• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Sultan papağanı parmağında biraz şişlik ve siyah leke sorunu.

kikiriki

Yeni Üye
Merhabalar,
Sultan papağanımı 2-3 gün önce sahiplendim. Aldığım günün akşamı ayağında siyah bir leke fark ettim. Tırnağı da aynı siyahlık ile kaplıydı. Forumda okuduğum bilgilere göre tırnağındakinin dışkı olabileceğini öğrendim. Ilık bir su hazırladım ve orada durmasını sağladım. Siyah leke tırnağından çıktı fakat parmağından bir türlü çıkaramadım. Daha dikkatli inceleyince siyah lekenin bulunduğu parmağının diğer ayağındaki parmağından orantısız ve daha şiş olduğunu farkettim. Kızarık bir şişlik değil fakat daha tombul gibi. Ayrıca bazen lekeli olan ayağını içeri çekerek duruyor. Sizce sorun nedir? Biraz endişelendim.Ekli dosyayı görüntüle 44121Ekli dosyayı görüntüle 44122

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşunuz geldiği yerde küçük bir kaza geçirmiş olabilir parmağındaki kan toplanması muhtemelen bir yere sıkıştı veya tüle takıldı asılı kaldı. Kuşun resimde duruşu bana kabarık geldi iştahı nasıl? Strese girmiş olabilir bu yüzden mümkünse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz ve dışkı resmi görelim 👍

kikiriki

Yeni Üye
Hoşbulduk Merhabalar :) Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim biraz da olsa içime su serpildi. Kendisi hakkında endişeliyim. Aslında çok hareketli bir kuş sürekli uçuyor etrafta koşuşturuyor. Yemini suyunu takip ediyorum. Gözlemlediğim kadarıyla yiyor, içiyor. Kafes içerisindeyken uyumuyorsa kabarık değil fakat uyurken veya bazı zamanlarda kabarık tüyleri. Normale göre kabarık duruşunu daha sık gözlemliyorum. Bebek olduğu için böyledir sanmıştım yaşını cinsiyetini de bilmediğimden fikirlerinize çok ihtiyacım var. Yeni yapılmış dışkısını gün içerisinde tekrar göndereceğim elimde şu an bir kaç saat içerisinde yapılmış dışkı fotoğrafı var onu gönderiyorum.Ekli dosyayı görüntüle 44152Ekli dosyayı görüntüle 44153Ekli dosyayı görüntüle 44154Ekli dosyayı görüntüle 44155

kikiriki

Yeni Üye
Yeni yapılan dışkı (fotoğrafta siyah gibi koyu bir renk gibi görünüyor aslında daha açık, yeşil bir bir renk)

Son düzenleme: