• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kanat kökü siyah dökülüyor

MERVE

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar 24 saatte 3.sorum oldu biraz fazla soru sormuş olabilirim kusuruma bakmayın..
Öncelikle bu kuş bir yakınımın kuşu. Kuşun sürekli kanatları düşüyor ve kanlı bir şekilde. Daha önce bu sebepten ilgili kurumlara gittiler kendisine göz taşı b vitamini verildi. Kuş için dış parazit dendi. Her gün fısfıs olarak kullanılması istendi. Probiyotik olarak biyoten multivitamin verildi. Düzenli olarak kullanılmasına rağmen önce düzeldi gibi oldu şimdi tekrar başladı. Kuş resmen günden güne eriyor nereye başvursalar aynı sonuç. Görüldüğü üzre dışkısında bir problem yok gibi tabi siz daha iyi anlarsınız. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz.

Ekli dosyalar

MERVE

Paylaşımcı
Biz bir aile olarak görüyoruz sizi forumdakileri ailede fertler birbirine yardımcı olur ne zaman isterseniz soru sorun severek yardımcı oluruz.Etiketlerseniz daha da iyi olur bizleri🙂

Bu kuşa hem iç hem dış parazit uygulanmalıdır.Dışkıda problem yok düşen kanatları kökleri siyah mı?
Evet maalesef kökleri siyah :(

MERVE

Paylaşımcı
Bu bir parazit kan kurdu diyorlar tam ismine ulaşamadım bunla ilgili çalışmalarımız var ama genelde iç ve dış parazit ilaçlarını aynı anda kullanıyoruz.Daha sonra B ve E vitamini ve mineral destekli beslemek şart.Wormix iç parazit ilacını kullanıp sonra kulak temizleme çöpüne 1 damla vilmectin damlatım kanat köklerine doğru sürmeli daha sonra 10 gün geçtikten sonea bir daha wormix iç parazit yapmanız gerekir 3 ayda geçtikten sonra amaçlı bir daha aynı tedavi yapılmalı sonra da iyi beslenmeye tabi tutuşmalıdır.

Kesin tedavi oluşmaya bilir ama iyi kanatlı uzmanlarında kanattan alınan tüy kökleri ve kan incelemesi şart inşallah 2-3 ay içinde yükseklisans yaptığım fakültede bunu inceleyeceğim.
Peki bu ilaçları nereden temin edebiliriz? Eczaneden mi? Bir de göz taşı kullanimina fısfıslayarak kullanılıyordu her gün. Devam edilsin mi?

MERVE

Paylaşımcı
Tavsiyem bir süre kullanması, göz taşı BAKIR (II) SÜLFAT (CuSO2) zaten mantar deri sorunlarına iyi gelir.French moltta bile iyi gelen diyen var :) kullanmadım hiç ama işe yaramadığını düşünürse ara versin bir müddet benim dediğimi yapsın veteriner hekim sonuçta vermiş.
Wormix ve vilmectin ilaçları nereden bulabiliriz

MERVE

Paylaşımcı
Istanbulda avcılar, beylikdüzü, esenyurt, esenkent, bahçeşehir civarı bildiğiniz kanatlı hayvanlara bakan veteriner var mı? Nereyi arasak hep kedi köpek bakıyoruz kuşlara bakmiyoruz deniliyor

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Istanbulda avcılar, beylikdüzü, esenyurt, esenkent, bahçeşehir civarı bildiğiniz kanatlı hayvanlara bakan veteriner var mı? Nereyi arasak hep kedi köpek bakıyoruz kuşlara bakmiyoruz deniliyor
Flora mı neydi öyle bir veteriner vardı size uzak mı bilmiyorum. Ama iyi olduğunu duymuştum giden kuzenlerim var kanatlı da bakıyorlarmış.

K

Kaan Omurtak

Yasaklı
İstanbul’da Florya‘da İstanbul Vet var. Kuşlarla ilgilenen sayılı veterinerlerden bir tanesidir. Öneririm. Yalnız fiyatları biraz tuzlu diye biliyorum bilginiz olsun.

MERVE

Paylaşımcı
Tesekkurler arkadaşlar Florya biraz uzak ama ileteceğim kendisine. Hava şartları elverişli olmayınca özel araçları da yok. Sizin bildiğiniz var mı bahsettiğim ilçelerde? @Sehmus BAKIR

Üst Alt