• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kafese sokamıyorum

Turgay

Yeni Üye
Merhaba .
herkese iyi forumlar hayırlı Cuma'lar.

Arkadaşlar 1.5 yaşında erkek sultan papağanı aldım 2. hafta oldu sürekli kafeste durmasına içim razı olmuyor dışarıya çıkmak için binbir şekle giriyor

kıyamıyorum salıyom uçsun diye bir uçuyo perdeye konuyo ordan uçuyo kafesinin üstüne konuyo perde kafes üstü perde kafes üstü geziyo odada 3 yere tünek koydum onlarıda kullanmıyor. Elden yemde yemiyor

Akşam 5 de açıyorum kafesini gece 1 oluyo girmiyor kafese ele alıştıramadım insandan korkuyo çok darlayıp kovalayıp yakalayıp zorla sokmak istemiyorum ama kafeste değilken odanın ışığını kapatamıyorum ses duyar korkar karanlıkta uçar biyere çarpar diye ışık açıkken uyuyamaz dinlenemez yorgun düşer hasta olur diye çekiniyorum

Resmen çaresiz kaldım ne yem ile kandırabiliyorum nede başka bişey elimi geçtim kafese girmesine nasıl alıştırabilirim tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

Runoh

Aktif Üye
Zaman tani alışır yemiyse eğer başka tuneklere zamanla konabilir ama odanın icindeyken bir ara saldıginda tunege alistirmaya çalış ilk basta ful kacmaya basliycak ama brlli bir sureden sonra yorulmaya basliycak yorulmaya basladigi zaman dal darinida kullanabilir ele gelmeye bilir ama tunege gelir elbet ondan sonra tunekle kafese solabilirsin zaman tanı yas buyuk olunca alışması da zaman aliyor. Kafes icinde de oma surekli dal dari vermeye çalış hemen yemez ama

Turgay

Yeni Üye
Zaman tani alışır yemiyse eğer başka tuneklere zamanla konabilir ama odanın icindeyken bir ara saldıginda tunege alistirmaya çalış ilk basta ful kacmaya basliycak ama brlli bir sureden sonra yorulmaya basliycak yorulmaya basladigi zaman dal darinida kullanabilir ele gelmeye bilir ama tunege gelir elbet ondan sonra tunekle kafese solabilirsin zaman tanı yas buyuk olunca alışması da zaman aliyor. Kafes icinde de oma surekli dal dari vermeye çalış hemen yemez ama

Tavsiye için teşekkür ederim dal darı elimle vermemin haricinde kafesindede sürekli asılı dal darı var normal fındıklı fıstıklı yemi var ayrıca siyah çekirdek var kumu var kemirmesi için kalamar var zulum oluyor resmen şuan içeri sokamıyorum mesela :D

Runoh

Aktif Üye
Elinden ilk yemek yemesi lazım ama ve senin ona zarar vermiycegini kanitlaman lazım ilk basta kuşu aldın ya 6 7 gun hic bisey yapma sadece konus hatta yokmuş gibi bile davranabilirsin sonra parmaklarını şok kafese bekle öyle hic bişey verme sadece parmaklari gorsun az uzaklaştırma yaklaştırma da sonraki asama daldari vermeye calis elinle kafeste varsa onu çıkar 1 2 gun verme sonra elinle vermeye çalış elinden yemek yemeye başladığı zaman tamamdır geri kalani zamanla gelir. Cok sabirli olmak lazım ve bol bol konuş onunla konuşmak gercekten iyi geliyor senden ne kadar güzel sozler duyarsa alismasida da okadar kolay oluyor.

Turgay

Yeni Üye
Elinden ilk yemek yemesi lazım ama ve senin ona zarar vermiycegini kanitlaman lazım ilk basta kuşu aldın ya 6 7 gun hic bisey yapma sadece konus hatta yokmuş gibi bile davranabilirsin sonra parmaklarını şok kafese bekle öyle hic bişey verme sadece parmaklari gorsun az uzaklaştırma yaklaştırma da sonraki asama daldari vermeye calis elinle kafeste varsa onu çıkar 1 2 gun verme sonra elinle vermeye çalış elinden yemek yemeye başladığı zaman tamamdır geri kalani zamanla gelir. Cok sabirli olmak lazım ve bol bol konuş onunla konuşmak gercekten iyi geliyor senden ne kadar güzel sozler duyarsa alismasida da okadar kolay oluyor.
peki şuan içeri sokmak için ne yapabilirim kuşu :)

Runoh

Aktif Üye
Tünegi ayaklarina üstüne degdirmeye çalışın ben de aynısını yaşadım oyle yaptim surekli kacti kacti en sonunda pes etti geldi he illa gelmiyorsa 1 saat sizi uğraştırdı ışığı kapatıp elle tutmaya çalışın en son çare bu defalık. Dikkatli ve zarar vermiyecek bi sekilde.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tavsiye için teşekkür ederim dal darı elimle vermemin haricinde kafesindede sürekli asılı dal darı var normal fındıklı fıstıklı yemi var ayrıca siyah çekirdek var kumu var kemirmesi için kalamar var zulum oluyor resmen şuan içeri sokamıyorum mesela :D
Sultanlar fındıklı fısttıklı yem yemezki 🤔 hangi yemi kullanıyorsunuz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah çok şirinmiş yaramaz. 😃
Yeni olduğu için kendini güvende hissettiği yerlere konuyordur. Zamanla ortama alışınca kendisi de girer kafese. Bu süreçte size düşen bolca sabır. 😊

AcemiCan

Aktif Üye
Ben muhabbet kuşum da bunu yaşamıştım. Kafesten çıkarma dan 1 saat önce yemliği söktüm, daha sonra odaya saldım. Yemliği geri taktım. Acıkınca girip yedi vs. Tüneklere ekleyebiliyorsanız az da olsa yem ekleyün alışması için. İşe yarıyor.

Üst Alt