• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganı ishal ve kaşınma

Facia01

Yeni Üye
2 tane sultan papağanım var. Gece yaptıgı dışkı katı gündüz yaptığı ishal şeklinde. Fotograflarda mevcut. Daha önce 2 defa veteriner e götürdüm. 5 gün Antibiyotik kullandım biraz düzeldi. Sonra yeniden dışkıları bozuldu. Tekrar veterinere gittim, Tekrar Antibiyotik verdi. 5 gün Antibiyotik kullandım. Sonrasında 5 gün ishal ilacı. Antibiyotik sulugunda 3 saat kaldıktan sonra fotoğrafını yüklediğim canisol vitamin ilacını 8 saat suluguna koydum. İshal ilacını kullanırken yine 3 saat sulugunda bırakıp entrobac ı 8 saat sulugunda bıraktım. Günlük kafesteki dışkılarını, haftada bir de genel kafes temizliğini kaynamış su ve elma sirkesi ile yapıyorum. Banyo ya alışmadıgı için haftada 1 sprey le Banyo veriyorum. Video da göründügü gibi bazen kaşınıyor. Gece uyurken pek hareket etmiyor. Versele laga exotic Light, versele laga prestige, Quik bird parrot ve glory premium canarıes ( kanarya yemini arada aspur oldugu için) kullandım. Haftada 1 dal darı ve farklı zamanlarda ceviz verdim. Gece soguk oldugu için kafesin ön tarafı açık kalacak şekilde bezle kapatıyorum. Su olarak kaynak suyu kullanıyorum. Antibiyotik vermeden önce kuşun biri 108 gram digeri 94 gram dı. Antibiyotik sonrasında biri 94 digeri 84 gram a düştü. Şu anda kilo sabit 1-2 gram oynama oluyor.
Banyo verdiğim zaman kepek döküyor. Kuş kumunu tüketiyor. Kalamar kemigini fazla tüketiyor.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar ilaç yüklemesi fazla olmuş. Siz bugünle birlikte üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Aynı zamanda dışkıları düzene sokmak için sindirim destekleyici zeolit tozu temin ediniz besleme mamasıyla birlikte bir hafta on gün zeolitli besleme yapınız. Eğer kaşıntıları varsa da dış parazit ense damlası yaptırmakta fayda var 🖐🏻

Facia01

Yeni Üye
Merhabalar ilaç yüklemesi fazla olmuş. Siz bugünle birlikte üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Aynı zamanda dışkıları düzene sokmak için sindirim destekleyici zeolit tozu temin ediniz besleme mamasıyla birlikte bir hafta on gün zeolitli besleme yapınız. Eğer kaşıntıları varsa da dış parazit ense damlası yaptırmakta fayda var 🖐🏻
Teşekkür ederim. Tavsiye edeceğiniz mama varmı? Mamaist te bölünmüş zeolit var, ondan mı kullanacağım. Mamaya ne kadar koymam gerek. Kuşların yeme sorunu yok, hareketli. Kaşıntı olurken video çekip yüklenmiştim. Sürekli kaşınmıyor. Dışarıya çıkardığımda hiç kaşınmıyor.

Facia01

Yeni Üye
Almam gereken bunlar mı yardımcı olurmusunuz

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolit tozu doğrudur tüy dökümü döneminde BT amin doğrudur fakat mama mamaist in mamasını alın besleme maması onun içine zeolit tozu ekleyip vereceksiniz. Bir hafta on gün kadar besleme yapılacağı için mamaya ihtiyaç duyuyoruz çünkü zeolit tozunun tadı acıdır sevdiği sebzeye yada meyveye koyunca yemeyebilir ve bir hafta besleneceği için bir hafta kadar sebze vermek olmaz o yüzden mama tercihiniz olsun. Entrobac elinizde var sanırım eğer yoksa almışken gervit te ekleyiniz 😊

