• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı solunum hastalığı

searcher1

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hızlı nefes alıp verme
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eki 2024
Kullanılan İlaç
Antibiyotik ve vitamin
Videodaki gibi bi sorunum var. 5-10 günde bir 10 dakika bu şekilde oluyor kuş. Dışkısı da gözüküyor. Tecrübeli abilerden yardım bekliyorum.
veteriner antibiyotik ve vitamin başlayalım dedi. Onları kullanıyoruz 2 gündür. Dediğim gibi videodaki durum 10-15 günde 1 defaya mahsus 8-9 dakika olan bir durum.
kilo kaybı yok, halsizlik vs yok.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba bazen gözden kaçabiliyor. Yada görüyoruz ama o an cevap verme durumumuz olmayabiliyor. Gelelim yavrunuza eğer solunumda sıkıntı olsa süregelen bir durum olmaz mıydı. Ama on yada on beş günde bir arada oluyor demişsiniz. Stres heyecan yaptığı yada korktuğu bir şey oluyor olabilir mi. Gittiğiniz hekim kanatlılardan anlıyor mu röntgeni çekildi mi her ihtimale karşı. Ve hangi ilaçları verdi. İsim olarak söyler misiniz. Ve dışkıyı temiz beyaz peçete üzerine dört beş tane ekler misiniz yeni yapılmış olsun lütfen.

searcher1

Yeni Üye
Merhaba. Kanatlılardan anlıyor evet. verdiği reçeteyi ekledim. antibiyotiğin adını bilmiyorum. Veteriner arada bir olduğu için bişey diyemedi. Film çekmeye şimdilik gerek görmedi. çünkü ordayken hayvan gayet hareketli ve iyiydi. Elimizde bu video gibi bi kaç tane vardı. Onu izlettik yine de antibiyotik başlayalım dedi. ancak bugün 2 defa yine aynı şekilde nefes alıp vermeye başladı. şimdi ses te çıkarıyor. düdük gibi bi ses. dışkı için peçete serdim yeterli olduğunda onunda fotoğrafını ekleyeceğim.WhatsApp Görsel 2024-10-11 saat 22.42.43_e3eba6aa.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotiğin etken maddesini bilemediğim için bir şey diyemicem. Ama avicare ürünleri takviye ilaç değil. Yavrunuz kaç gram veteriner ölçtü mü. Siz o zaman antibiyotiği yedi güne tamamlayın. Antibiyotik arkasından üç gün üst üste probiyotik takviyesi yapın. Video da heyecan yapmış yada stres olmuş izlenimi verdi nedense. Ama siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz.

searcher1

Yeni Üye
Antibiyotik şeffaf renkli bi ilaç. etken maddesini yarın öğrenirim. 90 gr şuanda. biz düzenli ölçüyoruz ağırlığı 3-4 gram aşağı yukarı oynuyor. Afaki bir ağırlık kaybı yok. Ya aslında antibiyotik kullanıyoruz 2 gündür sanki hayvan daha kötü. o yüzden pek devam etme taraftarı değiliz. ondan buraya danışayım dedim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kilosu tünekte fazla geldi de o yüzden sordum ama değilmiş. Antibiyotikten sonra kötü olduysa bırakın o zaman. Önce bağışıklığı güçlendirin. Doğal yöntemlerle tedaviye devam edin. Turbo respiratory nefes açıcı alın. Düzenli kullanın. Multivitamin gervit probiyotik entrobac alın. Bunlar gelene kadar ekteki takviyeleri kullanabilirsiniz. Bitkiseldir.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkılar formunda değil. Üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek probiyotik takviyesi yapın. Elinizde yoksa temin edin. Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin şimdilik. Meyve sebze gibi. Sonrası dışkıları gözlemleyin.

searcher1

Yeni Üye
Dışkı şuan bu şekilde. DAha normal mi yoksa hala sıkıntılı mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk attığınız dışkılara nazaran daha toparlamış gibi. Ama çok yakın çekim ve tek dışkı çok fazla belirleyici olmaz. Dört beş tane taze dışkılar daha sağlıklı yorum verir.