• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle tüm kafeskuslari.com ailesinin bayramını kutluyorum 🌸

Bu mesajı yazmamın sebebi, özellikle sultan papağanı almayı düşünüp daha almayan, nasıl bakarım, nasıl beslerim tarzı sorulara cevap arayan arkadaşlarımız için

Son bir ay içinde, Türkiye'ye büyük sayılarla sultan papağanı ithalatı gerçekleşti. Bu kuşlar, uzun yolculuklar yaparak, bu süreçte çok yıpranarak, bakım, hijyen koşullarına dikkat edilmeyerek, depolarda soğukta bekletilerek, hasta ve yıpranmış halde petshoplarda yerini buldu. Dolayısıyla dikkat ederseniz, forumumuz, son bir ay içinde sultan papağanı sahiplenen arkadaşlarımızın, kuşlarının hastalıklarını soran, üzücü mesajlarla doldu.

Eğer sultan papağanı sahiplenmek istiyorsanız ama daha almamışsanız, sizden bir kaç ay beklemenizi rica ediyorum. Ya da bildiğiniz bir üreticiden kuşlarınızı alabilirsiniz. Türkiye şartlarında büyümüş, iklimimize alışmış, anne babası, üreticisi belli kuşlar almanız daha doğru olacaktır. Üzülmemeniz ve yıranmamanız adına uyarmak istedim. Sevgi ve saygılarımla...

hazaly

Paylaşımcı
Sonuna kadar katıldığım bir yazı olmuş elinize sağlık. Ben sultan papağanı sahiplenmek için birkaç pet shopa bakmıştım bulundukları ortam o kadar pis o kadar hijyenden uzaktı ki hastalık olmaması neredeyse imkansız. Dikkatli davranmak lazım o yüzden.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Keşke bu makaleyi dün sabah paylaşılsa almazdım. Kuş 2.gün de yem yemiyor ve arada su içiyor alt gagası sağa doğru. Açık yeşil dışkı
Maalesef dönem dönem Türkiye'ye kuş ithalatı oluyor. Son bir ayda dediğim gibi sultanlar girdi yurda. Bazen de jumbolar ya da çoğunlukla mutasyon normal kuşlar geliyor. Üstelik bu ithal kuşların herhangi bir petshopa girmesi, petshoptaki diğer kuşları da riske atıyor, hastalık bulaşmasına sebep oluyor. O yüzden en güzeli direkt bilinen bir yerden, üreticiden almak. O türe ait sosyal medya gruplarını takip etmek gerekiyor. Yok pahasına ülkeye giren bu yorulmuş, yıpranmış ve genelde hastalık taşıyan ithal kuşlar, sağlıklı kuş üreten, katkısını, takviyesini esirgemeyen üreticileri de zorlayıp üretimi bırakmalarına sebep oluyor maalesef. İnsanların bilinçli olması, ithal kuşlardan uzak durması gerekli 😔

AcemiCan

Aktif Üye
Şuan ilgilenmeye başladım, kuş tünekte ileri geri gidiyor. Yemliği kafes altınada koydum. İndi diğer yemliklere gitmiyor. Alttakinde yem alıyor ama kıramıyor. Elma koydum zararı olurmu? Dışkısı açık yeşil oldu salya gibi! Söylediğiniz 2 ilacı temin ettim gelirse tekrar yazacağım. Elma vermekle hatamı ettim yemleri kıramıyor veya komple kuş çekirdeğimi tabana koyayim?

Aspur ve dal darı verebilirsiniz kabukları ince olduğu için daha kolay yer
Deli gibi gidiyor daldarı nın sapını yiyor. Daldarı hğç dokunmamış. Elimi kafese hafifçe götürdüğüm zaman aşırı tepkili korkuyor. Sanırsam korkutulmuş başka kuş tarafın dan

Moderatör tarafında düzenlendi:

hazaly

Paylaşımcı
Aspur ve dal darı verebilirsiniz kabukları ince olduğu için daha kolay yer

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Şuan ilgilenmeye başladım, kuş tünekte ileri geri gidiyor. Yemliği kafes altınada koydum. İndi diğer yemliklere gitmiyor. Alttakinde yem alıyor ama kıramıyor. Elma koydum zararı olurmu? Dışkısı açık yeşil oldu salya gibi! Söylediğiniz 2 ilacı temin ettim gelirse tekrar yazacağım. Elma vermekle hatamı ettim yemleri kıramıyor veya komple kuş çekirdeğimi tabana koyayim?
Lütfen kendi açtığınız konu içinden devam ediniz. Bu başlık bir bilgilendirme yazısı.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğinize sağlık.

Keşke petshoplarda hayvan üretimine belirli bir sınır getirilse, her isteyen değil gerekli şartları yerine getiren satabilse. Benim, kuşlar ilgi alanıma girdiği için genelde kuşların olduğu petshoplara bakıyorum. Benim olduğum bölgede maalesef şimdiye kadar temiz ve düzgün bakan göremedim, sadece teyzemin olduğu semtte bir kuşçunun iyi ve güzel baktığına şahit oldum. Diğer semtlerde durumlar nasıldır bilemiyorum tabi.

Üst Alt