• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanı Kafes İçi Yemlik Yarışı

kursatcoskun

Yeni Üye
Selamlar herkese.

2 sene önce bir sultan papağanı sahiplenmiştim ve epey alıştı bana bu süreçte. Ancak evde olmadığım zamanlarda ürkekleştiğini görünce, yanına bir arkadaş daha almaya karar verdim. Geçtiğimiz Haziran ayında 2-3 aylık bir sultan papağanı sahiplendim.

Genel olarak bir kavga olmadığını söyleyebilirim. Ancak 2 senedir bende olan sultanım yalnızlığa alıştı sanırım, yavru ne zaman yanına gelse uzaklaşmaya başladı. Bu durum öyle bir hal aldı ki, yem yerken yavru kuş yanına gelse yemliği bırakıp kaçmaya başladı. Yavru da bunu gördükçe daha da cesaretlendi ve yetişkin ne zaman yem yemeye kalksa hemen o yemliğe gelmeye başladı. Bu sefer de yetişkin doğru düzgün yem yiyemez oldu. Artık olay öyle bir noktaya geldi ki, yetişkin nereye gitse yavru da peşinde. Saldırganlığı yok ama galiba yetişkin biraz çekingen kalıyor onun yanında.

Sizce bu normal bir davranış mı, zamanla düzelir mi yoksa bazı önlemler almalı mıyım? Kafeste 2 yemlik 1 suluk mevcut. Kafesleri bu şekilde:

PXL_20250724_114831806.MP.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni aldığınız kuş kesin yavrumuydu? Cinsiyetler belli mi?

bazen bu durumlar düzelmeyebiliyor. Yeni kuş daha baskın anlaşılan.

kursatcoskun

Yeni Üye
Kesin olarak yavru, bilezikli bir kuş ve daha doğru düzgün ötemiyor bile, yavaş yavaş başladı ötmeye. Cinsiyeti de üreticinin tahminine göre erkek. Yetişkin olan da kesin erkek.

Yavru daha baskın çıktı. Yetişkin olan da kaçtıkça daha da cesaretleniyor. Acaba bir süre kafeslerini mi ayırsam demeye başladım.

efe089

Yeni Üye
Kesin olarak yavru, bilezikli bir kuş ve daha doğru düzgün ötemiyor bile, yavaş yavaş başladı ötmeye. Cinsiyeti de üreticinin tahminine göre erkek. Yetişkin olan da kesin erkek.

Yavru daha baskın çıktı. Yetişkin olan da kaçtıkça daha da cesaretleniyor. Acaba bir süre kafeslerini mi ayırsam demeye başladım.
Konudan alakasız olucak ama çelik yemlikleri nereden aldınız acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt