• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanı İştahsızlık, Dışkıda Değişim

badem_01

Yeni Üye
Selamlar,

1 yaşındaki erkek sultan papağanımın bir haftadır çok az yem ve darı tükettiğini fark ettim. Yumurta maması, sebze maması gibi severek yediği şeyleri de şu an pek fazla
tüketmiyor, düzenli vitaminlerini veriyoruz. Dışkısı da çok minik ama normal renklerdeydi. Bugün fark ettiğim dışkıyı ise aşağıda paylaşıyorum.
Enerjik durumu ise iyi yalnızca takıntılı olarak bağlandığı bir havlusu var o yanında olduğunda eski ötüşlerini yapmamaya yalnızca onun yanında eğilerek yürümeye
hatta odadan havluyu çıkardığımızda çığlık atıp peşinden gelmeye başladı. Hem bu davranış değişikliği konusunda ne yapacağımı hem de iştahsızlık ile ilgili önerilerinize ihtiyacım var.

Ek olarak son zamanlarda kafese yalnızca uyurken giriyor, aralarda biz yemek yediğimizde yanımıza geliyor dışarıda olmanın da iştaha bir etkisi olmuş olabilir mi ?

WhatsApp Image 2025-08-12 at 16.02.12.jpegWhatsApp Image 2025-08-12 at 16.02.10.jpeg

sirius

Paylaşımcı
Dışkının küçük olması genelde yeterince yemediğini gösterir. Rengin normal olması iyi ama yine de yem tüketimini artırmak lazım. Sevdiği yemleri ve mamaları kolay ulaşabileceği yere koymak, dikkatini dağıtacak şeyleri (örneğin havlu) bir süre ortadan kaldırmak işe yarayabilir. Yemleri tünemeyi sevdiği yerlerin yakınına koyabilirsiniz. Havluya aşırı bağlanma erkek sultanlarda hormon döneminde görülebilir. Böyle durumlarda ilgisini farklı oyuncaklara, dallara veya çiğneyebileceği eşyalara yönlendirmek faydalı olur. Gün içinde bir süre kafeste kalması, yem yemesi için odaklanmasına yardımcı olabilir.

badem_01

Yeni Üye
Havluyu kaldırdım gerçekten çok fark ediyor daha canlı ve bizimle daha fazla iletişimde, kafeste olduğunda daha fazla yediğini gözlemliyoruz, dışarıda en sevdiği şeyleri bile yemiyor gezinip uçmayı tercih ediyor yastık ve havlu vazgeçilmezi oldu sanırım. Cevabınız için çok teşekkürler dikkate alacağım her birini 🤍

Üst Alt