• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı kaşınma sorunu

ritty

Yeni Üye
Merhabalar, sultan papağanı besliyorum. Son 2 3 haftadır çok fazla kaşınmaya başladı ve bir anda kafasını çevirip hızlı hızlı kaşınmaya başlıyor, sanki o an bir şey olmuş gibi. Özel bir bölge değil; kanatları, ense arkası, kanat altı, kuyruk bölgesi, ayağı, karnı her yerini kaşımaya başlıyor. Nadiren de kaşırken canı acımış gibi vik diye bir ses çıkarıyor. Tüy ve kepek de döküyor baya. Sebebi ne olabilir sevgili hocalarım, rahatlatmak için ne yapmalıyım ? Ciddi bir sorun olabilir mi ?
Forumda biraz okudum, kafesine sadece geceleri koyuyorum ve kakası bir bölgede öbekleniyor bu parazit riskini ortadan kaldırıyor doğru anladıysam. Alerji olabilirse diye yemini değiştirdim. Fakat çok hareketli ve elde tutulmayı sevmiyor; o yüzden pek kontrol edemedim. Tüylerin arasından deride kanama var mı baktırmadı. Genelde geceleri artıyor bu kaşıntı sabahları da kaşınıyor ama çok değil. Sabahları hareketli bir kuş, şarkılar söylüyor, evde geziyor. Ama geceleri genelde uzun uzun saatlerce kaşınıyor.

bir de esneme hareketi ağzını açıp kapatıyor arka arkaya bir çok kez her gün, sindirim sorunu olduğunda yapıyorlar diye okumuştum onu da. Bu sakıncalı bir durum mudur? grit kumu var fakat hiç yediğini görmedim. Kalamar kemiği ve Gaga taşı da var. Onları arada kullanıyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Grit kumu ihtiyacı olduğunda tüketir çok fazla tüketmezler görmeyebilirsiniz. Bazen kursak genişletme hareketi yapabilir siz yine de o anı yakalayabilirseniz videosunu çekip konuya ekleyin. Rutin takviyelerini veriyor musunuz tüy döneminde ise bt amin forteyi haftada 2 defa verebilirsiniz. Önlem amaçlı zaten dış parazit rutin olarak yapılmalı. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip temin edebilirsiniz. Ensesine tüyleri aralayıp 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın. Uygulama sonrası 3 4 gün banyo yapmasın. Güncel durumunun gözükeceği bir video ekleyin yine de.

ritty

Yeni Üye
Takviye olarak gerwit ve entrobac almıştım onları veriyorum. Örneğin cuma gerwit, çarşamba entrobac gibi haftada birer gün. Sabah koyuyorum suyunu gece döküp yeniliyorum. Fakat pek su da içmiyor genelde dışarda olduğu için benim suyumu içmek istiyor 😅 videosunu yakalamaya çalışacağım, ilacı da temin edip uygulamaya çalışacağım fakat yanlışlıkla zarar vermekten korkuyorum, fazla damlatmak gibi. Kafesini ayda bir sirkeli su ile siliyorum, tünekleri ahşap, tüneklerinden şüphelendim parazit ise orda yuva yapmış olabilir diye. Bu durumdaki temizlik nasıl olmalı acaba, chatgpt nin önerilerini okudum; ahşap tünekleri fırınlamak kafesi kaynar sirkeli su ile yıkamak gibi önerileri var fakat sizler elbette daha iyi bilirsiniz, onu da danışmak isterim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Takviye olarak gerwit ve entrobac almıştım onları veriyorum. Örneğin cuma gerwit, çarşamba entrobac gibi haftada birer gün. Sabah koyuyorum suyunu gece döküp yeniliyorum. Fakat pek su da içmiyor genelde dışarda olduğu için benim suyumu içmek istiyor 😅 videosunu yakalamaya çalışacağım, ilacı da temin edip uygulamaya çalışacağım fakat yanlışlıkla zarar vermekten korkuyorum, fazla damlatmak gibi. Kafesini ayda bir sirkeli su ile siliyorum, tünekleri ahşap, tüneklerinden şüphelendim parazit ise orda yuva yapmış olabilir diye. Bu durumdaki temizlik nasıl olmalı acaba, chatgpt nin önerilerini okudum; ahşap tünekleri fırınlamak kafesi kaynar sirkeli su ile yıkamak gibi önerileri var fakat sizler elbette daha iyi bilirsiniz, onu da danışmak isterim.
Virkon s alabilirseniz Virkon s li yoksa sirkeli sıcak suda 15 dak bekletin daha sonra iyice durulayın ve 170 180 derece fırında iyice kuruyana kadar bekletin haftada bir bu uygulamayı yapın. Fazla damlatmazsınız ilk başta bir iki damla damlatın boşa gitsin lavobaya damlalığın ayarını öğrenmiş olursunuz. Bt amin forte b vitamini de temin edin ve tüy döneminde haftada iki defa kullanın.

