• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Kilosu ve Dışkı durumu

fureagle

Aktif Üye
75 günlük sultan papağanımın kilosu 85 gram.Kaç olması gerekiyor ? Dışkı durumu nasıl?IMG_20230605_162112.jpgIMG_20230605_162526.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Sultan papağanlari hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama dışkı çok normal gelmedi. Ama yine de uzmanlarımız daha sağlıklı bilgi verir size. 🖐🏻 Yemesi içmesi uçması keyfi genel hali nasıl acaba.

fureagle

Aktif Üye
Sultan papağanlari hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama dışkı çok normal gelmedi. Ama yine de uzmanlarımız daha sağlıklı bilgi verir size. 🖐🏻 Yemesi içmesi uçması keyfi genel hali nasıl acaba.
Ya bu dışkı durumu ile ilgili konu açtım birçok kez yardım istedim ancak kimse dönüş yapmadı🤷.Daha önceki açtığım konuya da bakabilirsiniz.Keyfi 2 gün önce konuyu açtığım zaman çok yoktu.Ancak bugün keyfi yerinde hareketli,ötüyor.Konuyu açtığım zaman popsunda dışkı birikmesi vardı.Temizledim şuan olmuyor artık.Entrobac sipariş ettim.Yolda onun gelmesini bekliyorum.Baska bir konuda Versele laga yemin düzensiz farklı dışkılamaya sebebiyet verdiğini yazmıştı bir hocamız.O duruma da yoruyorum biraz.Yani sürekli dışkısı şu dediğim hiç olmuyordu.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Evet şimdi gördüm diğer açtığınız konudaki diskinizi uzmanlarımızın gözünden kaçmıştır büyük ihtimalle 🖐🏻 ama o dışkı hiç normal değil. Şuan ki attığınız dışkı daha toparlanmış. 🙏🏻 Entrobac elinize geçtiğinde ilk etapta üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Gece yatma moduna geçince kafesten suluğu çıkartın sabah takviyeli suyu veriniz. Takviyeli suyu verirken kuş susamış olsun. Zaten gece yem yemezler su içmezler. Üç gün entrobac sonunda gözlemleyin bakalım dışkıda düzelme olacak mı farklı bir günde de gervit verin. Eğer dışkı hala aynıysa dışkı tahlili olmasında fayda var.

fureagle

Aktif Üye
Tamamdır öyle yapacağım.Kaç gün entrobac kaç gün gerwit vermeliyim ? Şuan gerwit veriyorum entrobactsn önce bağışıklık sistemini güçlendirmek için.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır öyle yapacağım.Kaç gün entrobac kaç gün gerwit vermeliyim ? Şuan gerwit veriyorum entrobactsn önce bağışıklık sistemini güçlendirmek için.
Entrobac elinize geçtiğinde sabahı üç gün üst üste suyu tazeleyerek uygulayınız. Yemden de kaynaklı olabilir demişsiniz sultan papaganları için Şehmus hocam özel karışım yem yapıyor mu bilmiyorum. Versele laga aslında iyi bir markadır ama sultanlar için yem kısmını bilemicem 😊 üç gün probiyotik kullanımından iki üç gün sonrada gervit verin bu arada şimdilik yem haricî farklı bir şey de vermeyin ve daha sonra bu konu altında bizlere dışkı fotosunu güncelleyin 🖐🏻

fureagle

Aktif Üye
Entrobac elinize geçtiğinde sabahı üç gün üst üste suyu tazeleyerek uygulayınız. Yemden de kaynaklı olabilir demişsiniz sultan papaganları için Şehmus hocam özel karışım yem yapıyor mu bilmiyorum. Versele laga aslında iyi bir markadır ama sultanlar için yem kısmını bilemicem 😊 üç gün probiyotik kullanımından iki üç gün sonrada gervit verin bu arada şimdilik yem haricî farklı bir şey de vermeyin ve daha sonra bu konu altında bizlere dışkı fotosunu güncelleyin 🖐🏻
Tamamdır öyle yapacağım ancak şehmus hocam ya da anlayan biri incelerse durumu ne anlamak isterim.

AcemiCan

Aktif Üye
Kiloya deyinin bende bilgi edinmek istiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlara verdiklerinin ne var ne yok hepsinin resimlerini görebilir miyim 👍 karaciğer koruma aldınız mı?Son olarak bu yavruyu nereden aldınız? Üreticiyi biliyor musunuz? Tabana bir peçete veya kağıt havlu koyar mısınız üzerinde güncel dışkı resmi görelim.son olarak kuşların videosunu görebilirmiyim

