• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı kanat tüylerindeki şey

sypheroes

Yeni Üye
Sultan papağanımın kanat tüylerinde böyle birşey çıkmış muhtemelen patlamayan tüy kapsülü dokununca çok canı yanıyor hatta tüyleriyle oynarken arada bir çığlık atıyor bunun yüzünden agresifleşti ne yapabilirim kendiliğinden geçer mi ?

Ekli dosyayı görüntüle 50218

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet tüy kapsülü. Ağrı yapabilir. BU nedenle agresif olurlar. BT amin Forte takviye verin. Banyo yapmasını sağlayın kendi yapmıyorsa fısfıs yaparak ıslatın.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dediklerinizi yaparsan tahmini ne zaman düzelir
Tüyler takviye verirseniz ortalama bir ayda sürecini tamamlıyor. Sizin kapsül oluşmuş daha kısa sürede sürecini tamamlar. Takviyelerini düzenli verin. Kullanmıyorsanız entrobac probiyotik, gerwit multivitamin ve BT amin Forte b vitanini takviyesini mutlaka edinin. Mamaist.com dan orjinalini bölünmüş olarak alabilirsiniz.

eceyasemin

Aktif Üye
Tüyler takviye verirseniz ortalama bir ayda sürecini tamamlıyor. Sizin kapsül oluşmuş daha kısa sürede sürecini tamamlar. Takviyelerini düzenli verin. Kullanmıyorsanız entrobac probiyotik, gerwit multivitamin ve BT amin Forte b vitanini takviyesini mutlaka edinin. Mamaist.com dan orjinalini bölünmüş olarak alabilirsiniz.
Benim soruma bakabilir misiniz bana da aynı sizin yazdığınız vitaminleri yazdılar bende aldım ama nasıl kullanıcam yardımcı olur musunuz ?

Doğacı

Eski Forumcu
Entrobac probiyotik 100 ml suluğun yarısına pirinç tanesi kadar eklenip karıştırılır ve 8 saat kafeste durur.

Gervit vitamin 100 ml suyun yarısına 5 damla eklenir ve karıştırılır 8 saat durur.

Pazartesi günü MultiVitamini,Persembe-Cuma günü de probiyotiği kullanabilirsiniz.

BT Forte 15 günde 1 gervitin yerine kullanılacak dendi bana bu siteden biri

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Güneş almayan kuru ve soğuk yerlerde muhafaza edin ürünleri. Probiyotiğin bozulduğunu da topak topak olduğundan anlarsınız. 6 ay süresi olduğu söyleniyor entrobac probiyotiğin.
Dışkıda fazlaca anormallik var ise ilk hafta 2-3 defa art arda ayrı günlerde kullanılacağı söyleniyor. Örneğin Çarşamba bir pirinç tanesi kadar veriyorsunuz,Perşembe bir defa veriyorsunuz ve Cuma son bir kez daha veriyorsunuz probiyotiği pirinç tanesi kadar 50 ml suya.

Son düzenleme:

eceyasemin

Aktif Üye
Sizinde kuşunuzun tüy yolma problemi var mıydı

Doğacı

Eski Forumcu
Hayır. Ben genel kullanımı yazdım haftada 1 kullanım olarak.

Üst Alt