir. Ürünleri mamaist.com en temin edebilirsiniz.

Aytunc

Yeni Üye
Merhaba. Kuşun kafes ortamınıda görebilir miyiz. Kuşa üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Gerwit multivitamin ve BT amin Forte takviye kullanmanızı öneririm. Ayrıca zeolit tozu edip zeolitli besleme yaparsanız bağışıklığı kuvvetlenir. Ürünleri mamaist.com en temin edebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim

.0b4a5a38-44d3-41c0-8028-ae9559527e0d.jpeg

Son düzenleme:

Sultankuslimon2023

Yeni Üye
Merhaba kesinlikle B vitamini entrobac Gervit verin. Haftalık vermenizi tavsiye ederim. Mesela pazartesi günleri Entrobac ve B vitamini, salı çarşamba temiz su perşembe günü Entrobac ve gervit verebilirsiniz . Cumartesi günü ise muta-vit kullanabilirsiniz . Onun dışında vitamin olarak Röhnfried serisinin Usnego Bakteri engelleyici, Hexenbier Bağışıklık sistemi kuvvetlendirici, Avidress plus Metabolizma iyileştirici takviler verebilirsiniz . Bunun takvimini de haftalara bölerek karaciğerini yormadan kullanmalısınız. Ayrıca kafes ve ekipman temizliği için Virkon-s kullanmalısınız. Size kılavuzlarını paylaştım bakabilirsiniz . Güvenilir bir yerden almanızı öneririm. Reklam vs girmesin diye aldığım siteyi gizledim

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba kesinlikle B vitamini entrobac Gervit verin. Haftalık vermenizi tavsiye ederim. Mesela pazartesi günleri Entrobac ve B vitamini, salı çarşamba temiz su perşembe günü Entrobac ve gervit verebilirsiniz . Cumartesi günü ise muta-vit kullanabilirsiniz . Onun dışında vitamin olarak Röhnfried serisinin Usnego Bakteri engelleyici, Hexenbier Bağışıklık sistemi kuvvetlendirici, Avidress plus Metabolizma iyileştirici takviler verebilirsiniz . Bunun takvimini de haftalara bölerek karaciğerini yormadan kullanmalısınız. Ayrıca kafes ve ekipman temizliği için Virkon-s kullanmalısınız. Size kılavuzlarını paylaştım bakabilirsiniz . Güvenilir bir yerden almanızı öneririm. Reklam vs girmesin diye aldığım siteyi gizledim
Çok doğru söylediniz 😊🙏🏻 kesinlikle süper bir takviye usne Gano özellikle de en önemlisi olmazsa olmaz:)

Sultankuslimon2023

Yeni Üye
Çok doğru söylediniz 😊🙏🏻 kesinlikle süper bir takviye usne Gano özellikle de en önemlisi olmazsa olmaz:)
3 tane kuşum var ikisi Sultan papağanı 1 tanesi muhabbet kuşu . Sultan papağanımı sokakta bulduktan sonra çok bilgilendim instagramda sayfa açtım ki bilmediklerimi sorabilmek için vitaminde kesinlikle Röhnfried markası yeterli , yem olarak karışık açık yem alıp takviler kullanıyorum nemli yumurtalı mama calsiyum toz keten tohumu arpa buğday böyle gider 🐥😅

Üst Alt