fureagle

Aktif Üye
Kuşlara verdiklerinin ne var ne yok hepsinin resimlerini görebilir miyim 👍 karaciğer koruma aldınız mı?Son olarak bu yavruyu nereden aldınız? Üreticiyi biliyor musunuz? Tabana bir peçete veya kağıt havlu koyar mısınız üzerinde güncel dışkı resmi görelim.son olarak kuşların videosunu görebilirmiyim
Kuşların yemi Versele Laga prestij serisi ben içine yulaf ekledim ekstra olarak.Arada kuru mama veriyorum.Mamanın birazı Versele laga ballı maması(Kanarya için),Versele laga egg food(Kanarya için),Cede mama diğeri de.Takviye olarak birkac gün gerwit veriyorum birkaç gün de sade su veriyorum.Rasyonun granül yemi.Keyiflerinde şuan hiçbir şey yok çok şükür gayet keyifliler.Elimde bulunan takviyeler aşağıda (Entrobac ta geliyor) Karaciğer koruyucu almadım.Kuslari iki farklı üreticiden sahiplendim.Bir tanesini bizzat kendim elle besleme büyüttüm diğerini yeni aldım.Üreticiyi biliyorum.Ancak yeni aldığımın bulunduğu ortam hiç güzel değildi.IMG_20230606_071629.jpgIMG_20230606_071634.jpgIMG_20230606_071625.jpgIMG_20230606_072748.jpgEn sonki güncel dışkı yukarıda.Biraz karanlık olduğu için siyah gibi çıkmış ama koyu yeşil gibi.IMG_20230606_071618.jpg

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamamdır 3 gün suyuna hiçbir şey vermeden entrobac gelene kadar günlük sularını tazeleyin.yem ve Daldarı harici de bişey vermeyelim.Cok fazla katkı var tarihlerini bilmiyorum ama poşette olmaz çabuk bozulur onu soyliyim 👍 katkılari camlarda ve serin, karanlık yerde saklayınız ,size lazım olan şuan sedochol, gerwit, entrobac ve Calci-Lux.
Yani anlamadığım bir konu 75 günlük kuşa o kadar kızıştırici niye?Beklentiniz nedir?

fureagle

Aktif Üye
Tamamdır 3 gün suyuna hiçbir şey vermeden entrobac gelene kadar günlük sularını tazeleyin.yem ve Daldarı harici de bişey vermeyelim.Cok fazla katkı var tarihlerini bilmiyorum ama poşette olmaz çabuk bozulur onu soyliyim 👍 katkılari camlarda ve serin, karanlık yerde saklayınız ,size lazım olan şuan sedochol, gerwit, entrobac ve Calci-Lux.
Yani anlamadığım bir konu 75 günlük kuşa o kadar kızıştırici niye?Beklentiniz nedir?
Hocam onların hepsini vermiyorum yanlış anladınız 😂 Onlar elimde bulunanlar eğer ekstra ver dediğiniz olursa diye atmıştım.Sadece gerwit kullanıyorum şuan arada BT amin Forte birde.Güncel dışkı düzeliyor gibi.Orta yeşilliktr

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam onların hepsini vermiyorum yanlış anladınız 😂 Onlar elimde bulunanlar eğer ekstra ver dediğiniz olursa diye atmıştım.Sadece gerwit kullanıyorum şuan arada BT amin Forte birde.Güncel dışkı düzeliyor gibi.Orta yeşilliktr
Anladım 😊 ama eski ise kullanılmaz kilitli poşetlerde geçici olur o tozlar ve plastiklerde sıvılar da çabuk bozulur deneyimlerimde bizzat şahit oldum bu yüzden sizinle paylaşmak istedim 👍 Ben dışkıda bir düzelme göremedim ve eğer yedikleri içtikleri ile ilgili değilse karaciğerle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum kronik veya genetik de olabilir bunu anlamanin yolu yukarda yazdığım gibi aşamalarla olacak takip edelim 👍

fureagle

Aktif Üye
Anladım 😊 ama eski ise kullanılmaz kilitli poşetlerde geçici olur o tozlar ve plastiklerde sıvılar da çabuk bozulur deneyimlerimde bizzat şahit oldum bu yüzden sizinle paylaşmak istedim 👍 Ben dışkıda bir düzelme göremedim ve eğer yedikleri içtikleri ile ilgili değilse karaciğerle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum kronik veya genetik de olabilir bunu anlamanin yolu yukarda yazdığım gibi aşamalarla olacak takip edelim 👍
Tamamdır teşekkür ederim.Karaciger ile ilgili olunca kanattaki beyaz tüyler sararıyordu sanırım doğru mu ? Şuan sararma yok hiç.Takviyeler yeni hepsi en erkeni 2024 bitişli

fureagle

Aktif Üye
Peki ne zaman ne kadar Entrobac vermeliyim ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamamdır teşekkür ederim.Karaciger ile ilgili olunca kanattaki beyaz tüyler sararıyordu sanırım doğru mu ? Şuan sararma yok hiç.Takviyeler yeni hepsi en erkeni 2024 bitişli
Ben böyle bir belirti duymadım ve görmedim her kuşta her belirtiyi göremeyiz.bolunmus ürünlerin üzerindeki tarih şartlarına göre yazılmalıdır.
Entrobac 3 gün sonra 3 gün vercez şimdi normal içme suyu verin ve 3 günlük dışkıyi burada paylaşın takip edelim 👍

fureagle

Aktif Üye
Ben böyle bir belirti duymadım ve görmedim her kuşta her belirtiyi göremeyiz.bolunmus ürünlerin üzerindeki tarih şartlarına göre yazılmalıdır.
Entrobac 3 gün sonra 3 gün vercez şimdi normal içme suyu verin ve 3 günlük dışkıyi burada paylaşın takip edelim 👍
Tamamdır öyle yapacağım.