• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kuluçka donemi

3n3rgy

Aktif Üye
Merhaba sultan çiftinin ilk yumurtası erkek içeri girdiği zaman yumurtaya gagasını degdiriyor ve dişiyi rahatsız ediyor dişi kuluckadan kalkip ikidebir erkeğe saldırıyor erkek neden yapar yumurtaya zarar verir mi acaba? Erkeği başka kafese alsam kuluckada sıkıntı olur mu erkek kuluçkaya yatmıyor aksine dişiyi rahatsız ediyor çiftleşmek için erkeğin kuluçkaya yattığını görmedim hic.

Birde yuvalık içini daha sıcak nasıl tutabilirim talaş granül fln koyduğum zaman dişi erkeğe saldırıyor ve hepsini atıyor yuvalık üstüne hava deliklerini kapatmicai şekilde birseyde serdim içeriye ne koysam olmuyor salonda bakıyorum sultanlara fakat daha sıcak olması gerekir mi bu dönemde İstanbul havasında daha sıcak tutulması gerekiyorsa ne yapabilirim başka?

Son düzenleme:

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle nem ölçer yoksa alıp bulundukları odaya koymanızı öneririm hem bulunduğu odanın sıcaklığını ölçer hemde nemini ölçer

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurtaya gagasını degdirmesinin sebebi aslında yumurtayı döndürüyor. Kuluçka döneminde sultanlar 15 dk da bir yuvaliktaki yumurtaları döndürür ki eşit bir şekilde ısıyı ayarlamak için eğer oda çok sıcak olursa da kuluçkaya yatmazlar. 22-24 derece arasında olmalı odanın sıcaklığı nem de en az 45 olmalı

3n3rgy

Aktif Üye
@Didemkaya erkek kuluçkaya yatmıyor dişi yatinca onuda rahatsız ediyor dişi de dışarı çıkıp onu gagalıyor erkeği başka kafese alsam olur mu yanında farklı bir kafese

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuluckadayken olmaz çünkü dişinin ister istemez erkeğe ihtiyacı olacak. Eğer dişiyi huzursuz ediyorsa cifltesmek istiyor da olabilir. Tekrar yumurta yapabilmesi için. Yani ben kendi deneyimime göre söylüyorum 4-5 defa cifltesmeleri gerekiyor

3n3rgy

Aktif Üye
Kuluckadayken olmaz çünkü dişinin ister istemez erkeğe ihtiyacı olacak. Eğer dişiyi huzursuz ediyorsa cifltesmek istiyor da olabilir. Tekrar yumurta yapabilmesi için. Yani ben kendi deneyimime göre söylüyorum 4-5 defa cifltesmeleri gerekiyor
Evet huzursuz ediyor çiftlesmek için dişide yuvalık tan çıkıp onu hirpaliyor ozaman mecbur bekleyeceğiz 😀 çok teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun

Üst Alt