• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kafa sallama sıkıntısı

kiyiu

Yeni Üye
2 yıllık erkek sultan papağanım var. Hep ıslık çalarak şarkılar öğretiyorum ama son 2-3 haftadır ne zaman ıslık çalsam kafasını sağa sola sallıyor, tiki var gibi ne zaman ıslık çalsam yapıyor aynı hareketi, daha önce yapmıyordu nedenin anlayamadım. Fikri olan var mı?
--Watch tilki kuş | Streamable

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sadece ıslık çaldıktan sonra yapıyorsa tik oluşmuş gibi geldi bana. Gerçi sultan sahipleri arkadaşlarım daha doğru yorum yaparlar ama tik izlenimi verdi.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
2 yıllık erkek sultan papağanım var. Hep ıslık çalarak şarkılar öğretiyorum ama son 2-3 haftadır ne zaman ıslık çalsam kafasını sağa sola sallıyor, tiki var gibi ne zaman ıslık çalsam yapıyor aynı hareketi, daha önce yapmıyordu nedenin anlayamadım. Fikri olan var mı?
Merhaba, ıslığa tepki veriyor, sıkıntı olduğunu düşünmüyorum 😊👍

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Islık çalarken ağzınızdan çıkan rüzgar kuşa doğru geliyorsa esintiye tepki olarak kafasını sallar veya titretir tik durumu oluşmuş artık ıslık duyduğunda aynı tepkiyi verecektir. Korkulacak bir durum yok

Üst Alt