busrakndkci
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Zayıflık, ishal
- Kullanılan İlaç
- Özel Yapım Kuruma Mantar İlacı
Merhabalar dişi bir sultan papağanım var. Kurumaya yakalandı jilet göğüs olmuştu aşırı zayıftı. Kuşlardan anlayan bir veteriner ile görüşüp ilaç tedarik ettim. Kendisi yemek yemediği için iki saatte bir 1 ml kursaktan besledim ilk dört gün çünkü fazlasını verirsem kusuyordu. Dört günden sonra üç ml mamayı kusmadan almaya başladı sonra da beş ml yi. Üç gün kadar dört saatte bir beş ml kursaktan besledim.Beş ml i birkaç kere de kursağa girip veriyorum tekte beş ml mamayı kursağına alamıyor hiçbir zaman. Kilo almaya da başladı. Fakat son iki gündür kursağa mamayı bastıktan sonra mamayı ağzına geri getiriyor ya da ben mama basmıyor olsam bile önceki mamayı ağzına getiriyor. Soluk borusuna mama kaçacak gibi oluyor hırıltı pıt pıt sesi geliyor. Sabah akşam dört damla ilaç vermem lazım dört damlayı bile ağzına damlatırken genzine kaçırıyor, burnuna kaçırıyor nasıl oluyorsa. Kendisini havluya sarıp mama ve ilaç veriyorum. Ona rağmen sabit durmuyor bundan kaynaklı mı yoksa benim bir teknik hatam mı var ya da kuşta kursak hassasiyeti falan mı başladı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kilo almaya başladı, kendi yem çok az yiyor geri zayıflasın hastalığı nüksetsin istemiyorum. İlacımız bir ay kullanılacak daha on birinci gündeyiz.