• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kuluçka süresi ?

Çapkınım123

Aktif Üye
Arkadaşlar bu gün ilk yumurta üstünden 21 gün geçti iki yumurta var kontrol ettim tam anlayamadım sizce yuvalıkta almalı mıyım?

Baran24

Aktif Üye
Flash tut bak damarlanma varsa 3 4 gün daha bekle yatmayınca uzuyabiliyor

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Arkadaşlar bu gün ilk yumurta üstünden 21 gün geçti iki yumurta var kontrol ettim tam anlayamadım sizce yuvalıkta almalı mıyım?
Flaşla bakamazsınız dikkatli bakarsanız boş yumurtalar 11. Günden sonra sapsarı görünmeye başlarken dolu yumurtalar daha koyu olur.
Flaşta baktıysanız ve siyah ufak bir nokta gördüyseniz atın o yumurta da embriyo ölmüştür çoktan.
Yumurtayı kaplayan (alt kısmı hava yeri hariç) büyük bir siyahlık gördüyseniz ve hafif bir kımıldanma da hissetti iseniz dursun o yumurta doludur
Ekli dosyayı görüntüle 29563

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
7-23 gün arasında çıkarlar

Çapkınım123

Aktif Üye
Tuttum baktım başta anlamamıştım daha dikkatli bakınca boş olduğunu anladım bu gün de kuş üretimi yapan bir yakınımız geldi baktı boşmuş tam çiftleşememişler. Yuvalığı çıkarttık tekrar çiftleşme olmayacak erkeği geri verecez. Ama dişi kuşum çok bağırıyor yuvalık çıktı diye nasıl susar acaba

Çapkınım123

Aktif Üye
Flaşla bakamazsınız dikkatli bakarsanız boş yumurtalar 11. Günden sonra sapsarı görünmeye başlarken dolu yumurtalar daha koyu olur.
Flaşta baktıysanız ve siyah ufak bir nokta gördüyseniz atın o yumurta da embriyo ölmüştür çoktan.
Yumurtayı kaplayan (alt kısmı hava yeri hariç) büyük bir siyahlık gördüyseniz ve hafif bir kımıldanma da hissetti iseniz dursun o yumurta doludur
Ekli dosyayı görüntüle 29563
Tuttum baktım başta anlamamıştım daha dikkatli bakınca boş olduğunu anladım bu gün de kuş üretimi yapan bir yakınımız geldi baktı boşmuş tam çiftleşememişler. Yuvalığı çıkarttık tekrar çiftleşme olmayacak erkeği geri verecez. Ama dişi kuşum çok bağırıyor yuvalık çıktı diye nasıl susar acaba

Yasemin.e07

Paylaşımcı
İlk tecrübeleri ise vermeyin derim. İlk deneyimdd boş Yumurta normaldir.
Özellikle eşi kendi seçmişse hiç iyi olmaz kuşlar strese girip kendini yolabilir.
Yuvalık takılı olmadan bir arada dursunlar hastalık varsa ayırmanız doğru Bi karar tabiki
Bu süreçte hayvanlara bakım yapın vitsmin mineral eksikliklerini giderin toparlasınlar ☺
İlla eş değişecekseniz tecrübeli yavru yumurta görmüş kuş bakın

Çapkınım123

Aktif Üye
İlk tecrübeleri ise vermeyin derim. İlk deneyimdd boş Yumurta normaldir.
Özellikle eşi kendi seçmişse hiç iyi olmaz kuşlar strese girip kendini yolabilir.
Yuvalık takılı olmadan bir arada dursunlar hastalık varsa ayırmanız doğru Bi karar tabiki
Bu süreçte hayvanlara bakım yapın vitsmin mineral eksikliklerini giderin toparlasınlar ☺
İlla eş değişecekseniz tecrübeli yavru yumurta görmüş kuş bakın
İlk denemeleri ama biz seçtik dişi seçmedi. Yeni eş almayı düşünmüyoruz bu kuşu da vermek isteme sebebim çok sıkıntılı dişiyi dövüyor değişik bir kuş. Yuvalığı çıkarttık ama dişi çok bağırıyor yuvalık arıyor nasıl susacak bilmiyorum 🫣😓

okanaltun

Yeni Üye
Benimde 28-29-30 Eylül tarihlerinde birer tane yumurtam oldu ama hala tık yok. Üstünde de sürekli yatıyorlar sırayla. Biri boş ikisi dolu gibi baktığımda tam anlayamadım yarın tekrar bakıcam.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eski konuları gündeme getirmeyelim lütfen, yeni bir konu açıp yumurtaların da fotoğrafını atarsanız hocalarımız yardımcı olacaktır 😊