• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ne hastası

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Arkadaşımın sultan papagani hastalığı nedir acaba anlaşılıyormu yada bulaşıcı biseymi tüy hastalığımi tüyleri yok

Ekli dosyalar

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Duzelmezmi peki başka sultan papaganina gecermi yani aynı evde

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Ya ben alıp bakmak istiyorum ama bulaşıcıysa alamam evde sultan papaganim var bunada üzüluyorum alıp bakmak istiyorum onlar bakamiyolar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ya ben alıp bakmak istiyorum ama bulaşıcıysa alamam evde sultan papaganim var bunada üzüluyorum alıp bakmak istiyorum onlar bakamiyolar
Ayrı kafes uygun, aynı odada çok sıkıntı olmaz, öncelik takviyeler verilmeli o zaman netleşir, stresten ve bakımsızlıktan da olabilir, önce bakılmalı, net tüy hastası diyemeyiz

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Aynı odada olmazmi gerçekten evdeki kuşuma bişey olursa çok üzülürüm ama aynı odada tüyleri uçusur tozundan falan bulasirsa ya nasıl anliycaz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aynı odada olmazmi gerçekten evdeki kuşuma bişey olursa çok üzülürüm ama aynı odada tüyleri uçusur tozundan falan bulasirsa ya nasıl anliycaz
Uzun süreçte bulaş olur, temasta gizli kalır yeni nesilde ortaya çıkabilir, fakat öncelik hasta mı değil mi bunu zaman, bakım, takviyeler ve beslenme belirler, ben olsam bakardım elimden geleni de yapardım😊🤲

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Hastalığı french molt ise ve circovirus sebepli değil de genetik yatkınlık sebebiyle ortaya çıkmışsa bulaşıcı değildir. Ama eğer kuşta PBFD(Psittacine Beak and Feather Disease) varsa tüy, deri ve dışkı yoluyla diğer kuşlara bulaşabilir. Ufaklığın durumuna ne kadar üzülsem de ben olsam evde sağlıklı bir kuş varsa riske girmezdim.

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Evet bende çok üzülüyorum ama evdeki sultan papaganim benim canım oğlum onu riskede atmak istemiyorum ama üzüluyorum keşke başka bı yol olsaydi

Üst Alt