• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! SULTAN PAPAĞANI KAZA GEÇİRDİ : (

vicinae

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat yarası, uyku durumu, tüylerini kabartma
Hastalık Belirti Tarihi
20 Tem 2025
Kullanılan İlaç
Yok
Merhaba. Daha öncesinde 8-9 sene muhabbet kuşu bakmıştım. Misafir olarak bir sultan papağanı geldi, 4 gündür bende. Tabi haliyle daha alışamadı ortama vs.
Dün gece karanlık odada uyuyordu. O odadan bişey almam gerekti. Takırtı seslerinden heralde korktu ve bir şey de göremeyince panikten kafes içinde çırpınmaya ve kafes duvarına çarpmaya başladı pervane gibi. Hemen ışığı açtım. Kanatları kanıyordu, çırpındıkça etrafa kan sıçradı üzerime, kapıya, duvarlara falan. Çok korktum bir şey olacak diye. Neyse ki kanaması durdu. Benim için çok zor bi geceydi uyku tutmadı, midem hala bulanıyor stresten.
Sabah her şey iyi gibiydi. Yemini yiyor suyunu içiyor, arada ötüyordu. Kaşınıyor, kafes duvarına tırmanıyor vs. Sabah bi rahatladım. Ancak öğleden sonra nedense bi halsiz gördüm. Bilmiyorum belki de uykusu vardır, cunku gece bidaha korkmasın diye ışığı açık bıraktım uyku uyuyamamış da olabilir. Yani umarım halsiz uykulu durmasındaki sebep budur. Ama bilemedim de. Çok stres yaptım. Akıl verebilecek var mı bana?

vicinae

Yeni Üye
Bilmiyorum sizce enfeksiyon mu kaptı? Çok mu endişeliyim?

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba. Daha öncesinde 8-9 sene muhabbet kuşu bakmıştım. Misafir olarak bir sultan papağanı geldi, 4 gündür bende. Tabi haliyle daha alışamadı ortama vs.
Dün gece karanlık odada uyuyordu. O odadan bişey almam gerekti. Takırtı seslerinden heralde korktu ve bir şey de göremeyince panikten kafes içinde çırpınmaya ve kafes duvarına çarpmaya başladı pervane gibi. Hemen ışığı açtım. Kanatları kanıyordu, çırpındıkça etrafa kan sıçradı üzerime, kapıya, duvarlara falan. Çok korktum bir şey olacak diye. Neyse ki kanaması durdu. Benim için çok zor bi geceydi uyku tutmadı, midem hala bulanıyor stresten.
Sabah her şey iyi gibiydi. Yemini yiyor suyunu içiyor, arada ötüyordu. Kaşınıyor, kafes duvarına tırmanıyor vs. Sabah bi rahatladım. Ancak öğleden sonra nedense bi halsiz gördüm. Bilmiyorum belki de uykusu vardır, cunku gece bidaha korkmasın diye ışığı açık bıraktım uyku uyuyamamış da olabilir. Yani umarım halsiz uykulu durmasındaki sebep budur. Ama bilemedim de. Çok stres yaptım. Akıl verebilecek var mı bana?
Merhabalar,öncelikle çok geçmiş olsun bildiğim kadarıyla sultan papağanlarında gece korkusu oluyor.Daha dikkatli olursunuz.Kuşunuzun kanatlarının fotoğrafını ekleyebilir misiniz ve streamble üzerinden de tünekte duruş videosu ekleyebilir misiniz

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Bir de takviyelerle desteklemeniz lazım,kan kaybı kuşlarda önemlidir.Takviye ürün kullanıyor musunuz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşun durumunu video çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz ☺

vicinae

Yeni Üye
Not: Normalde yukardan asmalı salıncak gibi tüneği vardı. Dün gece çırpınırken onu düşürmüş belki de onun yüzünden kanadı yaralandı. Tehlikeli bulduğum için tekrar takmadım o salıncak tüneği. Bu yüzden bu gaga taşı gibi bişey var onun üzerinde duruyor.

Not: Elime alamadığım için kanadını açıp çekemem ancak videonun başında kanadındaki yara gözüküyor biraz.

vicinae

Yeni Üye
Kanamış yerlere rif uygulayabilirsiniz ama önce görsel lazım ki durumu nasıl anlayalım,siz sakin olun çözüm bulunur elbet
Kuş bana yabancı olduğu için şuan elime alıp birşey sürebileceğimi sanmıyorum. Kafes içine el sokulunca korkuyor "Hışt" yapıyor

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kuş bana yabancı olduğu için şuan elime alıp birşey sürebileceğimi sanmıyorum. Kafes içine el sokulunca korkuyor "Hışt" yapıyor
Strese sokmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama çok tüy kaybetmiş,bence rif ampül kullanmanız ve takviyeyle desteklemeniz gerekli.Rif ampül uygulaması için de tutmanız gerekir,hocalarımızdan cevap bekleyelim.

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Geçmiş olsun. Bulunduğu ortam loş ışık olmalı ne çok karanlık nede aydınlık, aydınlık bırakırsanız bu sefer uyuyamaz . O korkuyor sizide korkutmak istiyor aslında, tedavi gerekecekse mecbur tutmanız gerekecek normaldede tüyleri bu kadar azmı yoksa bu talihsiz durumdan sonramı tüyleri döküldü

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş mevcuttada tüy hastası. Kanat ve kuyruk tüyleri yok. Kafes kuş için hiç uygun değil. Köşeli kafes tercih edilmeli.

Bahsettiğiniz durum sultanlarda olağandır. Karanlıkta ani ses ve hareketlerden ürkerler. Genelde kanat yaralanması olur..sıkıntı yapmayın geçer.

Biotin ve b vitamini takviyesi mutlaka kullanın.

Son düzenleme:
Üst Alt