ritty

Yeni Üye
Virkon s alabilirseniz Virkon s li yoksa sirkeli sıcak suda 15 dak bekletin daha sonra iyice durulayın ve 170 180 derece fırında iyice kuruyana kadar bekletin haftada bir bu uygulamayı yapın. Fazla damlatmazsınız ilk başta bir iki damla damlatın boşa gitsin lavobaya damlalığın ayarını öğrenmiş olursunuz. Bt amin forte b vitamini de temin edin ve tüy döneminde haftada iki defa kullanın.
İlacını aldım uygulamaya çalıştım ama çok hareket ediyor, kulağına doğru damladı onu yaymaya çalıştım sonra da damlalıktan yarım damladan daha az parmağıma alıp ensesine uygulamaya çalıştım. O cebelleşmede biraz damlalığı yaladı; umarım bişey olmaz :( Diğer tavsiyelerinizi de bugün yapacağım.

Kaşınırken videosunu çektim, onu da ileteyim: IMG_7401.MOV
Diğer videosunu da denk getirmeye çalışacağım; onu geceleri yapıyor.

İlginiz için çok teşekkür ederim Tarık hocam, Demet hocam.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yanınızda biri olup tutarsa daha iyi olur 2. Doz uygulamada öyle yapın yine de durmaz ise dediğiniz gibi parmağınıza damlatıp enseye masaj yapın. Damlalık ucunda ilaç yok ise iyi ancak takip edin dikkatli olun ağzıyla temas etmesin bir daha.

ritty

Yeni Üye
Yanınızda biri olup tutarsa daha iyi olur 2. Doz uygulamada öyle yapın yine de durmaz ise dediğiniz gibi parmağınıza damlatıp enseye masaj yapın. Damlalık ucunda ilaç yok ise iyi ancak takip edin dikkatli olun ağzıyla temas etmesin bir daha.
Yanımda kimse olmadığı için tek yapmak durumunda kaldım.

Diğer videosunu da yakaladım hocam, kontrol eder misiniz lütfen: IMG_7403.MOV

Çok teşekkürler 🙏

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yanımda kimse olmadığı için tek yapmak durumunda kaldım.

Diğer videosunu da yakaladım hocam, kontrol eder misiniz lütfen: IMG_7403.MOV

Çok teşekkürler 🙏
Bunu sadece temizlendikten sonra mı yapıyor? Kursak genişletme yapıyor ancak tüyde çok temizlendiği zamanlarda yapabiliyorlar bi @Burçak A. da incelesin videoyu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu hareketi sadece temizlendikten sonra yapıyorsa bir sorun yok ancak eğer sürekli bu şekilde ise sindirimde sorun var demektir

ritty

Yeni Üye
Bu hareketi sadece temizlendikten sonra yapıyorsa bir sorun yok ancak eğer sürekli bu şekilde ise sindirimde sorun var demektir
hocam gün içinde hiç yaptığını görmedim akşamları kasıntısı artıyor kasındıktan sonra günde 1 ya da 2 kez yaptığını gördüm. Muhtemelen dediğiniz gibi temizlik sonrası yapıyor. Takip ediyorum daha sık yaptıgını görürsem tekrar sizinle iletişime geçerim. Çok teşekkürler 🙏

Üst Alt