carlion
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Köpüklü kusma, şekilsiz dışkı.
- Hastalık Belirti Tarihi
- 25 Eyl 2023
- Kullanılan İlaç
- Funit, Flagyl
Merhabalar arkadaşlar güzeller güzelim yaklaşık 1 haftadır hasta. İlk zamanında, daha önceden kursak mantarı olan muhabbet kuşumun onu beslemesine şahit olduğum için ve kuşumun kursak mantarına tipik olan kaşınma ve öğürme kafa sallama gibi hareketlerini görünce korktum. Direk flukanazol 3 güne bir 24 saat kalacak şekilde suluğuna ilave ettim. Kursak mantarından daha önce kuşumu kaybettiğim için. Sonrasında ise tedavinin 7. gününde şikayetleri azalmak yerine devam etti hatta birazda arttı. Sonrasında ise dün sabah saatlerinde direk veterinere götürdüm. Kuşumun kursak mantarı olmadığını kırgınlığı ve halsizliği olduğunu söyledi. Vitamin miktarını arttırmamı, az bir miktar aspirin vermemi ve suyuna kattığım sirkeyi kesmemi söyledi. Dediklerini yaptım. Dün akşam ise güzelimin ağzından köpüklü bir şekilde kusmaları başladı. Kusmuğu ekşi ekşi kokuyor dışkısı şekilsiz ve kusma miktarıda fazla. Suyunu ve yemini yiyor beslenmesi güzel. Ama aşırı halsiz ve sürekli dinlenme modunda. Veterinere akşam köpüklü kusmasından bahsettim ve bu şekilde tedaviye devam etmemizi söyledi. Sizlerin bu konudaki tavsiyesini almak istedim.