• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı sulu beyaz dışkı

Dmkkk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sulu dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
18 Kas 2024
9-10 aylık olduğunu tahmin ettiğim bir sultan papağanım var. 2-3 gündür su gibi dışkı yapıyor. Bazen dışkısı normale dönüyor bazen su gibi yapıyor. Şu anda tüyde. Yem yemesi su içmesi ya da neşesinde herhangi bir problem yok çok şükür ama dışkısı beni çok endişelendirdi. Bugün onu uçsun diye salık bir şekilde odaya bıraktığımda parkenin üzerine yaptığı su gibi dışkıların kuruyunca erimiş mum gibi olduğunu fark ettim. Fotoğrafını görsel olarak ekliyorum. İlk kez kuş besliyorum ve çok küçük bir ilçede yaşadığım için kanatlıdan anlayan bir veteriner bulamadım. Bu durum neden olur nasıl düzelir yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sindirim de yada böbrekler de sorun olabilir. Açlık dışkısı değilse ürat fazla atmış ilk fotoda. Genel hâlini görebileceğimiz video ekler misiniz. Verdiğiniz takviyeler var mı. Elinizde probiyotik entrobac varsa yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin meyve sebze gibi. Suyu tazeleyerek iki yada üç gün üst üste probiyotik verin. Önce dışkıları bir gözlemleyelim. Ama videosunu da müsait zamanınızda görelim.

Son düzenleme:

Dmkkk

Yeni Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Entrobac probiyotik takviyesine bugün başladım. Bir de gervit-w satın aldım onu yarın vereyim diye düşünmüştüm ama yarın da probiyotik vereyim o zaman. Suyuna eklemiştim bugün mercimek tanesi kadar ideal mi bu? Sanırım yemini çok beğenmedi onu yemiyor diye darı verdim bugün. Biraz da iştahsızlık başladı sanki ya da ben çok pimpirikleniyorum bilemedim. Darı vermeyi de keseyim mi? Güncel dışkı fotoğrafını ve kendisini de ekliyorum. Videoyu nasıl yükleyeceğim ? IMG_0539.jpeg

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sebze meyve vermeyin. Bunlar sulu dışkılamasına veya formunun bozulmasına sebep verebilir. Dışkıyı gözlemlemek için şimdilik verilmemesi daha iyi olur. Darıyı verin. Videoda sorun görünmüyor. Entrobac yarın ve sonraki günde verin. Yarım suluğa mercimek tanesi yani çay kaşığının ucu ile verin. Daha sonra güncel dışkılara tekrardan bakalım.

Son düzenleme:

Dmkkk

Yeni Üye

Sebze meyve vermeyin. Bunlar sulu dışkılamasına veya formunun bozulmasına sebep verebilir. Dışkıyı gözlemlemek için şimdilik verilmemesi daha iyi olur. Darıyı verin. Videoda sorun görünmüyor. Entrobac yarın ve sonraki günde verin. Yarım suluğa mercimek tanesi yani çay kaşığının ucu ile verin. Daha sonra güncel dışkılara tekrardan bakalım.
Çok teşekkür ederim sağ olun gerçekten. Dediklerinizi uygulayacağım. Daha sonra güncel dışkı fotoğrafları için sizi yine rahatsız ederim. Veteriner bulamamıştım bir türlü içim içimi yiyordu Allah razı olsun 🌸

Dmkkk

Yeni Üye
Tekrar merhaba entrobac probiyotikte bugün 2. Gündü. Güncel dışkı şu anda bu şekilde katılaştı çok şükür su şeklinde yapmıyor artık ama rengi hala sarı. Probiyotik takviyesini yarın da uygulayayım mı ? Yapabileceğim başka bir şey var mı?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrar merhaba entrobac probiyotikte bugün 2. Gündü. Güncel dışkı şu anda bu şekilde katılaştı çok şükür su şeklinde yapmıyor artık ama rengi hala sarı. Probiyotik takviyesini yarın da uygulayayım mı ? Yapabileceğim başka bir şey var mı?
Çok güzel. Dışkılama rengi formu tam kıvamında sıkıntı yok yani. 🙂 Yarın da verin probiyotik. Yarından sonra sade su. Sonrası gervit. 🌸

Dmkkk

Yeni Üye
Tekrar merhaba. Probiyotikte bugün 3. Gündü. Güncel dışkılar da bu şekilde. Bazen katı formlu bazen sulu dışkılar yaptı gün boyu. Başka yapabileceğim bir şey var mı yoksa dün tarif ettiğiniz şekilde mi ilerleyeyim? Dışkı formu ne zaman düzelir tam olarak? Bir de kuşumun üşüyüp üşümediğini nasıl anlayabilirim üşüdüğü için böyle dışkılıyor olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim 🌸

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yarın sade su verin sonraki gervit. Dışkı bozuk değil sadece dışkı suyu biraz fazla. Arada ürat atmaları normal. Bir iki hafta daha gözlemleyin. Haftaya da iki gün üst üste yine probiyotik verin. Yalnız ilk attığınız dışkılara göre toparlamış. Ama siz yanınızda olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Dışkı suyu süreklilik arz ettiginde röntgen çektirmekte fayda var. Böbreklerde belki sorun vardır. Gün içinde su içmesini takip edin. Çok su tuketirse böbreklerde sorun ihtimalini arttırır. Üşümesi için evinizin derecesi çok soğuk olması lazım. Kaç derece tahmini.

Dmkkk

Yeni Üye
Yüklediğim ilk fotoğraflara göre çok şükür toparladı dediğiniz gibi siz de vesile oldunuz buna. Daha önce de söylediğim gibi ilk kez kuş beslediğim için takviyeler ne zaman etkili olur ciddi bir durumu var mı yok mu inanın kestiremiyorum tekrar tekrar yazmamın sebebi bu onun için kusura bakmayın.Yaşadığımız yer soğuk termostatta evin sıcaklığı 21 derece görünüyor ama kafesin olduğu oda bana biraz daha soğuk geldiği için daha küçük odaya geçirdim bugün onu. Belki üşümüştür o yüzdendir diye düşündüm ama üşümekten olur mu onu bile bilmiyorum 😂 keyfi de çok şükür yerinde yemek yiyor su içmesini de takip edeceğim 1-2 hafta daha gözlemleyeyim duruma göre olmadı bir kanatlı uzmanı bulup il merkezine götüreceğim. Tekrar çok teşekkür ediyorum size. 🌸

Üst Alt