• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kanadında yara (2 kuş)

Fehmiye

Yeni Üye
Merhaba 2 tane sultan papağanımız var. Çok büyük bir kafeste ikisine de bakıyoruz. Kuşların bir tanesinin kanatlarındaki bir kısımda dökülmüş tüylerden oluşan boşluk ve yara gördüm. Bir tane Tüy koptu ve ucunda kan vardı. Bakarken de her yere kan bulastı. Diğer kuşumuzda da benzer bir yara başlangıcı gördüm yine iki kanadında da vardı . İki kuşta da aynı durum gözlemleyince bulaşıcı olabileceğini düşünüp kafesleri ayırdım. Yaşadıgım yerde kuşlarsan anlayan bir veteriner yok ben de pet shoptan bilgi almak için sordugumda mantar olabilir dedi . Mantar damlası , b vitamini ve mantar kremi verdi. Bir gündür kullanıyorum ama hala panik haldeyim . Sizden de bir görüş alsam? Mümkün mü? Şimdiden teşekkür ederim. IMG_0958.jpegIMG_0958.jpegIMG_0958.jpegIMG_0961.jpegimage.jpg

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba 2 tane sultan papağanımız var. Çok büyük bir kafeste ikisine de bakıyoruz. Kuşların bir tanesinin kanatlarındaki bir kısımda dökülmüş tüylerden oluşan boşluk ve yara gördüm. Bir tane Tüy koptu ve ucunda kan vardı. Bakarken de her yere kan bulastı. Diğer kuşumuzda da benzer bir yara başlangıcı gördüm yine iki kanadında da vardı . İki kuşta da aynı durum gözlemleyince bulaşıcı olabileceğini düşünüp kafesleri ayırdım. Yaşadıgım yerde kuşlarsan anlayan bir veteriner yok ben de pet shoptan bilgi almak için sordugumda mantar olabilir dedi . Mantar damlası , b vitamini ve mantar kremi verdi. Bir gündür kullanıyorum ama hala panik haldeyim . Sizden de bir görüş alsam? Mümkün mü? Şimdiden teşekkür ederim. Ekli dosyayı görüntüle 65420Ekli dosyayı görüntüle 65420Ekli dosyayı görüntüle 65420Ekli dosyayı görüntüle 65423Ekli dosyayı görüntüle 65424
Merhaba geçmiş olsun,kanadı açarak tam yaranın fotoğrafını net bir şekilde çeker misiniz

Üst Alt