• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı kafesinin tabanına kedi kumu koymak zararlımı?

fatih828181

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanımın kafesinin tabanına kedi kumu koydum ızgarası var o yüzden yeme gibi bi durumu yok mısır granülü kullanıyordum önceden ama koku yapıyordu o yüzden kedi kumuna geçtim herhangi bir zararı olurmu? 1776772238440.jpeg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence herhangi bir şey kullanmayın, her gün altındaki kağıdı temizleyin böylece dışkılarında bir sorun olup olmadığını da daha rahat kontrol edersiniz ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sultan papağanımın kafesinin tabanına kedi kumu koydum ızgarası var o yüzden yeme gibi bi durumu yok mısır granülü kullanıyordum önceden ama koku yapıyordu o yüzden kedi kumuna geçtim herhangi bir zararı olurmu? Ekli dosyayı görüntüle 104400
Merhaba yıllardır kedi kumu kullanıyorum dışkıyı toplar ve koku yapmaz, dışkı da anormal bir durum olursa görürsünüz🤗 doğru tercih👍

serapunal

Aktif Üye
Merhaba sultan papağanımın kafesinin tabanına kedi kumu koydum ızgarası var o yüzden yeme gibi bi durumu yok mısır granülü kullanıyordum önceden ama koku yapıyordu o yüzden kedi kumuna geçtim herhangi bir zararı olurmu? Ekli dosyayı görüntüle 104400
Benimde sultanım var ama dışkısında koku yok günlük değişirim,cok zor zamanlarımda 2 gün kalır anca 1 kere dahi koku hissetmedim inanın şaşkınım

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Merhaba yıllardır kedi kumu kullanıyorum dışkıyı toplar ve koku yapmaz, dışkı da anormal bir durum olursa görürsünüz🤗 doğru tercih👍
Demet Hocam, benim kuş sürekli kafes tabanına eğilir, oraya düşürdüklerini ayağıyla eşeleyip alır. ben mısır granülü kullanıyorum ve her hafta Cumartesi genel temizlikte tamamen değiştirip, yenisini seriyorum.

Kedi kumu kullanırsam bir sıkıntı olur mu, bir de bu kumlarda kuşlar için zararlı toz vb. olur mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet Hocam, benim kuş sürekli kafes tabanına eğilir, oraya düşürdüklerini ayağıyla eşeleyip alır. ben mısır granülü kullanıyorum ve her hafta Cumartesi genel temizlikte tamamen değiştirip, yenisini seriyorum.

Kedi kumu kullanırsam bir sıkıntı olur mu, bir de bu kumlarda kuşlar için zararlı toz vb. olur mu?
Merhaba, kedi kumunu hiç bir şekilde yemiyorlar, taneli ve açık olduğu için tozma olmuyor, ilk serpmede tozar sonra olmaz, yaz dönemi için koku kesinlikle yapmaz, sade kedi kumu tavsiye ediyorum
Yuvalıklarda dahi bebekler çıkınca granülü alıp kedi kumu serpiyorum, bebeklerin dışkılarını da muazzam topluyor
Granül 1 günde koku yapar ve şiddetli ağır bir koku, kedi kumu da hiç bir sıkıntı yaşamadım 👍

Üst Alt