Facia01

Yeni Üye
Zeolit tozu doğrudur tüy dökümü döneminde BT amin doğrudur fakat mama mamaist in mamasını alın besleme maması onun içine zeolit tozu ekleyip vereceksiniz. Bir hafta on gün kadar besleme yapılacağı için mamaya ihtiyaç duyuyoruz çünkü zeolit tozunun tadı acıdır sevdiği sebzeye yada meyveye koyunca yemeyebilir ve bir hafta besleneceği için bir hafta kadar sebze vermek olmaz o yüzden mama tercihiniz olsun. Entrobac elinizde var sanırım eğer yoksa almışken gervit te ekleyiniz 😊
Gerwit elimde var. Çok soru soruyorum kusura bakmayın. Zeolit tozunu ne kadar koymam gerekiyor. Mama verirken yemler yerinde kalsın mı almam gerekiyor mu. Boyun damlasını kullanmalısınız Teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gerwit elimde var. Çok soru soruyorum kusura bakmayın. Zeolit tozunu ne kadar koymam gerekiyor. Mama verirken yemler yerinde kalsın mı almam gerekiyor mu. Boyun damlasını kullanmalısınız Teşekkür ederim
Estağfurullah istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım 😊 sultanlar muhabbet kuşlarına göre daha fazla kaşınırlar diye biliyorum. Ama yinede ense damlası yaptırmakta fayda var. Ekte eklediğiniz mamayı alabilirsiniz ama dediğim gibi tadı acı olduğu için yemeyebilir. Eğer ekteki mamaya zeolit tozu eklicekseniz tatlı kaşığı kadar ekleyin. Ama mamaist in alacaksanız iki çay kaşığı kadar mama koyun içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu ve suyla yoğurt kıvamına getiriniz daha sonra şırıngaya bu karışımı çekip gaga kenarından az az veriniz birden verirseniz mamalar dışarı taşar yavaş yavaş veriniz. Ama yapabiliyorsanız 3 nolu besleme aparatı alıp bu aparata mamayı çekip direk kursağa basınız en iyi randıman o şekilde alınıyor ama soğukkanlı ve tecrübe gerektiren bir iş. Zaten bu zeolit tozunu bir hafta içinde günde bir kere vericekseniz. O yüzden yemi kaldırmayın.

Facia01

Yeni Üye
Estağfurullah istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım 😊 sultanlar muhabbet kuşlarına göre daha fazla kaşınırlar diye biliyorum. Ama yinede ense damlası yaptırmakta fayda var. Ekte eklediğiniz mamayı alabilirsiniz ama dediğim gibi tadı acı olduğu için yemeyebilir. Eğer ekteki mamaya zeolit tozu eklicekseniz tatlı kaşığı kadar ekleyin. Ama mamaist in alacaksanız iki çay kaşığı kadar mama koyun içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu ve suyla yoğurt kıvamına getiriniz daha sonra şırıngaya bu karışımı çekip gaga kenarından az az veriniz birden verirseniz mamalar dışarı taşar yavaş yavaş veriniz. Ama yapabiliyorsanız 3 nolu besleme aparatı alıp bu aparata mamayı çekip direk kursağa basınız en iyi randıman o şekilde alınıyor ama soğukkanlı ve tecrübe gerektiren bir iş. Zaten bu zeolit tozunu bir hafta içinde günde bir kere vericekseniz. O yüzden yemi kaldırmayın.
Elimde vilmectin var, ensesine 1 damla damlatılmam önerildi. Mamaist in kendi mamasını sipariş verdim. Adanada gerçekten kuştan anlayan veteriner yok. Umarım iyileşir sayenizde kutlarım. Teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elimde vilmectin var, ensesine 1 damla damlatılmam önerildi. Mamaist in kendi mamasını sipariş verdim. Adanada gerçekten kuştan anlayan veteriner yok. Umarım iyileşir sayenizde kutlarım. Teşekkür ederim
Evet vilmectin i bir damla şeklinde damlatınız. Tüyleri aralayıp damlatın damla deriye temas etsin. Ve damlattiginiz yeri hafifçe ovalayın ilaç yayılsın. Sonrası birkaç gün banyo yapmasına izin vermeyin 🖐🏻 rica ederim 🙏🏻🌸