• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ishal ve yem yememe

gözdefne

Yeni Üye
Çarşamba günü sultan papağanı sahiplendim. Eve geldiğinde yem çok az yedi sürekli uyudu. Perşembe ve cuma günü de aynı şekilde. Alışma süreci sandım ama kafeste ağır bi koku vardı ishal olduğunu gördüm hemen alıp veterinere götürdüm. Toz şeklinde antibiyotik ve vitamin verdi karıştırıp kullan dedi. Ve sadece yem yesin dedi çekirdek yulaf vs yedirme dedi. Göğüs kafesinde çökme var kurtulma şansı %40 dedi. Pazar gününe kadar kakası normale dönerse kurtulur dedi. Bunları anlatma nedenim durumu biliyorum ama tıkandığım bi yer var. Yavrum yemde çok az yiyor veterinere söyledim ama bu konu hakkında bilgilendirme yapmadı. Yem yeme konusunda ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz 🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yapmanız gereken 3 nolu aparat ve besleme maması alıp kursaktan beslemek. Tecrübeniz yoksa YouTube de çok örneklerini izleyip yapabilirsiniz. Yapamam derseniz petshop olur, üretici olur yada veterinerinizden rica edin kursaktan besletin.

gözdefne

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar farklı konu açmak istemedim aynı kuş olduğu için. Yem yemesi ve kakası düzeldi. 3 gün öncesine göre daha hareketli bu sefer ki sorunumuz göğüste sivirilme. Sadece içinde hiçbir çeşit olmayan yem yiyor. Yumurta maması ile desteklemeli miyim yahut yemini artık çeşitlendirmeli miyim ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet yumurta maması verin. Hangi yem kullanıyorsunuz. Daldarı yulaf vs bunları verin. Evet yemde çeşitlendirme olsun. Gramajı kaç ölçüp söyler misiniz. Birde videosunu görelim. Temiz beyaz peçete üzerine dört beş tane yeni yapılmış dışkıları da atarsanız iyi olur.

gözdefne

Yeni Üye
Veteriner sadece bu yemi kullanmamı söyledi yulaf vs ekleme yapma dedi ama iştahı açılmış durumda

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sadece ak darı. Karaciğer problemi mi vardı yavrunuzda. Biz akdarıyı daha çok kilolu yada karaciğer kaynaklı bir problem olduğunda öneriyoruz. Ama zayıf diyorsunuz. Kaç gram olduğunu söylemediniz. Zayıfsa yemi çeşitlendirin. Videoda sorun görünmüyor. Probiyotik entrobac mı kullanıyorsunuz. Öyleyse üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek verin.

gözdefne

Yeni Üye
Veterinerin söylediği göğüste kuruluk var dedi başka bir şey söylemedi.Zayıf demedim yanlış anlaşıldı özür diliyorum, göğüste sivrilme var elime de geliyor sivri kısım. Probiyotik+antibiyotik karıştırıp sarı renkli bi toz verdi 4 parmak suya koyup 5 gün kullanın dedi. Sadece ak darı kullan dedi ama bana yetersiz besleniyor gibi gelmeye başladı çünkü bugün iyice o sivri kısım elime geliyo korkma nedenim daha önce bi yavrumu öyle kaybettim. Şimdi yumurta manasına başlıyorum değil mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinerin söylediği göğüste kuruluk var dedi başka bir şey söylemedi.Zayıf demedim yanlış anlaşıldı özür diliyorum, göğüste sivrilme var elime de geliyor sivri kısım. Probiyotik+antibiyotik karıştırıp sarı renkli bi toz verdi 4 parmak suya koyup 5 gün kullanın dedi. Sadece ak darı kullan dedi ama bana yetersiz besleniyor gibi gelmeye başladı çünkü bugün iyice o sivri kısım elime geliyo korkma nedenim daha önce bi yavrumu öyle kaybettim. Şimdi yumurta manasına başlıyorum değil mi
Kuruluk dediyse kuruluk bir hastalık değil hastalık sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Röntgeni çekilmedi ve dışkı tahlili olmadı sanırım yavrunuz. Sadece görüntüye ve dışkıya bakarak yorum yaptı hekiminiz. Şuan ki durum için sadece akdarı ile beslenme yetersiz. Yumurta maması yapın. Sağlık tohumu, yulaf, daldarı vs ile yeminiz çeşitlenebilir. (Karaciğerden kaynaklanan bir sorun yoksa )

Son düzenleme:

gözdefne

Yeni Üye
Kuruluk dediyse kuruluk bir hastalık değil hastalık sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Röntgeni çekilmedi ve dışkı tahlili olmadı sanırım yavrunuz. Sadece görüntüye ve dışkıya bakarak yorum yaptı hekiminiz. Şuan ki durum için sadece akdarı ile beslenme yetersiz. Yumurta maması yapın. Sağlık tohumu, yulaf, daldarı vs ile yeminiz çeşitlenebilir. (Karaciğerden kaynaklanan bir sorun yoksa )
Hiçbiri yapılmadı 😥😥 çok teşekkür ediyorum ilginiz için 🙏🏻🙏🏻

gözdefne

Yeni Üye
Yumurta maması yaptım iştahla yedi ama 15 dakikadır kusuyor bir şey olur mu acaba 😥😥

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha önce hiç kusma oldu mu yoksa ilk kez mi yapıyor bu önemli. İlk kez ise yediğini o an sindirememiş olabilir. Öncesi varsa hastalık belirtisi kuvvetli. İlk kez ise grit kum verin ve probiyotik takviyesi yapın.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun dışkısında kötü koku var mı? Veya ağzında peynirimsi bir tabaka?

gözdefne

Yeni Üye
Daha önce hiç kusma oldu mu yoksa ilk kez mi yapıyor bu önemli. İlk kez ise yediğini o an sindirememiş olabilir. Öncesi varsa hastalık belirtisi kuvvetli. İlk kez ise grit kum verin ve probiyotik takviyesi yapın.
İlk kez oldu yumurta maması hazırlamıştım ara ara hala kusması devam ediyo.